29 Haziran 2009 Pazartesi
MUHTEREM'LE AFİYETLE 3 YAŞINDA!
27 Haziran 2009 Cumartesi
KAŞARLI MANTAR
"Afiyetle Kalın"
26 Haziran 2009 Cuma
MICHAEL JACKSON HAYATINI KAYBETTİ
Bugün güne 2 ölüm haberi ile başladık.
Birisi, hastalığı çok ilerlediği için sayılı günleri kaldığı söylenen Farah Fawcett, diğeri ise gençliğimizin vazgeçilmez popçularından herkesin deyimi ile popun kralı Michael Jackson.
Farah Fawcett'in durumunun çok ağır olduğunu ve her an hayatını kaybedeceğini daha önce öğrenmiştim, onun için ölümüne çok şaşırmadım.
Ama Michael Jackson'ın ölüm haberi herkes gibi beni de çok şaşırttı.
Bugün dünyanın gündeminde ne savaş, ne açlık, ne de başka bir şey vardı, bugün gündem Michael Jackson'dı.
Ben gençliğimde sıkı bir Tv'de 7 Gong ve Blue Jean takipçisiydim.
Aldığım dergileri hiç atmadığım için hemen dergilerimi ortaya çıkarıp, Michael ile ilgili haberlerin olduğu dergileri çıkardım.
Hepsini okuyup, o günlere geri döndüm.
Bizim kuşağın, bugünkü gibi yüzlerce tv kanalı seçeneği, yada bilgisayar-internet gibi bir seçeneği yoktu.
Haftanın belli günlerinde İzzet Öz'ün, Sezen Cumhur Önal'ın sunduğu programlar ve Pop Saati isimli bir programdan yabancı müzik kliplerini takip ederdik.
1989 yılında Star tv ilk yayınlarına başladığı zaman, belli bir süreyi yabancı kliplere ayırırdı.
Hele Michael'ın, Dangerous albümünde ki Black or White klibini ve o albümde ki pek çok şarkının klibini öyle çok gösterirdi ki hepsini ezberlemiştik.
Klipleri sinema tadında, tam bir görsel şölen olurdu.
Number One Tv sabahtan beri Michael'in kliplerini gösteriyor.
Klipleri seyredip, eski günleri yâd ediyorum.
Adı iyi yada kötü pek çok olayda geçsede özel hayatı beni ilgilendirmiyor.
O iyi bir pop ve dans sanatçısıydı.
Dünya ve çevre sorunları için ve açlıkla mücadele için yaptıklarını kimse göz ardı edemez.
Bugün pek çok yerde duyduğum cümleye katılıyorum.
"O kariyeri kötü yönetilmiş, yalnış yönlendirilmiş iyi bir sanatçıydı"
Pop dünyasının başı sağolsun.
23 Haziran 2009 Salı
SEPET MAKARNA
YE # 46 MAKARNA= SEPET MAKARNA
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu çoğumuzun vazgeçilmez yemeği, makarna.
Ev sahibimiz; "Yeşil Kivi" blogunun sahibi olan arkadaşımız Seçil.
Etkinliğe 2006 yılındaki makarna etkinliğinde gördüğüm, o günden beri yapmak istediğim, sepet makarna ile katılıyorum.
Bu tarifi "Benim Mutfağım" blogunun yazarı Asya'da görmüştüm. Asya'da tarifi yabancı bir siteden almış.
Aldığı sitede ki görüntü ve resimler muhteşem, orada kullandıkları fırın kabı daha derin olduğu için, şekli sebebi ile adı "Arı Kovanı" olarak geçiyor.
18 Haziran 2009 Perşembe
PAÇA ÇORBASI
YAMAN ETKİNLİK-BABAMIN SEVDİĞİ TATLAR
Bu ay ki Yaman Etkinlik konumuz, Haziran ayında kutlanan Babalar Günü için "Babamın Sevdiği Tatlar" olarak belirlendi.
Ev sahibimiz; "Ferahın Mutfağı" sitesinin sahibi, Ferah.
Arkadaşıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
16 Haziran 2009 Salı
İSMEK FESHANE SERGİSİ 2009-OSMANLI MUTFAĞI
Osmanlı Mutfağı, İsmek sergilerinde en sevdiğim bölümlerden birisidir.
Geçen yıl Yemek branşı ile Osmanlı Mutfağı'nın standları birbirine çok yakındı.
