Portakallar neredeyse tezgahlardan kalkacak ben kışın yaptığım reçelin tarifini baharda veriyorum.
Neyse ki halen portakal piyasada var, daha fazla gecikmeden tarifi vereyim.
Bu reçeli yaptığım gün Marmara ve Ege bölgesinde yoğun olarak hissedilen 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bakınız; Deprem
Son yıllarda gördüğüm en şiddetli depremdi ve bitmek bilmemişti, dışarıda lapa lapa kar yağdığı için soğuktan kimse evlerinden çıkamamıştı.
Bende telaştan ocakta ki reçelin altını bir açtım, bir kapattım, bir kıstım.
Bir kaç saat kendime gelemedim, elim ayağım titremişti.
Reçeli yedikçe hep o gün aklıma geldi.
Reçelden bahsedecek olursam;
Ben daha önce portakal reçelimi şerit halinde hazırlıyordum.
Bunda ise yuvarlayarak gül şekli veriyorsunuz, biraz uğraştırıyor ama hem daha lezzetli hemde daha güzel bir görünümü var.
Portakal kabuğunun renkli bölümü atılmadığı için, acı olmasın diye en az 3 kez kaynatıp, suyunu döküyorsunuz.
Bu kadar eziyete rağmen tatlı krizine girdiğiniz zaman ağzınıza attığınız tek bir kabuk bile krizi atlatmanıza yeterli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
31 Mart 2013 Pazar
28 Mart 2013 Perşembe
KADINBUDU KÖFTE
Kadınbudu köfte yada pirinçli köfte Türk mutfağının önemli tariflerinden birisi ama keşke adı pirinçli köfte olarak kalsaydı😔
İçinde haşlanmış pirinç bulunan köfte, normal köftelerden biraz daha büyük olduğu için sanırım bu hoş olmayan ismi almış.
Neyse konumuza dönersek; kadıbudu köfte, artan pirinç pilavını değerlendirmenin en iyi yollarından birisidir.
Artan pilavınızı yayla çorbası, pirinç salatası veya kadınbudu köfte yaparak değerlendirebilirsiniz.
Kadınbudu köfteyi şehriyeli bulgur pilavı ve mor lahana turşusu ile birlikte servis yaptım.
Farklı köfte ve köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
İçinde haşlanmış pirinç bulunan köfte, normal köftelerden biraz daha büyük olduğu için sanırım bu hoş olmayan ismi almış.
Neyse konumuza dönersek; kadıbudu köfte, artan pirinç pilavını değerlendirmenin en iyi yollarından birisidir.
Artan pilavınızı yayla çorbası, pirinç salatası veya kadınbudu köfte yaparak değerlendirebilirsiniz.
Kadınbudu köfteyi şehriyeli bulgur pilavı ve mor lahana turşusu ile birlikte servis yaptım.
Farklı köfte ve köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
25 Mart 2013 Pazartesi
MUZ KIZARTMASI
Muz kızartması, muzu farklı bir tarifle yemek isteyenler için biçilmiş bir kaftan.
Bu tarifi Lezzet dergisinde görüp, denedim.
Muzu krep hamuru gibi bir malzemeye bulayıp, kızartıyorsunuz.
İsterseniz dondurma-bal-çikolata sosu ile servis yapıyorsunuz.
Ben bal yada çikolata sosu kullanmadım, onun yerine hamuruna 2 yemek kaşığı şeker ilave edip, hamurunu tatlandırdım, yanında çikolata kaplı Kastamonu çekme helvası ile servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"
MUZ KIZARTMASI;
Malzemeler;
4 adet muz,
Hamur malzemeleri;
1 su bardağı un,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı su,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Muzları bulamak için;
2 yemek kaşığı nişasta,
Kızarmak için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Hamur malzemelerini karıştırın.
Muzları 2 yada 3 parça halinde kesin.
Kestiğiniz parçaları nişastaya bulayın.
Daha sonra hamur malzemesine bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Not: Artan hamuru krep gibi tavada pişirip, servis yapabilirsiniz.
Pişen muzları servis tabağına yerleştirin.
