Yemekler bir şekilde biter de, ekmekler bitmesine fırsat kalmadan hemen bayatlar.
Ramazan'da açken yemek hazırladığımız için her şeyi bol bol yapıp, ya yetmezse diye düşünerek fazladan ekmek yada pide alıyoruz.
Şahsen ben öyleyim, Salı günü misafirlerim için aldığım ekmek ve pideler arttı.
Mönüde börek ve pilav varken ekmek ve pidenin fazla yenmeyeceğini bile bile "olsun, bulunsun" diye aldığım pideler elimde kaldı.
Yumurta ile kızartamıyorum, hem eşim, hemde kızım yemiyorlar.
Ya papara yada Yalancı İskender yaparak değerlendirecektim.
Sonradan aklıma yeni öğrendiğim bu yöntem geldi.
Bu pideleri dün geceki sahurda pişirdim, evde tereyağ ve kaşar dışında şarküteri ürünü yoktu, ekleyemedim.
Gece gece domates ve biberle uğraşmadım ama bu basit ve yalın hali bile çok lezzetliydi,
mutlaka deneyin.
Salam-sucuk-sosis-domates-biber ve daha pek çok malzeme ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.
Daha sonra ki günlerde bol malzemeli olarak hazırladım.
Bakınız; Bol Malzemeli Bayat Pide Pizzası
Ayrıca Bayat ekmek ve pideleri değerlendirebileceğiniz bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ayrıca Bayat ekmek ve pideleri değerlendirebileceğiniz bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"