Kızılcık tezgahlardan yeni kalktı, mevsimi henüz geçti.
Arayı fazla açmadan buzluğa kaldırdığım kızılcık püresi ile hazırladığım kızılcıklı muhallebi tarifini vereyim ve kızılcık sezonunu kapatayım :)
Bu muhallebiyi yaparken amacım muhallebiyi renkli yapmaktı ama içine eklediğim kızılcık püresi yeterli olmadı, bende ayrıca üzerine sos hazırladım.
Siz püre miktarını 1 su bardağı gibi bir miktarda yaparsanız muhallebiniz daha belirgin ve canlı bir renge sahip olur.
"Afiyetle Kalın"
31 Ekim 2015 Cumartesi
29 Ekim 2015 Perşembe
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
Cumhuriyet'imizin 92. yılı kutlu olsun.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Türk oğlu Türk'üz bu vatanda ebediyen,
Ürkmeyiz ürkmeyeceğiz kat'iyen.
Rengi al, ay yıldızlı bayrağımız var,
Kanla kemikle kutsallaşmış toprağımız var.
İnançlıyız, gururluyuz alnımız açık,
Yarınlar bizimdir artık yolumuz açık.
Elinde silâh Mehmetçik nöbet tutar,
Cin gibi gözleriyle pusuya yatar.
Umudumuz her şeyimiz gençlerde,
Millet, özgürlük, vatan sevgisi hep gönüllerde.
Haydi, uyanın...
Artık gidiyoruz aydınlığa,
Umudunuzu kaybetmeyin yoksa düşeriz karanlığa.
Rahat uyusun, şehitlerimiz, atalarımız,
İnmeyecek gökten yere bayrağımız.
Yorulmak, yılmak yakışmaz bize,
Elbette tarih şaşacak azmimize.
Türk'üm, Türk'üz, Türk kalacağız,
İlimle, insanlıkla, dünyaya sesimizi duyuracağız.
Ahmet TAŞDELEN Koçarlı Çok Programlı Lisesi Öğretmeni /AYDIN
TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Türk oğlu Türk'üz bu vatanda ebediyen,
Ürkmeyiz ürkmeyeceğiz kat'iyen.
Rengi al, ay yıldızlı bayrağımız var,
Kanla kemikle kutsallaşmış toprağımız var.
İnançlıyız, gururluyuz alnımız açık,
Yarınlar bizimdir artık yolumuz açık.
Elinde silâh Mehmetçik nöbet tutar,
Cin gibi gözleriyle pusuya yatar.
Umudumuz her şeyimiz gençlerde,
Millet, özgürlük, vatan sevgisi hep gönüllerde.
Haydi, uyanın...
Artık gidiyoruz aydınlığa,
Umudunuzu kaybetmeyin yoksa düşeriz karanlığa.
Rahat uyusun, şehitlerimiz, atalarımız,
İnmeyecek gökten yere bayrağımız.
Yorulmak, yılmak yakışmaz bize,
Elbette tarih şaşacak azmimize.
Türk'üm, Türk'üz, Türk kalacağız,
İlimle, insanlıkla, dünyaya sesimizi duyuracağız.
Ahmet TAŞDELEN Koçarlı Çok Programlı Lisesi Öğretmeni /AYDIN
27 Ekim 2015 Salı
TAZE İNCİR MARMELATI
Bugün önce evdeki fazla incirleri değerlendirmek için yaptığım ama sonrasında tadını çok beğendiğimiz için tekrar tekrar yaptığım taze incir marmelatının tarifini vereceğim.
Önce durumu anlatayım :)
Hikaye Eylül ayının ilk haftalarında başladı.
Ben o hafta pazardan incir aldım, annemde Abana'dan dönerken getirdiği nefis incirlerden verince evde meyve olarak tüketemeyeceğimiz kadar çok incir oldu.
Bir kaç gün içinde de biz bayramı geçirmek için köye gidecektik, en iyisi marmelat yaparak incirleri değerlendireyim dedim.
İncirlerden marmelat yaptım, kavanozlara doldurdum.
Tadını çok beğendik, özellikle tarçın çubuğu nefis bir tat verdi.
Açıkçası ben bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum.
Köye gideceğimiz gün son anda aklıma marmelatları da yanıma almak geldi.
Benim köyde de sık sık özellikle kahvaltı misafirim olur, marmelatı kahvaltılarda çıkarırım diye düşündüm.
Nitekim 2 defa büyük aile kahvaltısı hazırladım, o kahvaltılarda ve günlük kahvaltılarda çok işime yaradı.
Köyde de eşimin abisi Abana'dan her gelişinde getirdiği incirlerle bizi hiç incirsiz bırakmadı.
Bu sefer bu güzel lezzetten mahrum kalmamak için incirleri değerlendirmek için değil, hususi marmelat yapmak için ayırdım :)
Köyde tekrar incir marmelatı yaptım.