Yanında dondurma-bal veya çikolatalı sos ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Eyüp Sultan Mezarlığında çektiğim resimlerle, Salat-ü Selam eşliğinde izleyeceğiniz bir video hazırladım.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan Video
Bu tarifi Lezzet dergisinde görüp, denedim.
Muzu krep hamuru gibi bir malzemeye bulayıp, kızartıyorsunuz.
İsterseniz dondurma-bal-çikolata sosu ile servis yapıyorsunuz.
Ben bal yada çikolata sosu kullanmadım, onun yerine hamuruna 2 yemek kaşığı şeker ilave edip, hamurunu tatlandırdım, yanında çikolata kaplı Kastamonu çekme helvası ile servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"
MUZ KIZARTMASI;
Malzemeler;
4 adet muz,
Hamur malzemeleri;
1 su bardağı un,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı su,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Muzları bulamak için;
2 yemek kaşığı nişasta,
Kızarmak için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Hamur malzemelerini karıştırın.
Muzları 2 yada 3 parça halinde kesin.
Kestiğiniz parçaları nişastaya bulayın.
Daha sonra hamur malzemesine bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Not: Artan hamuru krep gibi tavada pişirip, servis yapabilirsiniz.
Pişen muzları servis tabağına yerleştirin.
Yanında dondurma-bal veya çikolatalı sos ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Eyüp Sultan Mezarlığında çektiğim resimlerle, Salat-ü Selam eşliğinde izleyeceğiniz bir video hazırladım.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan Video
22 Mart 2013 Cuma
KIRMIZI PANCAR TARİFLERİ
Kış aylarının önemli sebzelerinden birisi de kırmızı pancardır.
Pancarın pek çok faydası var ama çok fazla tarif seçeneği yok, ya da kendine has toprak kokusu yüzünden pek tercih edilmiyor.
Daha çok salatası ve turşusu yapılarak tüketilen kırmızı pancarla yapabileceğiniz tariflerimi bir araya getirdim.
Bu tariflerden birisi mutlaka size hitap edecektir, bu faydalı şifa deposu sebzeden uzak kalmayın.
19 Mart 2013 Salı
YALANCI PAÇA ÇORBASI
Havalar tam ısındı derken, hafta sonundan beri Mart ayında olduğumuzu hissettirecek kadar bir anda soğudu.
Soğuk havalarda çorba tarifi vermek çok iyi oluyor, hemen bu fırsatı değerlendirelim ve bir çorba tarifi verelim.
Çorbamız yalancı paça çorbası, tavuk eti veya et ile hazırlanan içine kesinlikle sakatat girmeyen bir çorba.
Sakatat yemeyenler için harika bir fikir, bende paça ve işkembe yemediğim için bu tarifi severek yapıyorum.
Paçayı çok seven eşim bu çorbanın gerçeğine çok benzediğini söyler.
Bu çorbanın bir diğer adı da "yalancı işkembe çorbası".
Artan tavukları değerlendirmek içinde çok uygun bir tarif, bu çorbayı çoğu zaman artan tavuk etleri ile pişiriyorum.
Orjinal-gerçek Paça çorbasının tarifi burada
"Afiyetle Kalın"
YALANCI PAÇA ÇORBASI;
Malzemeler;
2 adet tavuk butu,
5 su bardağı su,
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı un,
3 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı sirke,
Yarım limon suyu,
Tuz, tereyağ,
Üzeri için;
Kırmızı pul biber.
YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ;
Tavuk butlarını ocakta ütüleyip, temizleyip, yıkayın.
Tencerenin içine yerleştirip, üzerine 5 su bardağı su ilave edip, pişirin.
Pişen tavuk butlarının etlerini kemiklerinden ayırarak, didikleyin.
Butları pişirdiğiniz suyun içine didilmiş tavuk etlerini tekrar yerleştirin.
Bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin, iyice dövülüp ezilmiş sarımsakları ekleyin.
Terbiyesi için;
Yoğurt, un, yumurta,, tuz, sirke ve limon suyunu 1 su bardağı su ile iyice karıştırın.
Not;
Sirkeyi pişerken koyduğunuz zaman çorbanın keskin bir tadı oluyor, isterseniz sirkeyi ayrıca servis yapın, çorbanın içine pişerken eklemeyin.
Tencerede ki tavuğun suyundan da 1 kepçe ekleyerek karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ilave edin.
