Kabak ile hazırlanan tarifleri severek deniyorum.
Neyse ki bizim evde kabak sevmeyen yok : )
Diğer kabak tariflerim için, bakınız;
Fırında Kıymalı Kabak (Sandal Kebabı)
Etli Yayla Kabağı
Fırında Yufkalı Kabak Graten
Fırında Kremalı Kabak
Kabak Yemeği
Kabak Salatası
Çıtır Yufkalı Kabak Salatası
Kabak Çiçeği Dolması
Etli Yayla Kabağı Dolması
Zeytinyağlı Kabak-Sebze Dolması
Krep Usulü Kabak Mücver
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI, KIYMALI KABAK;
Malzemeler;
1,5 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Kabakları iyice yıkayın ve halka halka doğrayın.
Tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Not;
Kabakların 2-3 kaşık una bulanması, pişerken çıkan suyunu toplaması için çok işe yarıyor.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Kıymayı kavurmak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı, tuzunu ve karabiberi ilave edin, kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymayı tepside ki kabakların üzerine yayın.
Kabakların ve kıymanın üzerine 1 küçük kutu kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirin.
"Afiyet Olsun"
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Kıymayı kavurmak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı, tuzunu ve karabiberi ilave edin, kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymayı tepside ki kabakların üzerine yayın.
Kabakların ve kıymanın üzerine 1 küçük kutu kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirin.
"Afiyet Olsun"