24 Temmuz 2019 Çarşamba

ÇAY MASASI-41

Muhterem'le Afiyetle
Bu küçük çay masasını geçen yaz hazırlamıştım.
Kızım yaz tatili için yanımıza gelmişti.
Bu masayı kuzenleri ile bir araya geldiği gün hazırladım.
Haberli bir buluşma değildi, o sebeple mütevazi ve pratik tariflerle 1-2 saat içinde masayı kurdum.
Bu buluşmadan 2 gün sonra tatile gittiğimiz için yayınlama fırsatım olmadı.
İstanbul'a döndükten sonra da menüde bulunan vişne ve semizotunun mevsimi geçtiği için yayınlamak istemedim.
Şimdi ise vişne ve semizotunun en güzel zamanları,  bu masanın hazırlandığı gün olan ürünleri bol bol bulabilirsiniz.



çay masası resimleri
Menüden bahsedecek olursam;
Benim buzluğumda ani durumlar için her zaman yufka ve milföy bulunur.
Yufka buzluktan çıktığı zaman hemen çözülmediği için yufka ile bir şey yapamazdım.
Bende milföyü kullandım.
İç malzemesi olarak peynir yemeyen yeğenimi düşünerek tavuklu bezelyeli hazırladım.
Evde tavuklu bezelye yemeği vardı, onu kullandım.
1 gün önce pazardan semizotu almıştım, onunla da buğdaylı semizotu salatası hazırladım.
Birde peynirli-yeşil zeytinli roka salatası hazırladım.

kuzenler çay masası
Masanın yıldızı elbette Vişneli Crumble oldu.
Buzluk için vişne almıştım, tatlı için ne yapsam diye düşünürken aklıma yeğenimin de çok sevdiği  crumble yapmak geldi.
Evde de kırıntı hamurunun malzemeleri olunca çabucak hazırlandı.
Vanilyalı dondurma eşliğinde servis yaptık.
Kızlarla birlikte güzel bir öğleden sonra geçirdik.

kuzenler buluşması çay masası
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak tarifine ulaşabilirsiniz.

beş çayı resimleri

kuzenler toplantısı

çay daveti için salata tarifi

çay menüsü için salata

beş çayı masası
"Afiyetle Kalın"

3 yorum:

  1. Adsız19:02

    ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. yufkayı dolapta nasıl saklıyorsunuz Tevhide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok teşekkür ederim.
      Yufkayı aldığım zaman tek tek katlanmış olarak poşetinin içinde, buzluğa yerleştiriyorum.
      Not; Buzluk, No frost özellikli buzluk olmalı.
      Buzluk çok dolu ise zeminde düz duramayacaksa o zaman şeklinin düz olması için çay tepsisi gibi düz bir zemine yerleştiriyorum.
      Tepsi ile birlikte derin dondurucuya yerleştiriyorum.
      Yufka şoklanıp donunca tepsiyi alıyorum.
      Donduğu için şekli bozulmadan kalıyor.
      Yufkayı kullanacağım zaman en az 3 saat önce mümkünse akşamdan buzluktan çıkarıyorum.
      Kendi halinde çözülmesini beklediğimiz için yufkalar kırılmadan çözülüyor.
      Çözüldüğü zaman yufkacıdan yeni alınmış gibi taptaze oluyor.

      Sil
  2. Adsız22:56

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Tevhide

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...