Çorbanın suyu biraz koyulaşıp, kıvama gelince ocağı kapatın.
Soğuk havalarda çorba tarifi vermek çok iyi oluyor, hemen bu fırsatı değerlendirelim ve bir çorba tarifi verelim.
Çorbamız yalancı paça çorbası, tavuk eti veya et ile hazırlanan içine kesinlikle sakatat girmeyen bir çorba.
Sakatat yemeyenler için harika bir fikir, bende paça ve işkembe yemediğim için bu tarifi severek yapıyorum.
Paçayı çok seven eşim bu çorbanın gerçeğine çok benzediğini söyler.
Bu çorbanın bir diğer adı da "yalancı işkembe çorbası".
Artan tavukları değerlendirmek içinde çok uygun bir tarif, bu çorbayı çoğu zaman artan tavuk etleri ile pişiriyorum.
Orjinal-gerçek Paça çorbasının tarifi burada
"Afiyetle Kalın"
YALANCI PAÇA ÇORBASI;
Malzemeler;
2 adet tavuk butu,
5 su bardağı su,
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı un,
3 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı sirke,
Yarım limon suyu,
Tuz, tereyağ,
Üzeri için;
Kırmızı pul biber.
YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ;
Tavuk butlarını ocakta ütüleyip, temizleyip, yıkayın.
Tencerenin içine yerleştirip, üzerine 5 su bardağı su ilave edip, pişirin.
Pişen tavuk butlarının etlerini kemiklerinden ayırarak, didikleyin.
Butları pişirdiğiniz suyun içine didilmiş tavuk etlerini tekrar yerleştirin.
Bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin, iyice dövülüp ezilmiş sarımsakları ekleyin.
Terbiyesi için;
Yoğurt, un, yumurta,, tuz, sirke ve limon suyunu 1 su bardağı su ile iyice karıştırın.
Not;
Sirkeyi pişerken koyduğunuz zaman çorbanın keskin bir tadı oluyor, isterseniz sirkeyi ayrıca servis yapın, çorbanın içine pişerken eklemeyin.
Tencerede ki tavuğun suyundan da 1 kepçe ekleyerek karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ilave edin.
Çorbanın suyu biraz koyulaşıp, kıvama gelince ocağı kapatın.
Servis yaparken;
Kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpin, yanında limon ve sirke ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan'a gidip, mezarlığını ziyaret etmeden olmaz.
Eyüp Sultan mezarlığı hakkında bilgileri ve resimleri görmek için, bakınız;
16 Mart 2013 Cumartesi
ÇAY DAVETİ-20
Bugün, geçenlerde ağırladığım misafirlerim için hazırladığım çay menüsünü paylaşmak istiyorum.
Bu tarz menüleri paylaşmakta ki amacım, misafir için hazırlayacağınız menü için bir fikir vermek.
Bazen kendimde misafirim geleceği zaman "çay davetleri" kategorisinde ki menülerime göz gezdirip, ne yapacağıma karar veriyorum.
Bu menüde kurabiye yerine muzlu bonbon hazırladım, tatlı olarak galeta unlu tatlıyı hazırladım.
Uzun bir aradan sonra patatesli börek yaptım, şerit poğaça ve salata olarak herkesin severek yediği şehriye salatası hazırladım.
Türk Kahvesi ile günü tamamladık.
Bu tarz menüleri paylaşmakta ki amacım, misafir için hazırlayacağınız menü için bir fikir vermek.
Bazen kendimde misafirim geleceği zaman "çay davetleri" kategorisinde ki menülerime göz gezdirip, ne yapacağıma karar veriyorum.
Bu menüde kurabiye yerine muzlu bonbon hazırladım, tatlı olarak galeta unlu tatlıyı hazırladım.
Uzun bir aradan sonra patatesli börek yaptım, şerit poğaça ve salata olarak herkesin severek yediği şehriye salatası hazırladım.
Türk Kahvesi ile günü tamamladık.
13 Mart 2013 Çarşamba
ISPANAKLI FIRIN MAKARNA
Kış aylarının demirbaş ürünlerinden birisi olan ıspanakla çeşit çeşit yemekler hazırlayabilirsiniz.
