
Kış aylarının benim için vazgeçilmez sebzesi kerevizin ortalıktan kalkmasına az kaldı.
Kerevizi soğuk veya sıcak olarak hazırlayabilirsiniz ama en çok soğuk olduğu tariflerde güzel oluyor.
Zeytinyağlısı, salatası, özellikle portakal ile pişirilmiş hali çok güzel oluyor.
Ayva ile pişirilen tarifleri daha önce görmüştüm ama denemek bu seneye kısmet oldu.
Sızma zeytinyağı ve portakal ile pişen kereviz zaten nefis oluyor.
Buna birde baskın tadı ve kokusu ile ayva eşlik edince varın gerisini siz düşünün : )
"Afiyetle Kalın"

Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;
Sütlü Kereviz Çorbası
Kereviz Pane
Kereviz Mücveri
Portakallı Kereviz
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz
Kıymalı Kereviz Yemeği
Kereviz Salatası
Kerevizli Hamsi Buğulama
Portakalda Kereviz Salatası
Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk
AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ;
Malzemeler;
3 adet kereviz,
3 adet ayva,
3 adet portakalın suyu,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 adet limon,
Tuz.
TARİFİ;
Kerevizleri va ayvaları soyup küp küp doğrayın.
Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun.
Kerevizleri, ayvaları, portakal suyunu, küp küp doğradığınız havucu ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın yada piştikten sonra ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını ilave edin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Büyükada Aya Yorgi Manastırı ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Büyükada Aya Yorgi Manastırı