2 Nisan 2013 Salı

KAHVALTI MASASI-28

Bu kahvaltı masasını sömestr tatilinde hazırlamıştım, neredeyse okullar tatile girecek ben daha yeni yayınlıyorum : )
Sömestr tatilinde annem, ablam, kızkardeşim, yengem, yeğenlerimle birlikte kahvaltıya bana toplandık.
Menüyü oluştururken çocukların çok sevdiği patates pizzası ve irmikli bonbona yer verdim.
3-2-1 poğaça yaptım, poğaça varken ayrıca börek yapmadım.
Pazı sarması da yine günün en çok talep edilen ürünlerinden birisi oldu.
Susam mantolu tahinli kek bu kış çok severek ve sık sık yaptığım bir tarif oldu, bu kahvaltı menüsünde de yer verdim ki ailemde bu şahane lezzet ile tanışsın.
Kendi yaptığım reçellerimde masada ki yerini aldı.

KAHVALTI MENÜSÜ;


 

 





 
Reçellerim;

Kivi Reçeli

Anjelik Erik Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli

 "Afiyetle Kalın"


31 Mart 2013 Pazar

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (2)

Muhterem'le Afiyetle
Portakallar neredeyse tezgahlardan kalkacak ben kışın yaptığım reçelin tarifini baharda veriyorum.
Neyse ki halen portakal piyasada var, daha fazla gecikmeden tarifi vereyim.
Bu reçeli yaptığım gün Marmara ve Ege bölgesinde yoğun olarak hissedilen 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bakınız; Deprem
Son yıllarda gördüğüm en şiddetli depremdi ve bitmek bilmemişti, dışarıda lapa lapa kar yağdığı için soğuktan kimse evlerinden çıkamamıştı.
Bende telaştan ocakta ki reçelin altını bir açtım, bir kapattım, bir kıstım.
Bir kaç saat kendime gelemedim, elim ayağım titremişti.
Reçeli yedikçe hep o gün aklıma geldi.
Reçelden bahsedecek olursam;
Ben daha önce portakal reçelimi şerit halinde hazırlıyordum.
Bunda ise yuvarlayarak gül şekli veriyorsunuz, biraz uğraştırıyor ama hem daha lezzetli hemde daha güzel bir görünümü var.
Portakal kabuğunun renkli bölümü atılmadığı için, acı olmasın diye en az 3 kez kaynatıp, suyunu döküyorsunuz.
Bu kadar eziyete rağmen tatlı krizine girdiğiniz zaman ağzınıza attığınız tek bir kabuk bile krizi atlatmanıza yeterli oluyor.
"Afiyetle Kalın"


28 Mart 2013 Perşembe

KADINBUDU KÖFTE

Muhterem'le Afiyetle
Kadınbudu köfte yada pirinçli köfte Türk mutfağının önemli tariflerinden birisi ama keşke adı pirinçli köfte olarak kalsaydı😔
İçinde haşlanmış pirinç bulunan köfte, normal köftelerden biraz daha büyük olduğu için sanırım bu hoş olmayan ismi almış.
Neyse konumuza dönersek; kadıbudu köfte, artan pirinç pilavını değerlendirmenin en iyi yollarından birisidir.
Artan pilavınızı yayla çorbası, pirinç salatası veya kadınbudu köfte yaparak değerlendirebilirsiniz.
Kadınbudu köfteyi şehriyeli bulgur pilavı ve mor lahana turşusu ile birlikte servis yaptım. 
Farklı köfte ve köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"