3 Mart 2010 Çarşamba

MİLFÖY ÇELENKLER

Bu tarif, milföyle börek yaptığım bir gün, fırın tepsisine sığmadığı için dışarıda kalan ve yumuşayan milföy yapraklarını "nasıl değerlendirsem?" derken doğaçlama ortaya çıktı.
Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"

1 Mart 2010 Pazartesi

MUHTEREM'LE AFİYETLE TUZ BİBER DERGİSİNDE

dergi kapağıTuz Biber Dergisi'nin Mart sayısında blogum Muhterem'le Afiyetle konuk olarak yer aldı.
Bana dergide yer verdikleri için Ferah Hanım'a ve Sevgili Yasemin'e çok teşekkür ediyorum.
Derginin bu sayısında benim hazırladığım 6 adet tarifi ve Yasemin'in benimle yaptığı röportajı, ayrıca; birbirinden güzel yazı ve tarifleri bulabilirsiniz.

 

Dergide yayınlanan tariflerim;

Kuzu Şiş

Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi

Marine Edilmiş Tavuk Eşliğinde Buğday Pilavı

Taze Zencefil Şerbeti

Endivyen Salatası

Narlı Jöleli Puding


"Afiyetle Kalın"

27 Şubat 2010 Cumartesi

ÇAY DAVETİ-8

15 gün önce ağırladığım, kalabalık misafirlerim için hazırladığım mönü 5 çeşitten oluşuyordu.
Birde hepimizin çok sevdiği turşu vardı.
Yaptıklarınızın sayısını 6'ya 7'ye kadar çıkarabilirsiniz ama işin birde tabaktan geri dönme riski olduğu için 4 yada 5 çeşit en ideal sayı oluyor.

ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;

Peynirli Börek

Puf Puf Poğaça

Şehriye Salatası

Tarçınlı Çörek

Kemalpaşalı Muhallebi

"Afiyetle Kalın"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Alış Veriş Merkezleri bölümümüzün bu sefer ki konuğu Kale Outlet Center.
Bol resimli yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Kale Outlet Center A.V.M