Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.
"Afiyet Olsun"