Biz 1 hafta için köye gitmiştik ama hava müsait olunca 3 hafta kaldık, bu süre içinde marmelat yine kullanıldı.
İstanbul'a dönerken kalan son yarım kavanoz marmelatı getirdim.
Şimdi onu bitirelim mi, yoksa gelecek misafirlere mi ayırsam, ya da incirler henüz piyasayken bir kavanoz daha marmelat mı hazırlasam :)
"Afiyetle Kalın"
Önce durumu anlatayım :)
Hikaye Eylül ayının ilk haftalarında başladı.
Ben o hafta pazardan incir aldım, annemde Abana'dan dönerken getirdiği nefis incirlerden verince evde meyve olarak tüketemeyeceğimiz kadar çok incir oldu.
Bir kaç gün içinde de biz bayramı geçirmek için köye gidecektik, en iyisi marmelat yaparak incirleri değerlendireyim dedim.
İncirlerden marmelat yaptım, kavanozlara doldurdum.
Tadını çok beğendik, özellikle tarçın çubuğu nefis bir tat verdi.
Açıkçası ben bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum.
Köye gideceğimiz gün son anda aklıma marmelatları da yanıma almak geldi.
Benim köyde de sık sık özellikle kahvaltı misafirim olur, marmelatı kahvaltılarda çıkarırım diye düşündüm.
Nitekim 2 defa büyük aile kahvaltısı hazırladım, o kahvaltılarda ve günlük kahvaltılarda çok işime yaradı.
Köyde de eşimin abisi Abana'dan her gelişinde getirdiği incirlerle bizi hiç incirsiz bırakmadı.
Bu sefer bu güzel lezzetten mahrum kalmamak için incirleri değerlendirmek için değil, hususi marmelat yapmak için ayırdım :)
Köyde tekrar incir marmelatı yaptım.
Biz 1 hafta için köye gitmiştik ama hava müsait olunca 3 hafta kaldık, bu süre içinde marmelat yine kullanıldı.
İstanbul'a dönerken kalan son yarım kavanoz marmelatı getirdim.
Şimdi onu bitirelim mi, yoksa gelecek misafirlere mi ayırsam, ya da incirler henüz piyasayken bir kavanoz daha marmelat mı hazırlasam :)
"Afiyetle Kalın"
24 Ekim 2015 Cumartesi
KIZILCIKLI SEMİZOTU SALATASI
Kızılcık ve semizotu, ikisininde zamanı doldu ama ben bu tarifi yayınlamadan semizotu ve kızılcık sezonunu kapatmak istemedim😊
Semizotunu çok severim, kızılcığı da öyle, Eylül'de "Aren And Family" blogundan sevgili Funda bu güzel salatayı hazırlamış ve tarifini vermişti.
Bende tarifi bir iki ufak değişiklikle hazırladım ama yayınlamaya fırsat bulamadan tatil için memlekete gittim.
Orada da internet sorunlu olduğu için salatayı zamanında yayınlama fırsatı bulamadım.
Bugünlerde pazara gidince tezgahlarda kızılcık, semizotu ve taze incir var mı diye dikkkat ediyorum.
Çünkü mevsimi geçmeden, ortalıktan kalkmadan yayınlamam gereken tarifler var.
Neyse ki geçen hafta ki pazarda üçünü de gördüm😏
Daha önce yayınladığım Semizotu tariflerim 👉BURADA
Daha önce yayınladığım Kırmızı Pancar tariflerim 👉BURADA
Semizotunu çok severim, kızılcığı da öyle, Eylül'de "Aren And Family" blogundan sevgili Funda bu güzel salatayı hazırlamış ve tarifini vermişti.
Bende tarifi bir iki ufak değişiklikle hazırladım ama yayınlamaya fırsat bulamadan tatil için memlekete gittim.
Orada da internet sorunlu olduğu için salatayı zamanında yayınlama fırsatı bulamadım.
Bugünlerde pazara gidince tezgahlarda kızılcık, semizotu ve taze incir var mı diye dikkkat ediyorum.
Çünkü mevsimi geçmeden, ortalıktan kalkmadan yayınlamam gereken tarifler var.
Neyse ki geçen hafta ki pazarda üçünü de gördüm😏
Daha önce yayınladığım Semizotu tariflerim 👉BURADA
Daha önce yayınladığım Kırmızı Pancar tariflerim 👉BURADA
20 Ekim 2015 Salı
KAŞARLI KIRMIZI BİBER
Bu günler kışlık sebzelere geçiş günleri, tezgahlarda hem yazlık hemde kışlık ürünleri bir arada bulmak mümkün.
Kırmızı biberde bugünlerde tezgahlarda son günlerini yaşıyor.
Kışında kırmızı biber bulmak mümkün ama asıl mevsimi olmadığı için şimdi herkes harıl harıl sera olmayan kırmızı biberlerden kışlık soslar hazırlamak için, közleyip buzluğa kaldırmak için uğraşıyor.
