Kadayıflı Muhallebi, geçen yıl yemek bloglarında en çok yapılıp tarifi verilen tatlılardan biri oldu.
Ben tatlıyı ilk defa 2-3 yıl önce kızkardeşimde yemiştim, tadına özellikle kremalı muhallebisine ve çıtır çıtır kadayıfına bayılmıştım.
Kardeşim bana "abla sana ne hazırlayayım?" dediğinde hep bu tatlıyı istedim : )
Evde bende yapmaya başlayınca tarifi blogda yayınlamak için resimlerini çektim ama aylardır arşivde durduğu halde bir sırası gelmedi.
Tarifi kızkardeşim
Hatice'nin sayfasından alarak yapmış bende o tarifi uyguladım.
Orjinal tarif tepsi de yapılıyor, ben kuplarda hazırladım.
Tarifte krema kullanılıyor ama eğer bulamazsanız onun yerine 2 poşet toz krem şanti kullanabilirsiniz.
Bu tarifin en zor ve el oyalayan tarafı kadayıfları ufalamak ve kavurmak.
Tarifin en önemli özelliği çıtır çıtır kadayıf olduğu için, akşamdan yapıp ertesi gün servis etmek gibi bir lüksünüz yok, kadayıflar bekleyince yumuşuyor.
Fakat kadayıfları akşamdan kavurup, kapaklı hiç hava almayan bir kapta bekletirseniz çıtırlığını kaybetmiyor.
Ertesi gün de muhallebiyi pişirip, hazırladığınız kadayıfla hemen tarifi uygulayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"