24 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Havuç reçelini bütün kış yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.
Dün kahvaltıya misafirlerim vardı, geleceklerini daha önceden öğrendiğim için reçellerimi de kendim pişirdim.
Kahvaltı için klasik reçeller yerine değişik ve renkli reçeller yapmak istedim.
Havuç reçeli dışında bir de karadut reçeli pişirdim, tarifi burada
Kahvaltıya ait resimleri buradan görebilirsiniz.
Havuç reçelinden bahsedecek olursam;
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
İlk defa yaptığım için çok fazla yapmadım, sadece 1 kavanozluk hazırladım.  
Havucun nişastalı yapısı şekerle çok güzel uyum sağlıyor.
Tadını biz sevdik, önümüzde ki kış reçel yapacağım zaman havuç reçeli mutlaka listemde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"

19 Nisan 2013 Cuma

ÇAY DAVETİ-21

Hafta içi çay misafirlerim vardı.
Menüyü hazırlarken, salata çeşitlerini bol tutmaya çalıştım.
Kuskuslu yeşil mercimek salatası ve kırmızı mercimek ezmesi hazırladım.
Mor lahana turşumu da masadan eksik etmedim.
Biz turşuyu çok severiz, gurup olarak bir araya geldiğimizde mutlaka bir çeşit turşumuz bulunur.
Börek olarak patatesli midye börek yaptım.
3-2-1 poğaçayı kızım hazırladı.
Bir tane hafif tatlı bulunsun diye irmikli bonbon hazırladım ama şerbetli tatlıdan vazgeçemedim, bal parmak tatlısı yaptım.
Bal parmak tatlısı her zaman çok talep gören bir tatlı oluyor.


ÇAY MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.








Son olarak; Türk Kahvesi

"Afiyetle Kalın"

18 Nisan 2013 Perşembe

SALÇALI BİFTEK

Eğer kasabınız tanıdık değilse yumuşak biftek bulmanız bazen hayal olabiliyor.
Etten anlıyorsanız, bifteğin sert olduğunu görünüşünden fark edip, duruma müdahele edebilirsiniz.
Ya da kayış gibi bir eti çiğneyip durursunuz : )
Salçalı biftek tarifinde kullanılan et, su ile pişmenin verdiği yumuşaklıkla pamuk gibi oluyor.
İşin içinde bir de salçalı sos girince ekmeği bana bana yiyeceğiniz (Dr. Canan Karatay beni duymasın) lezzette bir yemek ortaya çıkıyor.
Ben salçalı bifteği patates püresinin üzerinde servis yaptım, yanında da zeytinyağlı taze bezelye yer aldı.
Et ile hazırlayabileceğiniz diğer tariflerimi görmek için, bakınız; Et Yemekleri
"Afiyetle Kalın"