Bu yıl Yemek Branşının standı salonun hemen fark edilebilecek bir bölümüne yerleştirilmişti ama Osmanlı Mutfağı ortalıkta görünmüyordu.
Standda ki görevliye Osmanlı Mutfağı'nın olup,olmadığını sordum.
Tesadüfen Osmanlı Mutfağı'nın branş hocası o sırada oradaymış.
Sağolsun beni standa kadar götürdü ve eğer ilgileniyorsam bulunduğum yerde ki İsmek kursuna dilekçe ile başvurarak o branş eğitim vermiyorsa bile verilen dilekçe ile o branşın eğitimini evime yakın İsmek kursunda görebileceğimi söyledi.
İsmek kurslarında, gidersem seçeceğim branşlar kesinlikle biçki-dikiş-nakış gibi branşlar değil, Yemek-Osmanlı mutfağı-Fotoğrafçılık ve Rölyef olurdu.
Ama şimdilik düşünmüyorum.
15 Haziran 2009 Pazartesi
DOMATES PEYNİRLİ PİDE
Beyaz peynir yerine çökelek kullanabilirsiniz.
Bu tarifi kahvaltı misafirlerime de hazırladım.
Kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
12 Haziran 2009 Cuma
12.İSMEK FESHANE SERGİSİ-YEMEK BRANŞI
Ben dün gitme fırsatını buldum ve gittim.
Her şey yine tek kelime ile, mükemmeldi.
Yapılan eserleri, verilen emeği görünce insanın bunu bir kursiyer mi yapmış diye inanası gelmiyor.
Hepsi birbirinden güzel ve muhteşem eserler var.
Yapılan eserler o kadar güzel sunulmuş ki, o kadar emek verilmiş ki 1 hafta içinde toplanıyor olmasına üzülüyorsunuz.
Unutmayın serginin süresi Pazar günü bitiyor.
İsmek sadece el sanatları,dikiş-nakış gibi branşlarda değil, meslek edindirmeden tutunda, hobi olarak yapılabilecek pek çok branşta eğitim veriyor.
9 Haziran 2009 Salı
ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP
Bir kaç gündür İstanbul kavruluyor.
Dün sokakta ki termometreler 36 dereceyi gösteriyordu.
Hiç evden çıkmayıp, gölgede kalmak lazım ama ya iş için yada başka şeyler için mutlaka sokağa çıkıyoruz.
Havalar ısınınca yeme içme düzenimiz de hemen değişiyor.
En başta çorba tamamen masamızdan kalktı.
Ağır yağlı yemekler ve ağır şerbetli tatlılar artık yenmiyor.
Tatlı ihtiyacımızı mümkün oldukça sütlü tatlılar ile karşılıyoruz.
Bu tarifteki tatlı da oldukça hafif, sütlü-meyveli ve kurabiyeli bir tatlı.
"Afiyetle Kalın"
TARİFİ;
4 Haziran 2009 Perşembe
SOMON BALIKLI ENGİNAR
Arayı fazla soğutmadan somonlu enginar tarifini vereyim, dedim.
Enginarlar halen tezgahlarda ama her geçen gün kılçıklaşmaya başladılar.
Enginar pişirmek için son günler.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
1 Haziran 2009 Pazartesi
BAHARATLI SOMON BALIĞI
Taze balıklar tezgahtan kalktı.
Artık ithal ve donmuş balıklar tezgahlarda ki yerini aldı.
Bu tarifi, ithal Norveç somonu ile hazırlandım.
Serviste Akdeniz yeşilliği ve roka kullandım.
Ben balık yemediğim için eşim afiyetle yedi.
Somon diliminin birisi ile somonlu enginar pişirdim.
Diğer somon balığı tariflerim için, bakınız;
Fırında Sebzeli Somon
Izgarada Yerli Somon
Somon Balıklı Enginar
"Afiyetle Kalın"
BAHARATLI SOMON BALIĞI;
Malzemeler;
3 adet somon,
2 yemek kaşığı biberiye,
2 yemek kaşığı tane karabiber,
Tuz ve toz karabiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
BAHARATLI SOMON BALIĞI TARİFİ;
Somon dilimlerini yıkayıp, iyice süzün.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
Teflon veya çelik tavanın dibini yağlayın.
Tavayı biraz kızdırıp, hazırladığınız balıkları önlü arkalı pişirin.
Not;
Tavanın soğuk olması balıkların tavaya yapışmasına sebep olabilir.
"Afiyet Olsun"