Ispanağı sevmeyen büyüklere ve çocuklara da farklı şekillerde pişirerek ıspanak yedirebilirsiniz.
Mesela makarna bir sebzeyi yedirmenin en iyi yollarından birisidir.
Her hangi bir sebzeyi makarna ile hazırlayabilir, ya da sebzeden bir sos hazırlayıp, makarna ile birlikte sunabilirsiniz.
Bizde çok şükür ıspanak yemeyen yok, fırın makarnayı da çok severiz, ikisi bir araya gelince bizim çok güzel ve besleyici bir akşam yemeği oldu.
Ispanağı 1 kilo kullandım, zaten sıcak suyu görünce hacmi epey azaldı.
Makarna olarak yassı spagetti (bavette) kullandım.
Kare Borcam tepsi kullandım, üzerine kaşarı rendelemeden dilim halinde yerleştirdim.
Kare tepsiye 9 dilim kaşar sığdı, servis yaparken dilimlerin olduğu yerden kestim, kolaylık oldu.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
10 Mart 2013 Pazar
BAL KABAKLI BONBON
Bal kabağı tezgahlardan tamamen kalkmadan bu sezonun son balkabaklı tarifini verelim.
Her çeşit meyveden bonbon hazırlamayı seviyorum, evde çok bekleyen ve yumuşayan meyveyi değerlendirmenin en güzel şekli de yine bonbon yapmak.
Kabak tatlısı yaptığım zaman artan tatlıları farklı şekillerde değerlendiriyorum.
Diğer bal kabaklı tariflerim için, bakınız;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Her çeşit meyveden bonbon hazırlamayı seviyorum, evde çok bekleyen ve yumuşayan meyveyi değerlendirmenin en güzel şekli de yine bonbon yapmak.
Kabak tatlısı yaptığım zaman artan tatlıları farklı şekillerde değerlendiriyorum.
Diğer bal kabaklı tariflerim için, bakınız;
Kabak Tatlısı
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
6 Mart 2013 Çarşamba
ŞİŞ BÖREK ÇORBASI
Şiş börek çorbasını Sofra dergisinde (Ocak 2010 sayısı) gördüğüm zaman "bunu mutlaka denemeliyim" dedim ama aradan 2 yıl geçtikten sonra ancak fırsatım oldu.
Kaşık börek çorbası diye bir çorba daha var onda çorbanın içine bildiğiniz minik mantılardan hazırlıyorsunuz.
Bu çorbanın farkı ise kıymayı hamuru yoğururken içine ekliyorsunuz ve keserek çorbaya ekliyorsunuz, diğerinden daha pratik bir tarif.
Şiş börek çorbası Hatay'ın yöresel çorbalarından birisiymiş, fakat bazı tariflerde hamur bölümü yine mantı şeklinde hazırlanıyor.
Ben bu halini ve tadını çok sevdim, bu şekilde yapmaya devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"
Not;
Sofra dergisinde ki tarif 8-10 kişilikti, çok olduğu için malzemeyi yarıya düşürerek hazırladım
ŞİŞ BÖREK ÇORBASI;
Malzemeler;
Hamuru için;
150 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
Tuz, sıvıyağ,
Ayrıca;
1 büyük çay bardağı haşlanmış nohut,
3 su bardağı et suyu, yoksa normal su,
2 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
Tuz,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı safran (haspir)
ŞİŞ BÖREK ÇORBASI TARİFİ;
Soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağda pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı, tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyip, pişirin.
Kıymayı soğumaya bırakın.
Hamuru için unu, yumurtayı ve yeterince tuzu karıştırın.
İçine soğumuş olan kıymayı ilave edin.
Azar azar su ilave ederek sert bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan bezeler koparıp, un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak ince uzun rulolar yapın.
Rulolardan küp küp parçalar kesin.
Tarifte, kesilen parçaları iki parmağınızın arasında üçgen şeklinde sıkın yazıyor ama ben yapmadım olduğu gibi bıraktım.
Et suyunu tencereye alıp kaynatın.
Haşlanmış nohutu ve hazırladığınız hamur parçalarını suyun içine atıp, pişirmeye başlayın.
Ayrı bir kasede yoğurdun içine yumurtayı kırın, çırpma teli ile iyice karıştırın.
Çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurdun içine ekleyin, karıştırarak tencerenin içine ilave edin.
Çorbanın tuzunu kontrol edin, yetersizse tuz ekleyin.
Bu şekilde 5-6 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Tereyağını eritin, içine kuru nane ekleyip, 1-2 dakika pişirin.
Çorbanın üzerine dökün.
Kaşık börek çorbası diye bir çorba daha var onda çorbanın içine bildiğiniz minik mantılardan hazırlıyorsunuz.
Bu çorbanın farkı ise kıymayı hamuru yoğururken içine ekliyorsunuz ve keserek çorbaya ekliyorsunuz, diğerinden daha pratik bir tarif.
Şiş börek çorbası Hatay'ın yöresel çorbalarından birisiymiş, fakat bazı tariflerde hamur bölümü yine mantı şeklinde hazırlanıyor.
Ben bu halini ve tadını çok sevdim, bu şekilde yapmaya devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"
Not;
Sofra dergisinde ki tarif 8-10 kişilikti, çok olduğu için malzemeyi yarıya düşürerek hazırladım
ŞİŞ BÖREK ÇORBASI;
Malzemeler;
Hamuru için;
150 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
Tuz, sıvıyağ,
Ayrıca;
1 büyük çay bardağı haşlanmış nohut,
3 su bardağı et suyu, yoksa normal su,
2 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
Tuz,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı safran (haspir)
ŞİŞ BÖREK ÇORBASI TARİFİ;
Soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağda pişirmeye başlayın.
İçine kıymayı, tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyip, pişirin.
Kıymayı soğumaya bırakın.
Hamuru için unu, yumurtayı ve yeterince tuzu karıştırın.
İçine soğumuş olan kıymayı ilave edin.
Azar azar su ilave ederek sert bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin.
Hamurdan bezeler koparıp, un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak ince uzun rulolar yapın.
Rulolardan küp küp parçalar kesin.
Et suyunu tencereye alıp kaynatın.
Haşlanmış nohutu ve hazırladığınız hamur parçalarını suyun içine atıp, pişirmeye başlayın.
Ayrı bir kasede yoğurdun içine yumurtayı kırın, çırpma teli ile iyice karıştırın.
Çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurdun içine ekleyin, karıştırarak tencerenin içine ilave edin.
Çorbanın tuzunu kontrol edin, yetersizse tuz ekleyin.
Bu şekilde 5-6 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Tereyağını eritin, içine kuru nane ekleyip, 1-2 dakika pişirin.
Çorbanın üzerine dökün.
Servis yapacağınız zaman kaselerin üzerine safran (haspir) serperek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
4 Mart 2013 Pazartesi
SUSAM MANTOLU TAHİNLİ KEK
Kışın yapılabilecek en güzel keklerden biriside tahinli kektir.
Hele birde dışını susamla kaplayıp, mantoladığınız zaman hem görüntüsü ile, hem de tadı ile nefis bir kekiniz olacak demektir.
Ben üzerine süt-tahin ve pudra şekeri ile bir sos hazırlayıp, sos döküyorum.
Bu keki çok seviyorum, sık sık pişirmemek için kendimi zor tutuyorum : )
"Afiyetle Kalın"
Hele birde dışını susamla kaplayıp, mantoladığınız zaman hem görüntüsü ile, hem de tadı ile nefis bir kekiniz olacak demektir.
Ben üzerine süt-tahin ve pudra şekeri ile bir sos hazırlayıp, sos döküyorum.
Bu keki çok seviyorum, sık sık pişirmemek için kendimi zor tutuyorum : )
"Afiyetle Kalın"
3 Mart 2013 Pazar
HAVUÇ MÜCVERİ
Mücver denince aklınıza bol yağa kaşık kaşık dökülerek pişirilen sebzeli hamur topakları geliyor olabilir.
Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.
Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.
"Afiyet Olsun"
1 Mart 2013 Cuma
PANCAR SUYUNDA PİŞMİŞ MAKARNA
Pancar, pek çok mutfağa girmese de kış aylarının en önemli ve faydalı sebzelerinin arasında yer alır.
Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerin hiç olmazsa birini deneyin.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerin hiç olmazsa birini deneyin.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)