9 Nisan 2010 Cuma

HAVUÇ SOTE

Havucu rendeleyip, kavurup, sarımsaklı yoğurtla salatasını yapıyordum.
Bakınız; Yoğurtlu Havuç Salatası
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe havuç,
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

8 Nisan 2010 Perşembe

SULTANİ BEZELYE KIZARTMASI

Bu ay ki Sofra dergisi sultani bezelyeli tariflere yer vermiş.
Bahar aylarının en sevdiğim sebzesi olan sultani bezelyenin ne yazık ki fazla pişirme seçeneği yok.
O yüzden dergide ki tarifleri büyük bir memnuniyetle okudum ve bazılarını denedim.
Daha önce yaptığım tarifler için bakınız;

Etli Sultani Bezelye

Sultani Bezelye Salatası

Sultani Bezelye Diblesi

Sultani Bezelye Dizmesi

Diğer Sultani Bezelye tariflerimin hepsi 👉BURADA

Bezelyeyi kızartmak ise hiç aklıma gelmemişti.
Dergide ki tarifi görünce hemen denedim.
Kızartma sağlıklı bir şey değil ama bezelyenin tadı ve lezzeti, kızartılınca iyice ortaya çıkmıştı.
Üstelik çok körpe olduğu için biberden daha çabuk kızardı.
Yanında elma dilimi şeklinde ki patates, kırmızı biber ve arpacık soğan kızartması ile birlikte servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"


6 Nisan 2010 Salı

LİMON JÖLELİ PUDİNG

YAMAN ETKİNLİK=JÖLELİ TATLILAR
Bu ay Yaman Etkinliğe Narince blogunun sahibi olan Necla Hanım ev sahipliği yapıyor.
Kolay gelsin dilekleri iletiyorum.
Jöle ile hazırladığım diğer tarifler için, bakınız;

Kirazlı Jöleli Puding

Böğürtlenli Tatlı

Vişneli Jöleli Tatlı

Narlı Jöleli Puding

"Afiyetle Kalın"
Jöle kullanırken neye dikkat edersiniz?
İlk zamanlar bu konuya dikkat etmiyordum, sonradan bitkisel olmayan jellerin içinde sığır jelatini olduğunu öğrendim.
Şimdi Dr.Oetker'de, Kenton'da % 100 bitkisel jel üretiyor.
Artık jellerin bitkisel olanını alıyorum.
LİMON JÖLELİ PUDİNG;
Malzemeler;
1 paket vanilyalı puding,
3,5 su bardağı süt,
3-4 limon dilimi,
1 paket %100 bitkisel limonlu jel,
Tarifi;
Jeli 2,5 çay bardağı kaynar su ile karıştırarak eritin.
Kupların yarısına kadar jöle doldurun.
Jöle donmadan önce içine bir tane limon dilimi ilave edin.
Kupları buzdolabına eyimli bir şekilde yerleştirin.
Jöle tamamen sertleşinceye kadar bekleyin.
Pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
Kabuk tutmaması ve jöleyi eritmemesi için karıştırara karıştıra soğutun.
Kupların içinde ki sertleşen jölenin üzerine pudingi ilave edin.
Hazırladığınız tatlınızı buzdolabında biraz daha soğumaya bırakın.
Servisten önce kupun kenarına takacağınız çeyrek limon dilimi ve nane yaprakları ile tatlınızı süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"