24 Nisan 2009 Cuma

KURUTULMUŞ TAZE FASULYE

YE # 44 YÖRESEL YEMEKLER= KURUTULMUŞ TAZE FASULYE
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Yöresel Yemekler.
Etkinliğimizin ev sahibi; "Mine Mutfakta" blogunun sahibi olan, arkadaşımız Mine.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, konuya geçiyorum.
Ben Kastamonu'luyum.
Bizim oralarda en çok hamur işi yapılır, çeşit çeşit otlar ve sebzelerde çok rağbet görür.
Ben yöreme ait bildiğim tarifleri daha önce yapıp yayınladığım için bu etkinlikte ne yapacağıma birden karar veremedim.
Sağolsun halam bu tarifte gördüğünüz kurutulmuş fasulyeleri göndermişti, bende değerlendireyim dedim.
Taze fasulyeyi yazın güneşte kurutup, kışın pişirmek bizim oralarda sık sık yapılır.
Çocukluğumda rahmetli ananem sık sık gönderirdi, kurutulmuş fasulyenin kendine has bir kokusu vardır, o kokuyu duydukça hep ananeciğim aklıma gelir.
Şimdi de sağolsun halam her yıl gönderiyor.
Diğer Yöresel yemek tariflerim için, bakınız; YÖRESEL YEMEKLER
"Afiyetle Kalın"

22 Nisan 2009 Çarşamba

ÇAY DAVETİ 5


Kalabalık bir misafir gurubu ve tabakta servis olarak
hazırladığım bir mönüyü paylaşmak istiyorum.

ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;

"Afiyetle Kalın"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
2009 yılının lalelerle bezenmiş Emirgan resimlerini görmek için, bakınız;

16 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR


Mevsimi gelen ve vakti geçmeden enginarlı tariflere devam.
Zaten yemek dergileride böyle yapmıyor mu?
Mevsimi gelen sebze ve meyvelere o sayılarında daha çok yer veriyorlar.
Enginarın fazla seçeneği yokmuş gibi görünüyor ama enginarın da pek çok tarifi var.
Sanırım garnitürlü enginar en sık yapılan enginar tariflerinden birisidir.
Diğer enginar tariflerim için, bakınız;

"Afiyetle Kalın"