Bugün, geçenlerde ağırladığım misafirlerim için hazırladığım çay menüsünü paylaşmak istiyorum.
Bu tarz menüleri paylaşmakta ki amacım, misafir için hazırlayacağınız menü için bir fikir vermek.
Bazen kendimde misafirim geleceği zaman "çay davetleri" kategorisinde ki menülerime göz gezdirip, ne yapacağıma karar veriyorum.
Bu menüde kurabiye yerine muzlu bonbon hazırladım, tatlı olarak galeta unlu tatlıyı hazırladım.
Uzun bir aradan sonra patatesli börek yaptım, şerit poğaça ve salata olarak herkesin severek yediği şehriye salatası hazırladım.
Türk Kahvesi ile günü tamamladık.
16 Mart 2013 Cumartesi
13 Mart 2013 Çarşamba
ISPANAKLI FIRIN MAKARNA
Kış aylarının demirbaş ürünlerinden birisi olan ıspanakla çeşit çeşit yemekler hazırlayabilirsiniz.
Ispanağı sevmeyen büyüklere ve çocuklara da farklı şekillerde pişirerek ıspanak yedirebilirsiniz.
Mesela makarna bir sebzeyi yedirmenin en iyi yollarından birisidir.
Her hangi bir sebzeyi makarna ile hazırlayabilir, ya da sebzeden bir sos hazırlayıp, makarna ile birlikte sunabilirsiniz.
Bizde çok şükür ıspanak yemeyen yok, fırın makarnayı da çok severiz, ikisi bir araya gelince bizim çok güzel ve besleyici bir akşam yemeği oldu.
Ispanağı 1 kilo kullandım, zaten sıcak suyu görünce hacmi epey azaldı.
Makarna olarak yassı spagetti (bavette) kullandım.
Kare Borcam tepsi kullandım, üzerine kaşarı rendelemeden dilim halinde yerleştirdim.
Kare tepsiye 9 dilim kaşar sığdı, servis yaparken dilimlerin olduğu yerden kestim, kolaylık oldu.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
10 Mart 2013 Pazar
BAL KABAKLI BONBON
Bal kabağı tezgahlardan tamamen kalkmadan bu sezonun son balkabaklı tarifini verelim.
Her çeşit meyveden bonbon hazırlamayı seviyorum, evde çok bekleyen ve yumuşayan meyveyi değerlendirmenin en güzel şekli de yine bonbon yapmak.
Kabak tatlısı yaptığım zaman artan tatlıları farklı şekillerde değerlendiriyorum.
Diğer bal kabaklı tariflerim için, bakınız;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Her çeşit meyveden bonbon hazırlamayı seviyorum, evde çok bekleyen ve yumuşayan meyveyi değerlendirmenin en güzel şekli de yine bonbon yapmak.
Kabak tatlısı yaptığım zaman artan tatlıları farklı şekillerde değerlendiriyorum.
Diğer bal kabaklı tariflerim için, bakınız;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)