22 Nisan 2011 Cuma

BAKLA PANE

Baharın müjdecisi bakla diyoruz ama bu sene soğuk ve yağışlı havalar yüzünden baharın geldiğini tam olarak anlayamadık.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Bu tarifi yemek dergisinde gördüm ve fikir değişik geldiği için hemen denedim.
Pane için her zaman kullandığım maden sulu sosu hazırladım.
"Afiyetle Kalın"


21 Nisan 2011 Perşembe

ÇAY DAVETİ-11


Görmüş olduğunuz bu çay mönüsünü geçen yıl bahar aylarında, çilek ve dolmalık biberin yeni çıktığı günlerde hazırlamıştım.
Masa etrafında toplanamayacağımız kadar kalabalık bir misafir gurubuydu.
Bu yüzden tabakta servis yapmıştım.
Resim arşivimde kalmış, sonradan da tekrar çilek mevsimi gelsin diye yayınlamayı erteledim.
Salı günü gelen misafirlerime de bugünlerde tezgahları süsleyen çileklerle bu mönüde ki tatlıdan ve dolmalık biberlerle zeytinyağlı biber dolması hazırladım.
O günün menüsünü buradan görebilirsiniz.

ÇAY DAVETİM İÇİN HAZIRLADIĞIM MÖNÜ;

Kıymalı Tepsi Böreği

Mayalı Kesme Poğaça

Gülizar

Zeytinyağlı Biber Dolması

Hindistan Cevizli Top Kek

Çilekli Tavuk Göğsü

"Afiyetle Kalın"


18 Nisan 2011 Pazartesi

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ

Kış aylarının benim için vazgeçilmez sebzesi kerevizin ortalıktan kalkmasına az kaldı.
Kerevizi soğuk veya sıcak olarak hazırlayabilirsiniz ama en çok soğuk olduğu tariflerde güzel oluyor.
Zeytinyağlısı, salatası, özellikle portakal ile pişirilmiş hali çok güzel oluyor.
Ayva ile pişirilen tarifleri daha önce görmüştüm ama denemek bu seneye kısmet oldu.
Sızma zeytinyağı ve portakal ile pişen kereviz zaten nefis oluyor.
Buna birde baskın tadı ve kokusu ile ayva eşlik edince varın gerisini siz düşünün : )
"Afiyetle Kalın"

Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;

Sütlü Kereviz Çorbası

Kereviz Pane

Kereviz Mücveri

Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz

Kıymalı Kereviz Yemeği

Kereviz Salatası

Kerevizli Hamsi Buğulama

Portakalda Kereviz Salatası

Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ;
Malzemeler;
3 adet kereviz,
3 adet ayva,
3 adet portakalın suyu,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 adet limon,
Tuz.
TARİFİ;
Kerevizleri va ayvaları soyup küp küp doğrayın.
Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun.
Kerevizleri, ayvaları, portakal suyunu, küp küp doğradığınız havucu ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın yada piştikten sonra ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını ilave edin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Büyükada Aya Yorgi Manastırı ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Büyükada Aya Yorgi Manastırı