5 Kasım 2012 Pazartesi

TAZE İNCİRLİ ALT ÜST KEK

Muhterem'le Afiyetle
Taze incir mevsimi yeni geçti, bu tarifi yayınlamakta geciktiğim için üzgünüm😔
Ağustos sonundan, ekim sonuna kadar olan süre taze incir mevsimidir.
Belki sıcak iklime sahip bölgelerde daha uzun sürelerde incir bulunabilir.
Bu incirler Abana'dan gelmişti, geldiği zaman taze taze tükettik, geri kalan incirle de bu keki hazırladım.
Taze meyve ile hazırlanan keklerde ki nemli yapı bu kekte de mevcut.
Üzerini süslerken iç malzemesinde de bulunan taze incir ve ceviz içi kullanabilirsiniz veya meyveli bir sos hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz.
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

1 Kasım 2012 Perşembe

SAKATAT TARİFLERİ

sakatat nasıl pişirilir
Kurban bayramı sonrası özellikle kurban kesilen evlerde, kurbanın sakatat diye tabir edilen iç organlarından bir kaçı bulunur.
Sakatat çok fazla beklemeye dayanıklı olmadığı için, bayram sonrası yemek yaparken öncelik hep sakatat ürünlerine verilir.
Bu yüzden kurban sonrası ilk dosya konusunda sakatat ürünlerine öncelik verdim.
Ayrıca bakınız;

Et Yemekleri

Köfteli Tarifler

"Afiyetle Kalın"

30 Ekim 2012 Salı

KAHVALTI MASASI 25-BAYRAM KAHVALTISI


Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bıraktık.
Her yıl kurbanımızı bayramın 1. günü keserdik ama bu yıl 2. güne kaldık.
1. gün kurban telaşından kahvaltıyı alelacele yapardık.
Bu yıl kurban 2. güne kalınca bende kahvaltıyı özenle hazırladım.
Sonra ki günlerde de hiç boş vaktimiz olmadı, bayram boyunca sayfama hiç uğrayamadım.
Artık bayram telaşı da bittiğine göre, yepyeni tariflerle sayfamı sık sık  güncellerim.

Lacivert masa örtüsü masaya ağır ve güzel bir hava veriyor ama ne yazık ki sabah saatlerinde resim çekerken karanlık bir ortam yaratıyor.

BAYRAM KAHVALTISI MÖNÜMÜZ;

Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Oğlum izine çıkıp, eve gelir de ben yaprak sarmaz mıyım : )

 Et Kavurma

Yumurtalı Börek

Ispanaklı Börek 

 Domatesten Laleler

Fare Şeklinde Kanepe

 Uno-Çikolata Kremalı Kruvasan


1-Armut Marmelatı

2-Mürdüm Eriği Reçeli

3-Çilek Reçeli

4-Abana Kestane Balı

"Afiyetle Kalın"