Patatesin yemeği de çorbası da çok güzel oluyor.
Aslında şöyle bir düşünürsek, patatesle yapılan her yemek, her tarif çok güzel oluyor.
Patates her mutfağın demirbaş ürünlerinden birisidir, yemeğini sevmeyenler hiç olmazsa kızartmasını sever ve bu vazgeçilmez sebze sofralarımızda bir şekilde kendine yer bulur.
Patates salataları için bir dosya hazırladım, yayınladığım bütün patates salataları tarifleri BURADA
Ayrıca patatesle yapılan yemekler ve tarifler adında salatalardan ayrı bir dosya daha hazırlayacağım, o zaman patatesli tariflerimi bir arada bulabilirsiniz.
Bugün kü tarifimiz olan kremalı patates çorbasından bahsedecek olursam, bence çok lezzetli bir çorba.
Bu soğuk günlerde değişik çorba tarifi arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
Tarifte krema kullanılıyor ama eğer krema bulamazsanız 2 su bardağı süte 2 yemek kaşığı un ilave edip, iyice karıştırarak çorbaya eklerseniz aynı kıvamı tutturabilirsiniz.
İsterseniz içine havuç ekleyebilirsiniz, ben rengi bozulmasın diye havuç kullanmadım.
"Afiyetle Kalın"
KREMALI PATATES ÇORBASI;
Malzemeler;
2 adet orta boy patates,
1 adet küçük boy soğan,
1 küçük paket (200 ml) krema,
1 yemek kaşığı un,
Tuz, sıvıyağ,
Krema yoksa;
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
KREMALI PATATES ÇORBASI TARİFİ;
Patatesi yıkayıp, kabuğunu soyun, rendeleyin.
Dibine yağ döktüğünüz tencerede önce küçük küçük doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.
Daha sonra rendelenmiş patatesleri ilave edip, biraz da patateslerle kavurun.
Tencereye 1 yemek kaşığı un ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
3-4 bardak su ve tuzunu ekleyin ve pişmeye bırakın.
Çorbayı bu aşamada blender ile çırpıp, pürüzsüz yapabilirsiniz.
Kremayı bir kaseye boşaltıp karıştırın, içine çorbanın suyundan 1 kepçe kadar azar azar ilave edip, karıştırın.
Daha sonra kremayı tencereye ekleyin.
2-3 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Tereyağını küçük bir tavada eritin, içine kuru naneyi ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırarak, 2-3 dakika pişirin.
Servis sırasında bu karışımdan çorbanın üzerine dökün.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
çok güzel olduğu besbelli..Bir deneyeyim salçasız çorba yemiyorlar ama, patates olunca işler değişebilir :)
YanıtlaSilCanım patates çorbasını çok sever ve sık yaparım
YanıtlaSilkrema ile denemedim eminim çok lezizdir ellerine
sağlık.Hayırlı cumalar,sevgiler...
muhteremim hemen tazecene geleyim dedim..abidik kubidik kelimesini benim eşimde çok kullanır..görünce komiğime gitti:))))) erkekler pek yenilik sevmiyor gerçekten ...benim kendi ailemde babamlar çok sever sulu yemek...onlar içinde olmazsa olmazdır yani...bu arada sulu deyince çorbada harika olmuş yani..ellerine sağlık...senin arşivlere bayılıyorum zaten:)
YanıtlaSilBen de oğlum da bu çorbayı çok seviyoruz.
YanıtlaSilKremalı nefis oluyor.
Muhteremcim ellerine sağlık.
mmmmmm harikaa bu sogukta .
YanıtlaSilellerne saglik canim.
patatesler tam olarak ölmedi bir de kremanın tadı çok fazla geliyor bn pek beceremedim galiba :(
YanıtlaSilMerhaba,
SilPatatesleri doğramayıp, rendelemeniz gerekiyor, rendelendiği için daha çabuk pişmesi lazım.
Kremanın tadı ağır geliyorsa krema yerine süt ve un ile yapılan meyaneli sosu kullanın, tadının değiştiğini fark edeceksiniz.
Kolay gelsin.