Yumurta ile hazırlanan ıspanak salatasını yıllar önce Sevim Yengemden öğrenmiştim.
Kendisi tanıdığım en becerikli insanlardan birisidir.
Hiç bir şeyi ziyan etmez, "ben bunu mutlaka değerlendiririm" diyerek daha sonra farklı bir üründe kullanarak değerlendirir.
Bu ürünler gıda dışında aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı kapsar.
Yengem bizim ailenin bir nevi Derya Baykal'ıdır.
Bu arada;
Bu salataya yumurta, piyaz soğan ve bol limon çok yakışıyor.
Körpe ıspanak yaprağı bulduğunuz anda denemenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"
ISPANAK SALATASI;
Malzemeler;
1 büyük kase körpe ıspanak yaprağı,
3 adet haşlanmış yumurta,
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan,
2 adet limon,
Sumak, tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Ispanak yapraklarını tek tek yıkayıp, suyu kalmayıncaya kadar iyice süzün.
Ispanak yapraklarını küçükse bütün olarak, büyükse doğrayarak kullanabilirsiniz.
Soğanları piyazlık doğrayıp, sumak ile karıştırın.
Haşlanmış yumurtayı doğrayıp, hepsini bir kasede karıştırın.
Salatanın sosu için;
Limonların suyunu sıkın, zeytinyağı ve biraz tuz ile karıştırıp, servise yakın salatanın üzerine sosu gezdirin.
"Afiyet Olsun"
28 Şubat 2011 Pazartesi
25 Şubat 2011 Cuma
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ
Geçenlerde kekin bardakla kesildiği bir tatlı yaptım.
Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.
TARİFİ;
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri
Kekin kesildiği yerlerin dışında kalan kısımlarını da ufalayıp, muhallebinin üzerinde değerlendirdim.
Ben kupun derinliğinden faydalanarak muhallebinin ortasına kedi dili bisküvi yerleştirdim ama rulo gofretin daha zarif duracağını düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEK KIRINTILI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin veya tereyağ,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 su bardağı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt,
Üzeri için;
2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek,
Kup sayısınca kedi dili bisküvi veya rulo gofret.
TARİFİ;
Tereyağını veya margarini eritip, içine sütü, unu, şekeri, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Muhallebiyi kaselere veya kuplara üzerinde kek kırıntılarını yerleştirecek kadar boşluk bırakıp, paylaştırın.
Kedi dili bisküviyi bütün olarak muhallebinin tam ortasına yerleştirin.
Not;
Kedi dili bisküvi yerine rulo gofret kullanabilirsiniz.
Kaselerin içinde muhallebinin soğumasını bekleyin.
Muhallebinin hafif kabuk tutan üst kısmına ufaladığınız kek kırıntılarından yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Feneri ile ilgili resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Feneri
21 Şubat 2011 Pazartesi
HASANPAŞA KÖFTESİ
Hasanpaşa Köftesi ile ilk tanışmam yıllaaaar öncesine dayanıyor.
Borcam'ın ürünlerinden aldığım zaman verilen yemek kitapçığının içinde Hasanpaşa Köftesi'nin tarifi vardı, o kitapçıktan tarifi öğrenmiştim.
O zaman interneti bırakın, aylık bir yemek dergisi bile yoktu.
Ya gazete köşelerinden tarif öğrenirdik, ya takvim yapraklarından, yada hiç resmi olmayan yemek kitapları ile bir şeyler yapmaya çalışırdık.
Margarinlerin kulakçık ve kapakları karşılığında verdiği yemek kitapçıklarının da hakkını yemeyelim, özellikle Sanayağın kitapçıklarından çok şey öğrendim.
O yağlı kulakçıklarla ve kapaklarla nasıl uğraşmışım diye şimdi kendime şaşıyorum ve ne kadar çok margarin tüketiyormuşuz diye üzülüyorum :(
"Afiyetle Kalın"
HASANPAŞA KÖFTESİ;
Malzemeler;
Köfte için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Patates püresi için;
5-6 adet patates,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay bardağı süt.
Sos için;
2 yemek kaşığı salça,
1 büyük su bardağı su ve biraz sıvı yağ.
HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ;
Köftenin Yapılışı;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Ellerinizi hafifçe yağlayarak köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Köfte hamurunu elinizde önce yuvarlayın, daha sonra orta kısmında hafif bir oyuk oluşturarak kase-çanak biçimini verin.
Diğer köfte kaselerini de aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazırladığınız kase şeklinde ki köfteleri fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırına yerleştirip, pişirmeye başlayın.
Patates püresinin yapılışı;
Patatesleri iyice yıkayıp, suda haşlayın.
