Geçen hafta bir blog yazarının başına gelebilecek en kötü olaylardan biri benimde başıma geldi, Notbook'um kaydedilmemiş resimlerim ve arşivimle birlikte çöktü : (
Ben çektiğim resimleri cd'ye kaydetmeden asla fotoğraf makinesinden silmem, hepsi cd'ye kayıtlıdır.
Geçen ay İstanbul'da lale mevsimi olduğu için çok fazla resim çektim ve hiç birini cd'ye kayıt etmeye fırsat bulamadım.
Fotoğraf makinesinde 2.500'e yakın resim vardı.
Çarşamba günü kızımın okulunda Bahar şenliği vardı "anne makine bugün bana lazım ama çok dolu n'olur silelim, hemen kayıt ederiz 1 günde notbook çökmez ya!" dedi.
Bende kabul ettim.
Resimleri cd'ye kaydetmeden "nasıl olsa notbook'ta var" diye düşünerek fotoğraf makinesinden sildim.
Notbook çökünce yaşadığım stresi anlatamam.
Yemek blogumda yayınladığım resimleri farklı bir fotoğraf makinesi ile çektiğim için onlar duruyordu ama son aylarda çektiğim gezi resimlerimin hepsi birden yok olmuştu.
Bir yemeği tekrar pişirip, resmini çekebilirsiniz ama çiçekleri belli zamanlarda açan erguvanları tekrar göremezsiniz, lalelerle dolu bir Emirgan'ı 1 yıldan önce göremezsiniz.
Neyseki korktuğum başıma gelmedi, notbook'a format atılmadan önce resimlerimi, müzikleri ve bütün belgeleri kurtarmayı başardılar.
Bunun için Yunus'a ayrıca çok teşekkür ediyorum.
Ve bu konuda son sözümü söylüyorum;
"Asla kurallarınızdan taviz vermeyin, resimlerinizi bir yere kaydetmeden makineden silmeyin"
Konumuza dönersek, havucu az zeytinyağı ile kavurup, sarımsaklı yoğurt ile yemeyi çok seviyorum.
Havucun kendine has tadı-nişastası, kavurma sırasında şekerliymiş gibi karamelize oluyor.
Bugüne kadar rendeleyerek, yada dilimleyerek pişirdim.
Geçenlerde sebze soyucu ile şerit şerit keserek hazırladım.
Hem kolay pişti, hemde görünümü farklı oldu.
Bu şekilde kabak ile hazırlanan kabak sıyırma tarifi var, yaz aylarında bu tarifi kabak ile yapmaya devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"
SPAGETTİ HAVUÇ;
Malzemeler;
5-6 adet büyük boy havuç,
Zeytinyağı, tuz.
Üzerine;
2-3 diş sarımsak,
2 su bardağı yoğurt.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kısmını kazıyın.
*Sebze soyucu
Sebzelerin kabuklarını soymak için kullandığımız aparatla havucu şerit şerit kesin.
Hazırladığınız havuç şeritlerini tuzunu da ilave ederek zeytinyağında kavurun.
Kavrulan havuçları soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, isterseniz salçalı sos dökebilirsiniz, ben havucu kavurduğum yağdan 1-2 kaşık ekledim.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Gezi sayfamda çöküşten nasibini aldı, güncel yazıların tarihi kaymış oldu.
Erguvanlarla ilgili hazırladığım yazı 1 hafta gecikmiş oldu.
Şu anda pek çok erguvan çiçeklerini döktü, yapraklanmaya başladı, o yüzden yazının başlığı anlamını yitirdi.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-İstanbul'da Erguvan Zamanı-1.Bölüm
24 Mayıs 2011 Salı
17 Mayıs 2011 Salı
ÇAY DAVETİ-13
Bugün yeni bir çay mönüsü paylaşmak istiyorum.
Çay misafirlerimde mümkün oldukça 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum.
Fazla çeşidin tabaktan geri dönme riski var.
"Afiyetle Kalın"
İçli Köfte Börek-Avcı Böreği
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Mayalı Poğaça
Tatlı olarak;
Elmalı Kurabiye
Eti Puf Pasta
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu yıl 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi'nin 558. Yıldönümünü kutlayacağız.
İstanbul'un nasıl Fethedildiğini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir müzeye gitmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Panorama 1453 Tarih Müzesi
Çay misafirlerimde mümkün oldukça 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum.
Fazla çeşidin tabaktan geri dönme riski var.
"Afiyetle Kalın"
İçli Köfte Börek-Avcı Böreği
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Mayalı Poğaça
Tatlı olarak;
Elmalı Kurabiye
Eti Puf Pasta
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bu yıl 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi'nin 558. Yıldönümünü kutlayacağız.
İstanbul'un nasıl Fethedildiğini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir müzeye gitmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Panorama 1453 Tarih Müzesi
16 Mayıs 2011 Pazartesi
FIRINDA SULTANİ BEZELYE
Sultani Bezelye pişirmek için son çağrı : )
Sultani bezelyeyi çok severim, her bahar tezgahlarda göründüğü anda alıp, bol bol pişiririm.
Fakat bu güzelim sebze tezgahlarda en fazla 3 hafta bulunur.
Bugünlerde tezgahlarda ki son günlerini yaşıyor.
Bu arada sultani bezelye ile yapılabilen çok az tarif vardır, o yüzden gördüğüm sultani bezelye tariflerini hemen denerim.
Geçen hafta Taner'in Eşi isimli blogda bu tarifi gördüm ve hemen denedim.
Sultani bezelyeyi değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
Sultani bezelyeyi çok severim, her bahar tezgahlarda göründüğü anda alıp, bol bol pişiririm.
Fakat bu güzelim sebze tezgahlarda en fazla 3 hafta bulunur.
Bugünlerde tezgahlarda ki son günlerini yaşıyor.
Bu arada sultani bezelye ile yapılabilen çok az tarif vardır, o yüzden gördüğüm sultani bezelye tariflerini hemen denerim.
Geçen hafta Taner'in Eşi isimli blogda bu tarifi gördüm ve hemen denedim.
Sultani bezelyeyi değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)