3 Kasım 2008 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ KUZU BUT

Eşimin kuzu etini çok sevdiğini daha önce belirtmiştim.
Kuzu etini genelde ya kuşbaşı olarak, yada parçalara ayrılmış-kemikli olarak alıp pişiriyoruz.
Geçen hafta hiç parçalanmamış, bütün olarak kuzu but aldık.
Pişirmeden önce parçalayıp, görüntüsünü bozmak istemediğim için bütün olarak pişirdim.
Ocakta hiç bir işleme tabi tutmadan, kızartması dahil hepsini fırında yaptım.
Benim fırınım doğalgazlı olduğu için, çok ağır pişiriyor.
Böyle bir butu, tam 3 saatte pişirdim.
Neyseki doğalgaza henüz zam gelmemişti : )
Elektrikli bir fırında bu süre biraz daha kısa olabilir.

Diğer kuzu eti tariflerim için bakınız;

Fırında Kemikli Kuzu Eti

Tencerede Kuzu Şiş

Kuzu Şiş

"Afiyetle Kalın" FIRINDA SEBZELİ KUZU BUT;
Malzemeler;
1 adet kuzu but,
6-7 adet küçük boy patates,
Yarım kilo mantar,
1 kase cherry domates,
1 kase arpacık soğan,
6-7 adet sivri biber,
6-7 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,Alüminyum folyo.


TARİFİ;
Kuzu budunu yıkayın, fırın tepsisine yerleştirin, bıçakla bir kaç yerini kesin.
Kestiğiniz yerlere soyduğunuz sarımsakları yerleştirin.
Zeytinyağı ve kekiği üzerine sürün.


Önceden ısıtılmış fırında, üzerini folyo ile örtmeden üst kısmı kızarıncaya kadar, biraz pişirin.


Suyunu salıp çektikten, üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp, üzerine geniş iki kesik atın.
İç kısmının da pişmesi için biraz daha fırında kızartın.


Sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
Patatesler küçükse bütün olarak, büyükse ikiye yada dörde bölerek tepsiye yerleştirin.


Biber salçasını 2-3 su bardağı su ile sulandırın.
Tepsiye salçalı suyu ve yemeğin tuzunu ilave edip, bu sefer üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak fırına verin.
Sebzeler piştikten sonra fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

21 yorum:

  1. ellerine sağlık muhteremcim çok güzel gerçekten

    YanıtlaSil
  2. Adsız14:00

    selam.harika bir ana yemek olmuş..özel günler için nefis bir yemek..elinize saglık.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  3. Ayyy ayyy ayyy şahane olmuş, ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor..elerine sağlık ablacım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. merhabalar ellerinize sağlık çok güzel olmuş.bizde kuzu kolunu kurban bayramından sonra yaparız.bütün aile toplanır yeriz.annem köyde ekmek fırınında yapar.sabah iç pilavla içini doldurur iplikle dikip kapatır.ekmek fırınına koyup ağzını taşlarla örüp çamurla bir güzel kapatır.ve o muhteşem yemek akşam sofra kurulur sıcak sıcak ozaman çıkar fırından.hıııııııım canım istedi valla.adıda SURA deriz.hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  7. zeytintanesi15:50

    yemek süper görünüyor. Ama biraz zahmetli sanırım. zahmetsiz birşey yok tabi. ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  8. ayy bu super gorunuyor :)) ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  9. Bence bu yemek tam misafir sofralarina yakisir hem leziz hemde sunumu süper ellerinize saglik esinize ve sizlere afiyet olsun sevgiler...

    Seval

    YanıtlaSil
  10. Cok nefis ve özel yemek olmus,ellerine saglik.Uzun uzun pisince daha bir lezzetli ve yumsak olmustur.Afiyetler olsun canim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık canım,nefis görünüyor.....Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık canım,nefis görünüyor.....Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. mmmmmm muhteşemmm ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  14. sizi tanımıyorum...ama siz beni yemekteyiz yarışmasından tanıyorsunuz.
    şimdi ki yarışmacıları seyredince ben ne kadar sakin kalıyorum değil mi...eleştirdim..çünkü yemekler anlatamam çok uyduruktu...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Bilge23:58

    Şu anda saat 23:56; Ankara Bahçelievler'de tarifinizi deniyoruz. 20 dakika sonra yemeye başlayacağız, kokusundan harika olacağı belli oldu :)Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  16. Bilge'ye;
    Tarifi beğenip, denemenize çok sevindim.
    Tadı hakkında henüz yorum yapmamışsınız ama İnşallah tadı da hoşunuza gitmiştir.
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  17. Adsız19:32

    İftara yaptim cok harika bir yemek oldu tarifi verenlere tesekkurler afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  18. Muhteremim bu tarifi 2012 kasım ayında yapacağım :)
    Elleerine sağlık arkadaşım iyi ki paylaşmışsın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Tarifini tam 4 yıl sonra bu gün yapacağım
    İyi ki paylaşmışsın arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Yaptım yedik. Harika oldu.Sonra bir ara yayınlarım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim güzel olmuştur, ellerine sağlık.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...