Patlıcan ile yapılan Hünkar Beğendi'yi bilmeyen yoktur.
Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan nefis bir yemektir, misafir masalarını tam bir ziyafete dönüştürür.
Bugün kü tarifim ise hünkar beğendinin enginar ile hazırlanmasından oluşuyor.
Bu tarifte hiç patlıcan yok, püre bölümü haşlanmış enginar ile hazırlanıyor.
Beğendide et pürenin üzerine yerleştirilir, ben eti pürenin üzerine yerleştirmek yerine enginar çanaklarının içinde servis yaptım.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
8 Haziran 2012 Cuma
4 Haziran 2012 Pazartesi
KAHVALTI MASASI-22
Bu kahvaltı masasını Nisan ayının başında hazırlamıştım.
Kızkardeşim ve annemler misafirim olmuştu.
Portakalın son zamanlarıydı, portakallı bir kek yaparak portakal sezonunu kapatmıştım.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTI MENÜSÜ;
TATLILAR;
Reçellerim;
Bademli Kuru Kayısı Reçeli
Kivi Reçeli
Ayva Reçeli
"Afiyetle Kalın"
2 Haziran 2012 Cumartesi
ÇİLEKLİ MİLKSHAKE
Haziran demek yaz demek, havalarda gün geçtikçe ısındığına göre buz gibi içecek tarifleri vermeye başlayabiliriz.
İlk buz gibi içeceğimiz Çilekli Milkshake, taze çileklerle yapıldığı için çilekli değil vanilyalı dondurma kullandım.
Malum bugünlerde rengi pembe yada kırmızı olan ürünlerin güvenirliği biraz sarsılmış durumda.
Çilek ile hazırladığım tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
İlk buz gibi içeceğimiz Çilekli Milkshake, taze çileklerle yapıldığı için çilekli değil vanilyalı dondurma kullandım.
Malum bugünlerde rengi pembe yada kırmızı olan ürünlerin güvenirliği biraz sarsılmış durumda.
Çilek ile hazırladığım tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)