Eşim ve ben kerevizi severek tüketiyoruz ama kızım kerevizi pek sevmiyor.
Fakat bazı kereviz tariflerini severek yediğini görünce, kerevizin sıcakken daha çok çıkan kokusunu sevmediğini anladım.
Mesela, zeytinyağlı ve soğuk olarak yenen düğmeli kereviz, yoğurtlu olarak hazırlanan kereviz salatalarını ve bugün tarifini verdiğim kereviz paneyi severek yedi.
Kerevizi sevmiyorsanız, bir de soğuk olarak yenen salata ve zeytinyağlılarını denemenizi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;
Sütlü Kereviz Çorbası
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz
Kıymalı Kereviz Yemeği
Kereviz Salatası
Kerevizli Hamsi Buğulama
Portakalda Kereviz Salatası
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 limonun suyu,
Pane için;
3 yumurta,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı mısır unu,
Tuz, karabiber,
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı,
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt.
TARİFİ;
Kerevizlerin kabuklarını soyun.
1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip, limonlu suda haşlayın.
Yumurtaları çırpın, unu ve mısır ununu ayrı ayrı kaplara yerleştirin.
Mısır ununa tuz ve karabiber serpin.
Haşladığınız kereviz dilimlerini önce una, sonra yumurtaya en sonunda da mısır ununa bulayıp, ayçiçek yağında kızartın.
Kızarttığınız kereviz dilimlerini kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Servis için, sarımsaklı yoğurt ve bol yeşillikli bir salata kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"