Bu tarifin ismi için "dilim lahana dolması" gibi bir isim düşünüyordum.
Fakat üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı sos ve kuru nane gelince görüntüsü pastaya döndüğü için kızımla lahana pastası ismine karar verdik.
Ben bu tarifi yıllardır, ya ufak lahana yapraklarını değerlendirmek için, ya da lahana dolması sarmaya vaktim olmadığı zaman pratik olduğu için yapıyordum.
Bu kez üzerine yoğurtlu sos döktük, bu hali de çok güzel oldu.
Çay davetlerinizde masaya çok yakışıcak bir sunum olduğunu düşünüyorum.
Bu yemeği pişirmek için bazen geniş karnıyarık tenceresi kullanıyorum, o zaman daha geniş oluyor.
Resimde gördüğünüzü ise 24 cm'lik derin tencerede pişirdim.
Tencereniz derin olunca daha fazla lahana ekleyip, daha yüksek bir lahana pastası elde ediyorsunuz.
İçini kıymalı hazırladım ama zeytinyağlısı da çok güzel oluyor, çay daveti için zeytinyağlı, akşam yemeği için kıymalı yapmanızı öneririm.
Beyaz ve Mor lahana ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
14 Ocak 2013 Pazartesi
12 Ocak 2013 Cumartesi
ARMUT MARMELATI
Armut marmelatını yazın köyden gelirken getirdiğimiz sert deveci armutları ile hazırladım.
Evde çok olan meyveleri değerlendirmenin en iyi yollarından birisi reçel veya marmelat yapmaktır.
Tazeyken beklemeye dayanmayan meyveler reçel olarak saklandıklarında uzun süre dayanıyor.
Üstelik kahvaltı masalarına hem lezzet, hemde renk katıyorlar.
Armut marmelatının menüsünde yer aldığı kahvaltı masalarını görmek için, bakınız;
Kahvaltı Masası 25-Bayram Kahvaltısı
Kahvaltı Masası-27
"Afiyetle Kalın"
Evde çok olan meyveleri değerlendirmenin en iyi yollarından birisi reçel veya marmelat yapmaktır.
Tazeyken beklemeye dayanmayan meyveler reçel olarak saklandıklarında uzun süre dayanıyor.
Üstelik kahvaltı masalarına hem lezzet, hemde renk katıyorlar.
Armut marmelatının menüsünde yer aldığı kahvaltı masalarını görmek için, bakınız;
Kahvaltı Masası 25-Bayram Kahvaltısı
Kahvaltı Masası-27
"Afiyetle Kalın"
10 Ocak 2013 Perşembe
EĞŞİLİ PİLAV (EKŞİLİ PİLAV)
Ekşili pilav ya da yöresel adı ile "eğşili pilav" Kastamonu mutfağının önemli yemekleri arasında yer alıyor.
Bende Kastamonu'luyum, fakat eğşili pilavı daha önce hiç yemedim.
Sanırım bu yemek daha çok Kastamonu'nun merkezine yakın bölgelerde yapılıyor.
Kastamonu'da çalışan oğluma eğşili pilavı sordum "çok güzel olur anne, hele ısırgan otlusu harika oluyor" dedi.
Ben geçtiğimiz haftalarda pazara gelen ebegümeci ile hazırladım ama ısırgan çıktığı zaman onunla da bir denemek lazım.
Eğşili pilavın ana malzemelerinden birisi olan Siyez Bulguru evde vardı, onu kullandım.
Tarifi Kastamonu'lu olan sevgili Deniz'den aldım.
Kastamonu denince akla gelenleri ve yöresel yemekleri ile ilgili hazırladığım bol resimli yazı burada
"Afiyetle Kalın"
Bende Kastamonu'luyum, fakat eğşili pilavı daha önce hiç yemedim.
Sanırım bu yemek daha çok Kastamonu'nun merkezine yakın bölgelerde yapılıyor.
Kastamonu'da çalışan oğluma eğşili pilavı sordum "çok güzel olur anne, hele ısırgan otlusu harika oluyor" dedi.
Ben geçtiğimiz haftalarda pazara gelen ebegümeci ile hazırladım ama ısırgan çıktığı zaman onunla da bir denemek lazım.
Eğşili pilavın ana malzemelerinden birisi olan Siyez Bulguru evde vardı, onu kullandım.
Tarifi Kastamonu'lu olan sevgili Deniz'den aldım.
Kastamonu denince akla gelenleri ve yöresel yemekleri ile ilgili hazırladığım bol resimli yazı burada
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)