Havuç reçelini bütün kış yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.
Dün kahvaltıya misafirlerim vardı, geleceklerini daha önceden öğrendiğim için reçellerimi de kendim pişirdim.
Kahvaltı için klasik reçeller yerine değişik ve renkli reçeller yapmak istedim.
Havuç reçeli dışında bir de karadut reçeli pişirdim, tarifi burada
Kahvaltıya ait resimleri buradan görebilirsiniz.
Havuç reçelinden bahsedecek olursam;
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
İlk defa yaptığım için çok fazla yapmadım, sadece 1 kavanozluk hazırladım.
Havucun nişastalı yapısı şekerle çok güzel uyum sağlıyor.
Tadını biz sevdik, önümüzde ki kış reçel yapacağım zaman havuç reçeli mutlaka listemde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"