Sıcakken soyup, iyice ezin.
İçine tereyağı, tuz ve sütü ilave edip, pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
Köfteler tamamen pişmeden fırından çıkarıp, krema sıkacağına yerleştirdiğiniz patates püresini köftelerin ortasına sıkın.
Salçayı büyük bir su bardağı suda inceltin.
İçine biraz tuz ve sıvıyağ ekleyin ve tepsinin dibine dökün.
Tepsiyi tekrar fırına verin ve sos özleşinceye, köfte ve püre kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Garipçe Köyü ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Garipçe Köyü
Borcam'ın ürünlerinden aldığım zaman verilen yemek kitapçığının içinde Hasanpaşa Köftesi'nin tarifi vardı, o kitapçıktan tarifi öğrenmiştim.
O zaman interneti bırakın, aylık bir yemek dergisi bile yoktu.
Ya gazete köşelerinden tarif öğrenirdik, ya takvim yapraklarından, yada hiç resmi olmayan yemek kitapları ile bir şeyler yapmaya çalışırdık.
Margarinlerin kulakçık ve kapakları karşılığında verdiği yemek kitapçıklarının da hakkını yemeyelim, özellikle Sanayağın kitapçıklarından çok şey öğrendim.
O yağlı kulakçıklarla ve kapaklarla nasıl uğraşmışım diye şimdi kendime şaşıyorum ve ne kadar çok margarin tüketiyormuşuz diye üzülüyorum :(
"Afiyetle Kalın"
HASANPAŞA KÖFTESİ;
Malzemeler;
Köfte için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
Patates püresi için;
5-6 adet patates,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay bardağı süt.
Sos için;
2 yemek kaşığı salça,
1 büyük su bardağı su ve biraz sıvı yağ.
HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ;
Köftenin Yapılışı;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Ellerinizi hafifçe yağlayarak köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Köfte hamurunu elinizde önce yuvarlayın, daha sonra orta kısmında hafif bir oyuk oluşturarak kase-çanak biçimini verin.
Diğer köfte kaselerini de aynı şekilde hazırlayın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Hazırladığınız kase şeklinde ki köfteleri fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırına yerleştirip, pişirmeye başlayın.
Patates püresinin yapılışı;
Patatesleri iyice yıkayıp, suda haşlayın.
Sıcakken soyup, iyice ezin.
İçine tereyağı, tuz ve sütü ilave edip, pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
Köfteler tamamen pişmeden fırından çıkarıp, krema sıkacağına yerleştirdiğiniz patates püresini köftelerin ortasına sıkın.
Salçayı büyük bir su bardağı suda inceltin.
İçine biraz tuz ve sıvıyağ ekleyin ve tepsinin dibine dökün.
Tepsiyi tekrar fırına verin ve sos özleşinceye, köfte ve püre kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Garipçe Köyü ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Garipçe Köyü
18 Şubat 2011 Cuma
ALMAN PASTASI
17 Şubat 2011 Perşembe
ÇAY DAVETİ-10
Perşembe günleri bir araya geldiğimiz 15-20 kişilik bir grubumuz var.
Yaz ayları hariç her Perşembe birimizin evinde toplanıp, önce Kuran okuyoruz daha sonra çay içiyoruz.
1 kişiye sıra senede 2 defa ancak geliyor.
Yazın okullar kapanınca ara veriyoruz.
Sonbaharda büyük bir özlemle tekrar toplanmaya başlıyoruz.
Sıra bana geleceği zaman mönümde değişik bir şeyler hazırlamaya yada yeni öğrendiğim tarifleri paylaşmaya çalışıyorum.
Kalabalık olduğumuz için masada servis değilde, tabakta servis yapıyoruz.
ÇAY DAVETİM İÇİN HAZIRLADIĞIM MÖNÜ;
İçli Köfte Börek
Hazır Baklava Yufkasından Peynirli Börek
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Çörekotlu Kurabiye
Hazır Baklava Yufkasından Büzme Baklava
"Afiyetle Kalın"
Yaz ayları hariç her Perşembe birimizin evinde toplanıp, önce Kuran okuyoruz daha sonra çay içiyoruz.
1 kişiye sıra senede 2 defa ancak geliyor.
Yazın okullar kapanınca ara veriyoruz.
Sonbaharda büyük bir özlemle tekrar toplanmaya başlıyoruz.
Sıra bana geleceği zaman mönümde değişik bir şeyler hazırlamaya yada yeni öğrendiğim tarifleri paylaşmaya çalışıyorum.
Kalabalık olduğumuz için masada servis değilde, tabakta servis yapıyoruz.
