18 Nisan 2011 Pazartesi

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ

Kış aylarının benim için vazgeçilmez sebzesi kerevizin ortalıktan kalkmasına az kaldı.
Kerevizi soğuk veya sıcak olarak hazırlayabilirsiniz ama en çok soğuk olduğu tariflerde güzel oluyor.
Zeytinyağlısı, salatası, özellikle portakal ile pişirilmiş hali çok güzel oluyor.
Ayva ile pişirilen tarifleri daha önce görmüştüm ama denemek bu seneye kısmet oldu.
Sızma zeytinyağı ve portakal ile pişen kereviz zaten nefis oluyor.
Buna birde baskın tadı ve kokusu ile ayva eşlik edince varın gerisini siz düşünün : )
"Afiyetle Kalın"

Diğer kereviz tariflerim için, bakınız;

Sütlü Kereviz Çorbası

Kereviz Pane

Kereviz Mücveri

Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Düğmeli Kereviz

Kıymalı Kereviz Yemeği

Kereviz Salatası

Kerevizli Hamsi Buğulama

Portakalda Kereviz Salatası

Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk

AYVALI PORTAKALLI KEREVİZ;
Malzemeler;
3 adet kereviz,
3 adet ayva,
3 adet portakalın suyu,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 adet limon,
Tuz.
TARİFİ;
Kerevizleri va ayvaları soyup küp küp doğrayın.
Kararmaması için limonlu suda bekletin.
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun.
Kerevizleri, ayvaları, portakal suyunu, küp küp doğradığınız havucu ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişmesine yakın yada piştikten sonra ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını ilave edin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Büyükada Aya Yorgi Manastırı ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Büyükada Aya Yorgi Manastırı

16 Nisan 2011 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-15

Bir kaç hafta önce Pazar kahvaltısına misafirlerimiz vardı.
Toplamda 11 kişiydik.
Resimde gördüklerinizden oluşan bir mönü hazırladım.
Masayı kurdum ama masayı hazırladıktan sonra resmini çekmeye fırsat bulamadan misafirlerimiz geldi.
Hiç sevmediğim çekingenliğim sebebi ile misafirlerin yanında resim çekemedim.
Kahvaltıdan kalanlarla aynı masayı ikindi vakti tekrar kurdum ve kızımla beraber ikindi çayı içtik.
Bende masanın resimlerini o zaman çektim.
Mönü oluşturmak amacı ile o gün yaptıklarım kayıt altına alınmış oldu : )

Kahvaltı Mönüsünde bulunanlar;

Ispanaklı Börek



Tavuk Sote



Garnitürlü Patates Salatası



Roka Salatası



Klasik kahvaltılıklar.

"Afiyetle Kalın"

14 Nisan 2011 Perşembe

PANCAR ÇORBASI

Pancarı kış aylarında bol bol kullandım.
Özellikle pratik turşusunu ve salatalarını çok seviyoruz.
Bu yıl birde çorbasını yapmaya başladım.
Bazı pancar çorbalarında pirinç ve kırmızı mercimek gibi bakliyat kullanılıyor.
Ben bakliyat değil sadece patates-havuç-soğan gibi kök sebzeler kullandım.
Birde küçük boy olanları kullanıp, önceden haşlama yapmadım.
Büyük boy pancarların pişmesi çok uzun sürebiliyor.
Pancar içine ne eklerseniz ekleyin topraksı kokusunu kaybetmiyor.

Daha önce yayınladığım pancarlı tarifler;

Pancar Turşusu

Pancar Salatası

Yumurtalı Pancar Sapı

Pancar Soslu Semizotu

Pancarlı Yumurta Dolması

Endivyen Salatası

"Afiyetle Kalın"
PANCAR ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet küçük boy pancar,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
1 adet kuru soğan,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Soğanı doğrayıp, yağda hafif pişirin.
Pancarların kabuğunu soyun.
Küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Üzerine 3-4 su bardağı su ilave edin.
Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pancarlar yumuşamaya başlayınca, kabuğunu soyup doğradığınız havuç ve patatesi ilave edin.
Tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Suyu eksildiyse üzerine 2 bardak su ilave edebilirsiniz.
Sebzeler iyice yumuşayınca ocağı kapatın.
Blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
İsterseniz kaşar rendesi yada kızarmış ekmek (kroton) ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"