Bu salatayı ilk kez Portakal Ağacı'ndan Hatice'de görmüştüm.
Bütün yaz yapacağım diye niyetlenip, bir fırsatını bulamadım.
Sonbahar'ın ve soğukların kendisini iyice hissettirdiği bu günlerde patlıcan ile hazırlanan bu salatayı denemek kısmet oldu.
Görüntüsü olduğu kadar, tadınıda çok beğendim.
Not;
Bazı tariflerde közlenmiş patlıcan kullanılmış ama ben patlıcanı kızartarak kullandım.
Bu malzeme ile küçük boy iki oval tepside salata hazırladım.
Bu ölçü ile daha büyük, tek bir servis tabağında salatayı hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
1 paket etimek,
3 adet közlenmiş kırmızı biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Patlıcanları sudan sıkarak çıkarın ve küp küp doğrayın.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Servis tabağının dibine etimekleri parçalayarak yerleştirin.
Üzerine kızarttığınız ve tuz serptiğiniz patlıcanları yerleştirin.
Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine yayın.
Yoğurdun üzerini kırmızı biberden kestiğiniz şeritlerle süsleyin.
Kuru nane ve kırmızı pul biber ile süslemenizi tamamlayın.
Not;
Yoğurdun etimeği çok yumuşatmaması için servisten 2 saat önce yoğurdu ekleyin.
"Afiyet Olsun"
Eminönü Yeni Camii Hünkar Kasrı'nın restorasyonu ile ilgili yazıyı ve Yeni Camii için hazırladığım videoyu görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yeni Camii Hünkar Kasrı