28 Ocak 2009 Çarşamba

TAVUK PANE


Tavuk çabuk pişmesi ile acil durumlarda kurtarıcımız olabiliyor.
Bu tavuk paneleri öğlen yemeğinde 10 dakikada hazırlamıştım.
Tavukları bulamak için galeta unu veya hazır pane harçlarından kullanabilirsiniz.
Yanında bol salata-pilav veya makarna servis edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


TAVUK PANE;
Malzemeler;
4 adet tavuk göğüs bonfile,
1 su bardağı galeta unu veya hazır pane harcı,
1 adet yumurta,
Tuz-karabiber-kırmızı toz biber,
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı;
Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün.
Galeta ununu veya hazır pane harcını düz bir servis tabağına dökün.
İçine istediğiniz baharatları (karabiber-kırmızı biber gibi) ekleyin.
Hazır pane harcının kendi tuzu olduğu için ayrıca tuz eklemenize gerek yok.
Yumurtayı yemek tabağında çırpın.
Tavuk bonfileleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
İyice ısınmış olan sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

25 Ocak 2009 Pazar

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ

YE# 41 PORTAKALLI TARİFLER
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Portakal.
Etkinliğimizin ev sahibi ise neredeyse çoğumuzun blog ve site açmasına vesile olan
Portakal Ağacı sitesinden sevgili Hatice.
Bu etkinlik için hazırlanan tüm tarifler burada
Şahsen ben, 2006 yılında Hatice'nin sitesinde "sizde blog sahibi olabilirsiniz" yazısında ki yönlendirmeden sonra blogumu açmıştım.
Ben blogumu açtığımda ye# 12 düzenleniyordu, acemi olduğum için ilk etkinliklere katılmadım.
Ye# 14 ile başladığım etkinliği sürekli takip ediyorum.
Etkinliğimizin konusuna gelirsek;
Portakal kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez meyvası.
Meyva olarak tükettiğimiz gibi harika kokusunu ve aromasını tatlı ve keklerimizde, kase olarak servislerimizde, hatta tuzlu yemeklerimizde bile sofralarımızda kendisine sürekli yer bulur.
Etkinlik için portakallı bir muhallebi hazırladım ve servis içinde sepet şeklinde kestiğim portakalları kullandım.
Portakal ile hazırladığım diğer tarifler için bakınız;

Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta

Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Kızartma Kurabiye

Portakalda Kereviz Salatası

Portakalda Kabak Tatlısı

Portakallı-Çikolata Soslu Muhallebi

"Afiyetle Kalın"

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı un,
Yarım su bardağı nişasta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 su bardağı süt.
Sepet için;
4 adet portakal,
1 çay bardağı toz Antep fıstığı.
Yapılışı;
Margarini eritin, içine unu ekleyip, biraz kavurun.
Ilık olan ve içinde nişastayı erittiğiniz sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Henüz sıvı halde ki karışıma portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Şeker ve vanilyayı da ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapın.
Portakalları sepet şeklinde kesin, içlerini boşaltın.
Hazırladığınız muhallebiyi portakal sepetlerinin içine yerleştirin.
Kenarlarını toz antep fıstığı ile kaplayın.
Tabakta istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 Ocak 2009 Perşembe

SEBZELİ HAMSİ


2008-2009 balık sezonu açılalı aylar oldu ama ben bu sezon hiç balık tarifi vermedim.
Ama bu evde balık pişmediği anlamına gelmesin.
Balık düşkünü eşim için sık sık balık pişirdim ama hepsi daha önce tarifini verdiğim balıklar ve pişirme yöntemleri olduğu için resim çekip, tarif yayınlamadım.
Bu tarifteki sebzeli hamsiyi ise uzun zamandır denemek istiyordum.
Önce sebzeleri pişiriyorken,temizlenmiş hamsileride içine eklemeyi düşündüm ama o zaman hamsi buğulamadan farkı kalmayacaktı.
Bende hamsilerin kılçıklarını temizleyip, mısır ununda kızarttım ve hazırladığım domates-soğan-biber-maydanoz-sarımsak kavurmasının üzerinde servis yaptım.
Bu şekilde hiç kılçıksız piştiği için çocuklarda sorunsuz yiyebiliyor.
Kızartmanın verdiği ağırlık sebzeler sayesinde biraz hafiflemiş oluyor.
Diğer hamsili tariflerim için bakınız;

Hamsili Pilav


Hamsili (tepside) Pilav


Hamsi Şiş


Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"


SEBZELİ HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
1 su bardağı sıvıyağ,
Sebzeler için;
2 adet kuru soğan,
3-4 adet sivri biber,
3 adet domates,
2-3 diş sarımsak,
Yarım demet maydanoz,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,
Tuz.
Yapılışı;
Hamsilerin kılçıklarını tamamen temizleyin.Yıkayıp, süzün.
Balık tavasında yağı kızdırıp, mısır ununa buladığınız hamsileri kızartın.
Soğanları doğrayıp, yağda kavurmaya başlayın.
Soğanlara kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri,biberi,sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Sebzeler piştikten sonra doğranmış maydanozları ekleyin.
Hazırladığınız sebze kavurmasını servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızarttığınız hamsileri yerleştirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"