Kadayıfla hazırlanan bu tatlıyı geçen yaz Gülay'da görmüş, hemen denemiştim.
Hatta o kadar çok hoşuma gitmişti ki Ramazan ayında İftar yemeğinde ağırladığım bütün misafirlerime bu tatlıdan hazırladım.
Gülay büyük boy fırın tepsisi kullanmamızı önermiş ama ben biraz daha kabarık olması için büyük boy kare Borcam kullandım.
Birde tariften farklı olarak 1 su bardağı yoğurt ekliyorum.
Kadayıf kekin içinde fırında kızarıyor ama çok fazla değil.
Bir ara bu tarifi kadayıfları kek hamuruna karıştırmadan üzerine sererek denemek istiyorum.
Sanırım o zaman kadayıf kek hamuru ile kaplanmadığı için daha iyi kızaracaktır.
"Afiyetle Kalın"
5 Nisan 2013 Cuma
2 Nisan 2013 Salı
KAHVALTI MASASI-28
Bu kahvaltı masasını sömestr tatilinde hazırlamıştım, neredeyse okullar tatile girecek ben daha yeni yayınlıyorum : )
Sömestr tatilinde annem, ablam, kızkardeşim, yengem, yeğenlerimle birlikte kahvaltıya bana toplandık.
Menüyü oluştururken çocukların çok sevdiği patates pizzası ve irmikli bonbona yer verdim.
3-2-1 poğaça yaptım, poğaça varken ayrıca börek yapmadım.
Pazı sarması da yine günün en çok talep edilen ürünlerinden birisi oldu.
Susam mantolu tahinli kek bu kış çok severek ve sık sık yaptığım bir tarif oldu, bu kahvaltı menüsünde de yer verdim ki ailemde bu şahane lezzet ile tanışsın.
Kendi yaptığım reçellerimde masada ki yerini aldı.
KAHVALTI MENÜSÜ;
Reçellerim;
Kivi Reçeli
Anjelik Erik Reçeli
Portakal Kabuğu Reçeli
Sömestr tatilinde annem, ablam, kızkardeşim, yengem, yeğenlerimle birlikte kahvaltıya bana toplandık.
Menüyü oluştururken çocukların çok sevdiği patates pizzası ve irmikli bonbona yer verdim.
3-2-1 poğaça yaptım, poğaça varken ayrıca börek yapmadım.
Pazı sarması da yine günün en çok talep edilen ürünlerinden birisi oldu.
Susam mantolu tahinli kek bu kış çok severek ve sık sık yaptığım bir tarif oldu, bu kahvaltı menüsünde de yer verdim ki ailemde bu şahane lezzet ile tanışsın.
Kendi yaptığım reçellerimde masada ki yerini aldı.
KAHVALTI MENÜSÜ;
Reçellerim;
Kivi Reçeli
Anjelik Erik Reçeli
Portakal Kabuğu Reçeli
"Afiyetle Kalın"
31 Mart 2013 Pazar
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ (2)
Portakallar neredeyse tezgahlardan kalkacak ben kışın yaptığım reçelin tarifini baharda veriyorum.
Neyse ki halen portakal piyasada var, daha fazla gecikmeden tarifi vereyim.
Bu reçeli yaptığım gün Marmara ve Ege bölgesinde yoğun olarak hissedilen 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bakınız; Deprem
Son yıllarda gördüğüm en şiddetli depremdi ve bitmek bilmemişti, dışarıda lapa lapa kar yağdığı için soğuktan kimse evlerinden çıkamamıştı.
Bende telaştan ocakta ki reçelin altını bir açtım, bir kapattım, bir kıstım.
Bir kaç saat kendime gelemedim, elim ayağım titremişti.
Reçeli yedikçe hep o gün aklıma geldi.
Reçelden bahsedecek olursam;
Ben daha önce portakal reçelimi şerit halinde hazırlıyordum.
Bunda ise yuvarlayarak gül şekli veriyorsunuz, biraz uğraştırıyor ama hem daha lezzetli hemde daha güzel bir görünümü var.
Portakal kabuğunun renkli bölümü atılmadığı için, acı olmasın diye en az 3 kez kaynatıp, suyunu döküyorsunuz.
Bu kadar eziyete rağmen tatlı krizine girdiğiniz zaman ağzınıza attığınız tek bir kabuk bile krizi atlatmanıza yeterli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Neyse ki halen portakal piyasada var, daha fazla gecikmeden tarifi vereyim.
Bu reçeli yaptığım gün Marmara ve Ege bölgesinde yoğun olarak hissedilen 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bakınız; Deprem
Son yıllarda gördüğüm en şiddetli depremdi ve bitmek bilmemişti, dışarıda lapa lapa kar yağdığı için soğuktan kimse evlerinden çıkamamıştı.
Bende telaştan ocakta ki reçelin altını bir açtım, bir kapattım, bir kıstım.
Bir kaç saat kendime gelemedim, elim ayağım titremişti.
Reçeli yedikçe hep o gün aklıma geldi.
Reçelden bahsedecek olursam;
Ben daha önce portakal reçelimi şerit halinde hazırlıyordum.
Bunda ise yuvarlayarak gül şekli veriyorsunuz, biraz uğraştırıyor ama hem daha lezzetli hemde daha güzel bir görünümü var.
Portakal kabuğunun renkli bölümü atılmadığı için, acı olmasın diye en az 3 kez kaynatıp, suyunu döküyorsunuz.
Bu kadar eziyete rağmen tatlı krizine girdiğiniz zaman ağzınıza attığınız tek bir kabuk bile krizi atlatmanıza yeterli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)