Milföy ve salamla hazırlanan bu tarifi uzun zaman önce Facebook'ta görmüş hemen not almıştım ama yapmak bir türlü kısmet olmadı.
Salı günü kahvaltıya gelen misafirlerime değişik tarifler pişirmeye karar verdiğim de ilk aklıma gelen tariflerden birisi de bu oldu.
Kahvaltı için çok güzel bir tarif, hem yapılışı hemde sunumu çok kolay.
Ben hazırladığım milföyleri pasta kapsüllerinin içinde pişirdim ama kapsül kullanmayıp, direkt fırın tepsisine de dizebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
26 Nisan 2013 Cuma
24 Nisan 2013 Çarşamba
HAVUÇ REÇELİ
Havuç reçelini bütün kış yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.
Dün kahvaltıya misafirlerim vardı, geleceklerini daha önceden öğrendiğim için reçellerimi de kendim pişirdim.
Kahvaltı için klasik reçeller yerine değişik ve renkli reçeller yapmak istedim.
Havuç reçeli dışında bir de karadut reçeli pişirdim, tarifi burada
Kahvaltıya ait resimleri buradan görebilirsiniz.
Havuç reçelinden bahsedecek olursam;
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
İlk defa yaptığım için çok fazla yapmadım, sadece 1 kavanozluk hazırladım.
Havucun nişastalı yapısı şekerle çok güzel uyum sağlıyor.
Tadını biz sevdik, önümüzde ki kış reçel yapacağım zaman havuç reçeli mutlaka listemde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"
19 Nisan 2013 Cuma
ÇAY DAVETİ-21
Hafta içi çay misafirlerim vardı.
Menüyü hazırlarken, salata çeşitlerini bol tutmaya çalıştım.
Kuskuslu yeşil mercimek salatası ve kırmızı mercimek ezmesi hazırladım.
Mor lahana turşumu da masadan eksik etmedim.
Biz turşuyu çok severiz, gurup olarak bir araya geldiğimizde mutlaka bir çeşit turşumuz bulunur.
Börek olarak patatesli midye börek yaptım.
3-2-1 poğaçayı kızım hazırladı.
Bir tane hafif tatlı bulunsun diye irmikli bonbon hazırladım ama şerbetli tatlıdan vazgeçemedim, bal parmak tatlısı yaptım.
Bal parmak tatlısı her zaman çok talep gören bir tatlı oluyor.
ÇAY MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Menüyü hazırlarken, salata çeşitlerini bol tutmaya çalıştım.
Kuskuslu yeşil mercimek salatası ve kırmızı mercimek ezmesi hazırladım.
Mor lahana turşumu da masadan eksik etmedim.
Biz turşuyu çok severiz, gurup olarak bir araya geldiğimizde mutlaka bir çeşit turşumuz bulunur.
Börek olarak patatesli midye börek yaptım.
3-2-1 poğaçayı kızım hazırladı.
Bir tane hafif tatlı bulunsun diye irmikli bonbon hazırladım ama şerbetli tatlıdan vazgeçemedim, bal parmak tatlısı yaptım.
Bal parmak tatlısı her zaman çok talep gören bir tatlı oluyor.
ÇAY MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Son olarak; Türk Kahvesi
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)