Pide, özellikle hafta sonları aile bir aradayken seve seve yenen nefis bir hamur işi.
İçindeki malzeme ise, ailenin fertlerinin isteğine göre belirlenir.
Ben et-kıyma-sucuk-sosis gibi şarküteri ürünlü olanları tercih etmiyorum ama eşimin en sevdiği çeşit, bu tarz etli ve şarküteri ürünlü olan pideler oluyor.
Bende bu tarifteki miktarda hamur hazırlayıp, muhtelif boyutlardaki (27-20-18 cm) tart kalıplarımda farklı iç malzemeleri ile hazırlıyorum.
Mesela bu pideyi hazırladığım gün 1 kaşarlı, birde sucuklu pide vardı, herkes istediği pideden yedi.
Bu ölçü ile yuvarlak Borcam ve bir tart kalıbında pide, yada 3 adet tart kalıbında pide çıkıyor.
"Afiyetle Kalın"
24 Ekim 2010 Pazar
23 Ekim 2010 Cumartesi
TEŞEKKÜRLER...
Bu hafta ne yazık ki internete fazla giremedim.
2 gün önce bloguma girdiğimde ise beni büyük bir sürpriz bekliyordu.
En eski blogcu arkadaşlarımdan olan Lama Mutfakta benim kendisine şiir olarak yazdığım yorumları bir yazı altında toplamış ve yayınlamış.
Bakınız; Lama'ya özel, en güzel şiirler!
Üstelik üşenmeden hangi şiiri hangi yazısı için yazdığımı anlatacak, link verecek kadar uğraşmış.
Açıkçası yazıyı ağzım kulaklarımda büyük bir mutlulukla ama aynı zamanda biraz mahçup bir şekilde okudum.
Sağolsun bu yazı sayesinde yazdığım şiirler arşivde kaybolmak yerine bir yazıda toplanıp, bir arada oldular.
Yazdıklarıma şiir desekte çok ciddi şeyler değil.
Hani daha çok eğlencelik, çerezlik dörtlükler : )
Aslında şiir denemeyecek kadar basitler ama uyumlu oldukları için biraz etki bırakıyor.
Şiir benim için oturup, düşünülerek yazılan değil, anlık olan bir şey.
Son dönemde, olaylar karşısında aklıma gelen şiirleri Sessiz Kalamam blogumda yayınlıyorum.
Bu güzel jestin için Lama sana çok teşekkür ediyorum : )
Bu arada;
"Şifalı Yemekler" blogundan Fuat Bey beni ve 15 arkadaşımızı "One Lovely Blog Award" ödülüne layık görmüş, çok teşekkür ederim.
Bende aynı ödülü tüm blog yazarı arkadaşlarıma hediye ediyorum.
"Afiyetle Kalın"
2 gün önce bloguma girdiğimde ise beni büyük bir sürpriz bekliyordu.
En eski blogcu arkadaşlarımdan olan Lama Mutfakta benim kendisine şiir olarak yazdığım yorumları bir yazı altında toplamış ve yayınlamış.
Bakınız; Lama'ya özel, en güzel şiirler!
Üstelik üşenmeden hangi şiiri hangi yazısı için yazdığımı anlatacak, link verecek kadar uğraşmış.
Açıkçası yazıyı ağzım kulaklarımda büyük bir mutlulukla ama aynı zamanda biraz mahçup bir şekilde okudum.
Sağolsun bu yazı sayesinde yazdığım şiirler arşivde kaybolmak yerine bir yazıda toplanıp, bir arada oldular.
Yazdıklarıma şiir desekte çok ciddi şeyler değil.
Hani daha çok eğlencelik, çerezlik dörtlükler : )
Aslında şiir denemeyecek kadar basitler ama uyumlu oldukları için biraz etki bırakıyor.
Şiir benim için oturup, düşünülerek yazılan değil, anlık olan bir şey.
Son dönemde, olaylar karşısında aklıma gelen şiirleri Sessiz Kalamam blogumda yayınlıyorum.
Bu güzel jestin için Lama sana çok teşekkür ediyorum : )
Bu arada;
"Şifalı Yemekler" blogundan Fuat Bey beni ve 15 arkadaşımızı "One Lovely Blog Award" ödülüne layık görmüş, çok teşekkür ederim.
Bende aynı ödülü tüm blog yazarı arkadaşlarıma hediye ediyorum.
"Afiyetle Kalın"
20 Ekim 2010 Çarşamba
PANCAR SALATASI
Bugünlerde sık sık pancar alıp, tek başına salata olarak, turşu olarak, sos yapımında yada salatalara ekleyerek kullanıyorum.
Bu tarifi de geçen yıl Cafe Fernando'da görüp, en başta rengine vurulmuştum.
Açıkçası bu tariften önce pancarın yapraklarını atıyordum ama meğer salatanın içinde de kullanılabiliyormuş.
Pancarın yaprakları belirgin kırmızı damarları ile salataya hem lezzet hemde görsellik katıyorlar.
Hatta saplarını da atmayıp, yumurta ile pişirebilirsiniz.
Pancarı haşlarken zaman kazanmak için, düdüklü tencere kullanıyorum.
Bu seferde öyle yaptım, pancarlarım küçük boyda olduğu için 15 dakikada pişti.
Hemen sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya attım ve kabuklarını patates gibi kolayca soydum.
Salataya biraz renk vermesi için turp kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Açıkçası bu tariften önce pancarın yapraklarını atıyordum ama meğer salatanın içinde de kullanılabiliyormuş.
Pancarın yaprakları belirgin kırmızı damarları ile salataya hem lezzet hemde görsellik katıyorlar.
Hatta saplarını da atmayıp, yumurta ile pişirebilirsiniz.
Pancarı haşlarken zaman kazanmak için, düdüklü tencere kullanıyorum.
Bu seferde öyle yaptım, pancarlarım küçük boyda olduğu için 15 dakikada pişti.
Hemen sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya attım ve kabuklarını patates gibi kolayca soydum.
Salataya biraz renk vermesi için turp kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Daha önce yayınladığım pancarlı tarifler;
Pancar Turşusu
Pancar Çorbası
Yumurtalı Pancar Sapı
Pancar Soslu Semizotu
Pancarlı Yumurta Dolması
Endivyen Salatası
Pancar Turşusu
Pancar Çorbası
Yumurtalı Pancar Sapı
Pancar Soslu Semizotu
Pancarlı Yumurta Dolması
Endivyen Salatası
PANCAR SALATASI;
Malzemeler;
4 adet kök pancar,
1 adet turp,
2-3 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı sirke,
Tuz.
TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi bıçak kullanmadan elinizle soyun.
Pancar yapraklarının körpe olanlarının üzerine kaynar su döküp, yumuşaması için biraz bekletin.
Turpun dışını iyice yıkayın, hafifçe kazıyın.
Dilimleyerek suyun içinde bekletin.
Haşlanmış pancarları dilimleyin.
Servis tabağına pancarları, turpu, pancar yapraklarını dizin.
Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ile bir sos hazırlayıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Malzemeler;
4 adet kök pancar,
1 adet turp,
2-3 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı sirke,
Tuz.
TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi bıçak kullanmadan elinizle soyun.
Pancar yapraklarının körpe olanlarının üzerine kaynar su döküp, yumuşaması için biraz bekletin.
Turpun dışını iyice yıkayın, hafifçe kazıyın.
Dilimleyerek suyun içinde bekletin.
Haşlanmış pancarları dilimleyin.
Servis tabağına pancarları, turpu, pancar yapraklarını dizin.
Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuz ile bir sos hazırlayıp, salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)