![Karnıyarık patlıcan karnıyarık](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVcz13r7iNu1ZSwsRAxWIRgivGD9iCg5_TuJsour-VgPuwkudTEjITgiMgEygbtGx6hjzj39C05RHq8YIE-a3qMmxFmK1etAAFBoyJ2rLo3initzI2MiaejI_riDLlbMa8kTNyPEcW6Uc/s1600/karniyarik-muhteremleafiyetle.JPG)
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-
Ramazan ayına uygun bir etkinlik olan İftar Bereketi Etkinliğinin ev sahipliğini,
Bir Demlik Sohbet blogunun sahibi olan Sevil Hanım yapıyor.
Kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
![Karnıyarık Karnıyarık nasıl yapılır?](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-amd_a0UoqNsk-h2FBuxGYbKwXcjCKNxJHsPY8HZLfuJ0g_LYSGOSlfo873t9NuOi-WwYzkbrY4H0jPDzDtHcma6x1yP1vJzFscGwhiYBAGxSQA6hGe4NCTMtFK7qaCESomd628Rhs2I/s640/karniyarik-muhteremleafiyetle+(1).JPG)
Türk mutfağının klasiklerinden olan Karnıyarık, iftar ve davet masalarında sık sık kendisine yer bulur.
Patlıcanı yağda kızartıldığı ve içinde kıyma olduğu için biraz ağır olsada lezzetine kimse karşı koyamaz.
Ben karnıyarık yapacağım patlıcanları küçük boylardan seçiyorum, herkes genellikle en küçüğü istediği için az isteyene 1, çok isteyene 2-3 adet servis yapıyorum.
Büyük patlıcanı ortadan ikiye kesmek zorunda kalmıyorum.
Patlıcanı kızartınca biraz süzgeçte bekletiyorum, birde pişirirken tekrar yağ koymadan, pişiriyorum.
Patlıcanları tuzlu suda da bekletseniz acı çıkma ihtimali var, onun için patlıcanların içine kıyma yerleştirmeden önce 1 çay kaşığı toz şeker serpiyorum.
Eğer sadece kendimize pişireceksem dibi geniş olan Karnıyarık tenceresinde, kısık ateşte ocakta pişiriyorum.
Kalabalık misafire pişireceğim zaman fırın tepsisinde ve fırında pişiriyorum.
Ve tabi ki mönüde
Pirinç Pilavı oluyor.
Patlıcan ile hazırladığım diğer tariflerim
BURADA
"Afiyetle Kalın"
KARNIYARIK;
Malzemeler;
1 kilo küçük boy patlıcan,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
3 adet sivri biber,
Tuz, karabiber,
Ayrıca patlıcanın içine serpmek için toz şeker,
Kızartmak için;
2 su bardağı ayçiçek yağı,
Üzeri için;
3 adet küçük boy domates,
6-7 adet sivri biber,
Maydanoz.
KARNIYARIK TARİFİ;
Patlıcanların baş kısmını keserek, alacalı soyun.
Tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sudan iyice sıkarak çıkarın.
Yağı derin bir tencerede kızdırın.
Patlıcanların her tarafını çevire çevire kızartın.
Üzeri için kullanacağımız sivri biberleride kızartın.
Dibi geniş karnıyarık tenceresine kızarttığınız karnıyarıkları dizin.
İç malzemesi olan soğanları soyup, küçük doğrayın, 2-3 kaşık zeytinyağında soğanları kavurun.
Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri, tohumlarını çıkarıp halka halka doğradığınız biberleride soğanla pişirin.
Kıymayıda ilave edip, tuz-karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyip, iç malzemesini pişirin.
Patlıcanların üzerini kesin ve içlerine birer çay kaşığı toz şeker serpin.
Pişen kıymayı patlıcanların içine doldurun.
Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp, patlıcanların üzerine dizin.
Kızarttığınız sivri biberleri ve incecik doğradığınız maydanozları da patlıcanların üzerine yerleştirin.
Yemeğin tuzunu ekleyip, üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip, kısık ateşte pişirin.
İsterseniz suyuna 1 kaşık salça ekleyerek pişirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Her yıl Ramazan Ayı'nda Sultanahmet'te açılan kitap fuarı açıldı.
Bu konu ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- 28. Sultanahmet Kitap Fuarı.