Tek başına ya da bir sebze ile birlikte sunum yapın fark etmez, bulgur köftesinin çok nefis bir tadı var.
Ne kadar el oyalayıcı bir yapımı da olsa, ilk köfteyi ağzınıza aldığınız anda bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz.
Daha önce yoğurtlu pazı ve yoğurtlu semizotu ile sunduğum bulgur köftesini bu sefer kış sebzelerinin şahı ıspanak ile birlikte sundum.
Patlıcan ile yapılan bir tarif daha var ama onu yapmak için gerçek patlıcan mevsimini bekliyorum.
"Afiyetle Kalın"
Köftelik bulgurla yapılan değişik tarifler görmek isterseniz, bakınız;
Bulgur Çanakları
Bulgur Köftesi
Patates Köftesi
Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi
Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu
Tarhanalı Bulgur Köfteli Çorba (Sıkıcık Çorbası)
Fellah Köftesi (Domates Soslu)
Yoğurtlu Fellah Köftesi
Tabbule-(Lübnan Kısırı)
Yoğurtlu Bulgur Salatası
YOĞURTLU ISPANAK ÜZERİNDE BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
Ispanaklı bölüm için;
Yarım kilo ıspanak,
1 adet kuru soğan,
Tuz, zeytinyağı,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Bulgur Köftesi İçin;
Malzemeler;
1 su bardağı köftelik ince bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz-karabiber,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Ispanakları ayıklayıp, doğrayın ve iyice yıkayın.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında biraz pişirin.
Üzerine suyu süzülmüş olan ıspanakları ekleyin.
Biraz tuz serpin ve 10 dakika kadar pişirip, ocağı kapatın.
Ispanağı soğumaya bırakın.
Bulgur köftesini yapmak için;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın veya ıslatın, fındık büyüklüğünde minik toplar yuvarlayın.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın veya ıslatın, fındık büyüklüğünde minik toplar yuvarlayın.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Soğuyan ıspanağı sarımsaklı yoğurtla karıştırın veya servis tabağına önce ıspanağı üzerine yoğurdu dökün.
En üste de hazırladığınız bulgur köftelerini yerleştirin.
Tereyağını küçük bir sahanda eritin, içine kuru nane ve kırmızı pul biber ekleyerek biraz kızartın ve servis tabağında ki bulgur köftelerinin üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
bir günlük emek bir ögün yemek derler ama deger güzel görünüyor bacim
YanıtlaSilellerine saglik
kesinlikle ablacımm:)
YanıtlaSilbayılırım kendilerine.))
ellerine sağlık bu şekil sunumuda lezzetli oldu kesinn:)
ilginç olmuş birde böyle deneyelim ,elinize sağlık
YanıtlaSilAblacım bu ne şahane bir görüntüdür böyle MaşaAllah, SubhanaAllah..
YanıtlaSilSabahın şu saatinde bile asla hayır demeden yiyebilirim.
Ellerine yüreğine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle...
Canım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim,yemeğin nefis ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilSeni yerler yerle seni ham yapar bizimkiler eline sağlık canım görüntüde nefis tarif de
YanıtlaSilGörüntü mükemmel. Tatlarının da, ayrı ayrı nefis olduğunu biliyorum. Hem görüntü hem tat onikiden vurmuş. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil,işte bunu seviyorumm..nefiss
YanıtlaSilMüthiş görünüyor, ellerinize sağlık. 2lokma'nın facebook sayfasında paylaştık, linkinizle beraber. Sakıncası varsa lütfen söyleyin... Sevgiler.
YanıtlaSilLink vererek paylaştığınız için hiç bir sakıncası yok, duyarlılığınız için teşekkür ederim.
SilBen de denedim cok guzel oldu tarif icin tesekkurler ispanakla farkli biseyler yapmak isteyenler icin iyi bi alternatif
YanıtlaSilEllerinize sağlık, eminim güzel olmuştur.
SilBeğendiğinizi bildirdiğiniz için, yapmak isteyenlere fikir verdiğiniz için ben teşekkür ederim.