Geçen hafta pazara gittiğimde, tezgahında her zaman bahçe ürünleri satan bir pazarcı da ebegümecini görünce çok şaşırdım.
Benim bildiğim ebegümeci daha çok bahar aylarında ortaya çıkar, en fazla Eylül ayına kadar bulunur.
Tabii bu fırsatı değerlendirip, tam 1 kilo aldım.
1 kilo demek, fazla ağırlığı olmayan bir ot için oldukça büyük bir hacim demek.
Pazardan eve tam bir poşet ebegümeci ile gelince hemen planımı yaptım.
Ertesi gün öğlende ebegümeçlerini ayıklayıp, yıkayarak işe başladım.
Açıkçası temizleyip, ayıklamak çok vaktimi aldı.
Ebegümeci için 3 tarif belirledim, üçe ayırarak işe koyuldum.
Önce yöresel yemeğimiz olduğu halde bugüne kadar ebegümeci bulamadığım için yapamadığım Kastamonu yöresine ait ekşili (eğşili) pilav yaptım.
Büyük yapraklarını ayırarak sarma yaptım.
Bugün tarifini verdiğim gözlemeyi yaptım. Günün yorgunluğunu çay ve bu gözleme ile üzerimden attım 😊
Ebegümeci ile hazırladığım diğer tariflerim;
"Afiyetle Kalın"