22 Nisan 2009 Çarşamba

ÇAY DAVETİ 5


Kalabalık bir misafir gurubu ve tabakta servis olarak
hazırladığım bir mönüyü paylaşmak istiyorum.

ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;

"Afiyetle Kalın"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
2009 yılının lalelerle bezenmiş Emirgan resimlerini görmek için, bakınız;

16 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR


Mevsimi gelen ve vakti geçmeden enginarlı tariflere devam.
Zaten yemek dergileride böyle yapmıyor mu?
Mevsimi gelen sebze ve meyvelere o sayılarında daha çok yer veriyorlar.
Enginarın fazla seçeneği yokmuş gibi görünüyor ama enginarın da pek çok tarifi var.
Sanırım garnitürlü enginar en sık yapılan enginar tariflerinden birisidir.
Diğer enginar tariflerim için, bakınız;

"Afiyetle Kalın"


13 Nisan 2009 Pazartesi

ÇITIR ÇİÇEK BÖREK

Çıtır çıtır börek sever misiniz?
O zaman bu tam size göre bir tarif.
Yapımı oldukça eğlenceli, yufkaları çocuklarınıza kestirerek, çocuklarınızla birlikte bu böreği hazırlayarak güzel bir etkinlik yapabilirsiniz.
Yufkaları kurabiye kalıpları ile kesip, aralarına bir çay kaşığı yağlı beyaz peynir yerleştirip, üst üste diziyorsunuz.
Sıvı yağda kızartıp, çıtır çıtır yemeğe başlıyorsunuz : )
"Afiyetle Kalın"

ÇITIR ÇİÇEK BÖREK;
Malzemeler;
3 adet yufka,
250 gram yağlı beyaz peynir,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Yapılışı;
Yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın.
Kurabiye kalıplarının çiçekli modeli ile yufkayı çiçek çiçek kesin.
Çiçek şeklinde kestiğiniz yufkaların tam ortasına 1 çay kaşığı beyaz peynir yerleştirin.
Üzerine tekrar yufka yerleştirip, tekrar peynir yerleştirin.
En az 5 katlı olmalı, en üstteki yufkayı yapıştırdıktan sonra peynirlerin yufkaya yapışması için parmağınızla tam ortasına bastırn.
Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartıp, mutfak havlusunun üzerine alın.
Daha sonra servis tabağına yerleştirerek sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"