Patates pizzası, hamurla uğraşmak istemeyenler ve hamurun mayasının gelmesini bekleyecek kadar vakti olmayanlar için çok pratik bir tarif.
Özellikle kahvaltılar da masa da göz dolduran bir tarif.
Ben geçen hafta ki kahvaltı misafirlerime hazırladım, kahvaltının resimleri burada
"Afiyetle Kalın"
PATATES PİZZASI;
Malzemeler;
6-7 adet haşlamalık patates,
3 su bardağı dilimlenmiş sosis,
1 çay bardağı dilimlenmiş kırmızı biberli yeşil zeytin.
1 su bardağı konserve mısır tanesi,
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz, sıvı yağ.
TARİFİ;
Patatesleri yıkayın ve haşlayın.
Sıcakken soyup, püre yapın.
İçine isterseniz 1-2 kaşık tereyağ yada 1 çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip, yoğurun.
Yağlanmış tepsiye hazırladığınız patates püresini yayın.
Halka halka doğradığınız sosisleri yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte kavurmaya başlayın.
Sosislerin içine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip,birlikte pişirin.
Pişen salçalı sosisleri, sıcakken patates püresinin üzerine yerleştirin.
Üzerine mısır tanelerini, dilimlenmiş zeytinleri ve istediğiniz malzemeleri (salam-sucuk gibi) yerleştirin.
Rendelenmiş kaşar peyniri, tepside ki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Kaşarların kızarmasına gerek yok, mutlaka sıcakken kaşar erimiş haldeyken servis yapın.
"Afiyet Olsun"
kahvaltıya çok yakışır denicem:)
YanıtlaSilMuhtetemim yine bomba yapmışsın
YanıtlaSilNefis
Ellerine sağlık
Ellerine sağlık, patates seven biri olarak
YanıtlaSilen sevdiğim lezzetlerdendir.
sevgiler
Bu harika bir fikir hemen yazıyorum çok yakında denene derhal yapıla, eline sağlık canım
YanıtlaSilbende sevgili papatyamdan öğrendim bu pizzayı nefis oluyor yapıyorum sık sık..
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık ablacımm..
Patatesin her türlü haline bayılırım helede pizzaya dönüşünce ayrı bir güzel. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBu tarif cok guzel fakat ben yaptim kestim ama pure sicakken iyice dağıldı ve tepsiden düzenli cikaramadim ne yapmam lazim??
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu tarifin özelliği sıcakken servis edilmesi, sıcak patates doğal olarak sağlam durmayıp yayılıyor.
Daha düzgün dilimler elde etmek isterseneniz, yarım saat soğumasını ve patatesin biraz sertleşmesini bekleyebilirsiniz.
Ben bu tarifi yaptığım zaman soğumasına fırsat vermiyorum, spatula yerine servis kaşığı ile servis yapıyorum.
Dilimler çok muntazam olmuyor ama lezzeti ile kendini affettiriyor :)
Bir önerimde tek kişilik muffin kaplarında yapmanız olacak.
Tek kişilik muffin kapları veya pasta kapsülleri ile hazırlayıp servis yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Tesekkur ederim:))
YanıtlaSil