Bende geçtiğimiz günlerde haşlayıp kabuklarını soyarak buzluğa kırmızı biber kaldırdım.
Ben kırmızı biberi en çok çorbada ve sebzeli börekte kullanıyorum.
Buzluk için kırmızı biber aldığım zaman biraz da minik kırmızı biberlerden alarak çok sevdiğim kaşarlı biber yaptım.
Bu tarifi isterseniz kahvaltılarınızda, isterseniz et yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Ben sadece kaşar koydum ama daha dolgun olması için içine küp küp kızarttığınız patates biber doldurup, üzerine kaşar serpebilirsiniz.
Görünümü ve tadı ile sizi çok memnun edecek bir tarif.
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
KAŞARLI KIRMIZI BİBER;
Malzemeler;
4 adet küçük boy kırmızı biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Tuz, zeytinyağı.
KAŞARLI KIRMIZI BİBER TARİFİ;
Kırmızı biberleri yıkayın.
Üst kısmında kapak açar gibi bir parça kesin.
Not;
Biberlerin kenarları kaşarın eriyince akıp gitmemesi için yüksek olmalı.
Sapını çıkarmadan içinde ki tohumunu çıkarın.
Tuz ve zeytinyağı serpin, her yerine yedirin.
İçlerini rendelenmiş kaşar peynir ile doldurun.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Kırmızı biberde bugünlerde tezgahlarda son günlerini yaşıyor.
Kışında kırmızı biber bulmak mümkün ama asıl mevsimi olmadığı için şimdi herkes harıl harıl sera olmayan kırmızı biberlerden kışlık soslar hazırlamak için, közleyip buzluğa kaldırmak için uğraşıyor.
Bende geçtiğimiz günlerde haşlayıp kabuklarını soyarak buzluğa kırmızı biber kaldırdım.
Ben kırmızı biberi en çok çorbada ve sebzeli börekte kullanıyorum.
Buzluk için kırmızı biber aldığım zaman biraz da minik kırmızı biberlerden alarak çok sevdiğim kaşarlı biber yaptım.
Bu tarifi isterseniz kahvaltılarınızda, isterseniz et yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Ben sadece kaşar koydum ama daha dolgun olması için içine küp küp kızarttığınız patates biber doldurup, üzerine kaşar serpebilirsiniz.
Görünümü ve tadı ile sizi çok memnun edecek bir tarif.
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
KAŞARLI KIRMIZI BİBER;
Malzemeler;
4 adet küçük boy kırmızı biber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Tuz, zeytinyağı.
KAŞARLI KIRMIZI BİBER TARİFİ;
Kırmızı biberleri yıkayın.
Üst kısmında kapak açar gibi bir parça kesin.
Not;
Biberlerin kenarları kaşarın eriyince akıp gitmemesi için yüksek olmalı.
Sapını çıkarmadan içinde ki tohumunu çıkarın.
Tuz ve zeytinyağı serpin, her yerine yedirin.
İçlerini rendelenmiş kaşar peynir ile doldurun.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
15 Ekim 2015 Perşembe
KIZILCIK REÇELİ
Yine uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :)
Kurban bayramı tatili için memlekete gittim ama şartlar uygun olunca 1 hafta olarak planladığımız tatil 21 gün sürdü.
Bu mevsimde ilk defa köyde tatil yapmış oldum.
Köyde internet iyi çekmediği için sadece telefonumdan instagram hesabıma resim yükleyebildim.
2 gün önce İstanbul'a döndüm, artık Allah kısmet ederse sayfalarımı daha sık güncelleyeceğim.
Öncelikle mevsimi geçmeden yayınlamam gereken tarifler var.
Yayınlayacağım tariflerin başında kızılcıklı tarifler ve incirli tarifler geliyor.
Köye gitmeden önce kızılcık ve incir ile bir kaç tarif hazırlayıp resimlerini çektim ama yayınlamaya fırsatım olmadı.
Pazarlarda halen kızılcık ve incir bulunuyorken tariflerimi yayınlamaya başlayayım.
Kurban bayramı tatili için memlekete gittim ama şartlar uygun olunca 1 hafta olarak planladığımız tatil 21 gün sürdü.
Bu mevsimde ilk defa köyde tatil yapmış oldum.
Köyde internet iyi çekmediği için sadece telefonumdan instagram hesabıma resim yükleyebildim.
2 gün önce İstanbul'a döndüm, artık Allah kısmet ederse sayfalarımı daha sık güncelleyeceğim.
Öncelikle mevsimi geçmeden yayınlamam gereken tarifler var.
Yayınlayacağım tariflerin başında kızılcıklı tarifler ve incirli tarifler geliyor.
Köye gitmeden önce kızılcık ve incir ile bir kaç tarif hazırlayıp resimlerini çektim ama yayınlamaya fırsatım olmadı.
Pazarlarda halen kızılcık ve incir bulunuyorken tariflerimi yayınlamaya başlayayım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)