Son yıllarda rafine şeker tüketimi konusunda pek çok kişi daha bilinçli olmaya başladı.
Şekeri hayatından çıkarıp, daha sağlıklı beslenmeye başlayanların sayısı arttı.
Benim şekersiz beslenmede attığım en önemli adım 4 sene önce çaya şeker atmayı bırakarak oldu😄
Eşim ise şekeri diyabet riski içerdiği için kullanmamaya çalışır.
Eskiden seve seve yediği reçel ve marmelatları şeker riski yüzünden artık yemek istemiyor.
Bende şekersiz yapılan reçel ve marmelat tariflerini uygulamaya çalışıyorum.
Bir meyveyi şekersiz reçel veya marmelat yapmak için şeker yerine tat ve kıvam verecek olan ürünleri kullanmak gerekiyormuş.
Mesela, kuru üzüm ve elma gibi meyveler bu iş için kullanılıyormuş.
Kuru üzüm ile daha önce mürdüm erikli marmelat hazırladım.
Mürdüm eriği ile şekersiz marmelat tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifte elma kullandım, elma pektin içerdiği için bu tür tariflerde kullanılıyormuş.
Kıvamı ve dokusu gayet güzel oldu.
Ben az miktarda yaptığım için kavanozladıktan sonra ayrıca pişirme işlemi yapmadım.
Şekersiz olduğu, bozulma riski olduğu için tüketinceye kadar kavanozları buzdolabında muhafaza ettim.
Kapaklarında sorun olmadıktan sonra buzdolabında 2 ay sıkıntısız bir şekilde kaldı.
Ama siz şekersiz marmelatınızın daha uzun ömürlü olmasını isterseniz konserve gibi kaynatarak pastörizasyon yapabilirsiniz.