27 Ekim 2009 Salı

KAHVALTI MASASI-3

Görmüş olduğunuz bu kahvaltı masasını tamamı hanımlardan oluşan misafirlerime hazırladım.
Misafirler hanım olunca, tatlı-tuzlu-börek-salata derken masa, kahvaltı masasından daha çok, gün masasına benzedi.
Benim gittiğim kahvaltılarda da bu şekilde bir mönü hazırlandığı için, bende misafirlerime böyle hazırlıyorum.
Zaten biz toplanıncaya kadar öğlen saati olduğu için bu hazırlananlar çok gelmiyor.
Böyle masaların en güzel tarafı sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak ve güzel bir sohbet eşliğinde vakit geçirmek.
KAHVALTI MÖNÜSÜ;

Domatesli Peynirli Pide
Bu pideyi evdeki bütün tart kalıplarımı kullanarak 3 adet yaptım.
Masaya oturduğumuzda diğer iki pideyi dilimleyerek tabaklara servis yaptım.
Üçüncü pide isteyen olursa diye, servis tabağında masada ki yerini aldı.


Köy Böreği
Bu böreği sağolsun annem yapıp, getirdi.
Ne yazık ki incecik yufka açmayı bilmiyorum : (


Zeytinyağlı Biber Dolması


Garnitürlü Patates Salatası
Patateslerim taze patatesti, akşamdan haşladığım ve soğuttuğum halde taze olduğu için doğrarken biraz dağıldılar : (


Kemalpaşalı Muhallebi
Bu yaz favori tatlımız bu oldu.
Sık sık hem kendimize, hemde misafirlerimize bu tatlıdan hazırladım.
Önceden üzerine sos dökmüyordum ama soslunun daha güzel olduğunu görünce artık sossuz yapmaz oldum.


Klasik kahvaltılıklar;
Peynir, zeytin çeşitleri, kaymak-bal-vişne reçeli.

"Afiyetle Kalın"

23 Ekim 2009 Cuma

FIRINDA PALAMUT

Bu tarif Kiler marketlerinin her ay ücretsiz dağıttığı "Kiler Magazin" dergisinin Ekim sayısında çıktı.
Orjinal adı "Kereviz Yaprağında Palamut Buğulama"
Tarifi okuyunca bunu bir deneyeyim dedim.
Turşu mevsimi olduğu için pazarımız her hafta kereviz yaprağı satan tezgahlarla dolu olurdu.
Benim bu tarifi denemeye karar verdiğim gün ortalıkta tek sap bile kereviz yaprağı bulamadım.
Bende onun yerine maydanoz kullandım.
Tarif buğulama olarak geçiyor ama palamutları dik olarak yerleştirdiğimiz için suya pek temas etmiyor ve çıtır çıtır kızarıyor.
Palamutlar birbirine yapışmasın diye dilimlerin arasına kırmızı balık soğanlarından birer dilim yerleştiriliyor.
Palamudu biraz büyük almışım, evde de bir tek eşim balık yediği için 2 günde ancak bitirebildi : )
Tadını çok beğendiğini palamutu hep böyle pişirebileceğimi söyledi.
Seve seve kabul ettim, fırında piştiği için çok uğraştırmıyor ve ocak yağlanmıyor.
"Afiyetle Kalın"


FIRINDA PALAMUT;
Malzemeler;
1 adet halka şeklinde doğranmış palamut,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı soğan,
1 adet limon,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Cherry domates, tuz ve biberiye.
Yapılışı;
Dilimlenmiş palamutları yıkayıp, süzün.
Maydanozları yıkayıp, doğrayın.
Fırın tepsisine önce maydanozları yerleştirin.
Üzerine dilimler halinde olan palamutları bir dilim palamut, bir dilim halka olarak doğranmış kırmızı soğan olmak üzere yerleştirin.
Limon dilimleri ve cherry domateslerini de yerleştirin.
Balıkların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı damlatın.
Tuz ve biberiyeyi üzerlerine serpin.
2 su bardağı su ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

19 Ekim 2009 Pazartesi

ŞEHRİYE SALATASI

Son dönemde sık sık şehriye salatası tarifleri ile karşılaşıyorum.
Bende yıldız şehriye ile bezelyesiz, garnitürlü olarak hazırladım.
Farklı renklerde olması için yıldız şehriyenin yarısını kavurup, yarısını haşlayarak salatamı hazırladım.
Kavrulduktan sonra haşlanan şehriyeler kahverengi, kavrulmadan haşlanan şehriyeler bembeyaz oldu.
Şehriye, makarna hamurundan olduğu için seve seve yendi.
Bu salatayı arpa şehriye ile de hazırlayabilirsiniz.
İçinde tavuk bulunan tel şehriye salatası ve susuz cacık olarak tarifini verdiğim yoğurtlu arpa şehriye salatası yine çok lezzetli şehriye salataları arasında yer alıyor.
"Afiyetle Kalın"