Bakınız; Yoğurtlu Havuç Salatası
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe havuç,
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"