Kurban bayramı sonrası özellikle kurban kesilen evlerde, kurbanın sakatat diye tabir edilen iç organlarından bir kaçı bulunur.
Sakatat çok fazla beklemeye dayanıklı olmadığı için, bayram sonrası yemek yaparken öncelik hep sakatat ürünlerine verilir.
Bu yüzden kurban sonrası ilk dosya konusunda sakatat ürünlerine öncelik verdim.
Ayrıca bakınız;
Et Yemekleri
Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
1 Kasım 2012 Perşembe
30 Ekim 2012 Salı
KAHVALTI MASASI 25-BAYRAM KAHVALTISI
Her yıl kurbanımızı bayramın 1. günü keserdik ama bu yıl 2. güne kaldık.
1. gün kurban telaşından kahvaltıyı alelacele yapardık.
Bu yıl kurban 2. güne kalınca bende kahvaltıyı özenle hazırladım.
Sonra ki günlerde de hiç boş vaktimiz olmadı, bayram boyunca sayfama hiç uğrayamadım.
Artık bayram telaşı da bittiğine göre, yepyeni tariflerle sayfamı sık sık güncellerim.
BAYRAM KAHVALTISI MÖNÜMÜZ;
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Oğlum izine çıkıp, eve gelir de ben yaprak sarmaz mıyım : )
Et Kavurma
Yumurtalı Börek
Ispanaklı Börek
Domatesten Laleler
Fare Şeklinde Kanepe
Uno-Çikolata Kremalı Kruvasan
2-Mürdüm Eriği Reçeli
3-Çilek Reçeli
4-Abana Kestane Balı
"Afiyetle Kalın"
24 Ekim 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)