ÇAY DAVETİM İÇİN HAZIRLADIĞIM MÖNÜ;
İçli Köfte Börek
Hazır Baklava Yufkasından Peynirli Börek
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Çörekotlu Kurabiye
Hazır Baklava Yufkasından Büzme Baklava
"Afiyetle Kalın"
15 Şubat 2011 Salı
YOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI
Beyaz Lahana kış sebzeleri içinde en çok sevdiğim sebzedir.
Her hafta mutlaka 1 yada 2 defa farklı tariflerle pişiririm.
Bu salata ise çok basit bir şekilde hafif haşlanıp, yoğurtlanarak servis yapılıyor.
Kızımın yoğurtlu salatalar içinde en favori salatasıdır.
Beyaz Lahana ile hazırladığım diğer tariflerim;
Lahana Böreği
Lahana Bohçası
Bütün Lahana Dolması
Soslu Lahana Sarması
Soslu Beyaz Lahana
Lahana Çorbası
Mor Lahana Salatası
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI;
Malzemeler;
1 adet küçük boy beyaz lahana,
1 kase yoğurt,
3 diş sarımsak, tuz.
Sos için;
1 yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
TARİFİ;
Lahanayı ince ince doğrayın.
Kaynayan tuzlu suda diriliğinin kaybetmeyecek kadar hafifçe haşlayıp, süzün.
Lahananın yoğurdu kesmemesi için soğumasını bekleyin.
Sarımsaklı yoğurtla, soğuyan lahanayı karıştırın.
Servis tabağına yerleştirin.
Sos için, tavaya yağı dökün, salçayı biraz kavurduktan sonra lahananın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sarıyer Sahilinden resimlerin yer aldığı yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Sarıyer Sahili
Her hafta mutlaka 1 yada 2 defa farklı tariflerle pişiririm.
Bu salata ise çok basit bir şekilde hafif haşlanıp, yoğurtlanarak servis yapılıyor.
Kızımın yoğurtlu salatalar içinde en favori salatasıdır.
Beyaz Lahana ile hazırladığım diğer tariflerim;
Lahana Böreği
Lahana Bohçası
Bütün Lahana Dolması
Soslu Lahana Sarması
Soslu Beyaz Lahana
Lahana Çorbası
Mor Lahana Salatası
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU BEYAZ LAHANA SALATASI;
Malzemeler;
1 adet küçük boy beyaz lahana,
1 kase yoğurt,
3 diş sarımsak, tuz.
Sos için;
1 yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
TARİFİ;
Lahanayı ince ince doğrayın.
Kaynayan tuzlu suda diriliğinin kaybetmeyecek kadar hafifçe haşlayıp, süzün.
Lahananın yoğurdu kesmemesi için soğumasını bekleyin.
Sarımsaklı yoğurtla, soğuyan lahanayı karıştırın.
Servis tabağına yerleştirin.
Sos için, tavaya yağı dökün, salçayı biraz kavurduktan sonra lahananın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sarıyer Sahilinden resimlerin yer aldığı yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Sarıyer Sahili
14 Şubat 2011 Pazartesi
MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!
Mevlid, Arapça doğum zamanı demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.
Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.
İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.
Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.
İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
11 Şubat 2011 Cuma
KAHVALTI MASASI-14
15 günlük sömestr tatili göz açıp, kapayıncaya kadar bitti.
Tabii çocuklarının yaramazlıklarından bıkıp, okulun açılmasını dört gözle bekleyen velilerde var.
Biz tatilin kısa geldiğini düşünen gruptayız.
Kızımla bu tatil boyunca, Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret ettik, Eminönü'ne gittik.
Yatılı misafir ağırladık, 2 günlüğüne ablama ve kızkardeşime Sarıyer'e gittik.
Birde annem, yengem ve yeğenlerim ile bizde kahvaltıyla başlayan, akşama kadar çeşitli oyunlar oynadığımız keyifli bir gün geçirdik.
Şimdi yavaş yavaş şehir dışında ki öğrenciler okula dönmeye başlayacak.
Evlerde ister istemez hasretli günler başlayacak.
Rabbim evlatlarımıza başarılarla dolu güzel bir eğitim dönemi nasip etsin.
KAHVALTI MASASINDA YER ALANLAR;
Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Burger Peynir, Karper Peynir, Salam, Yeşil ve Siyah Zeytin.
Mantarlı Pide
Peynirli Börek
Mantarlı Börek
Peynirli Roka Salatası
Haşhaşlı Limonlu Kek
Öğleden sonra güne okey ve diğer oyunları oynayarak devam ettik.
Bu sefer menümüzde cips, kuruyemiş ve meyve suyu vardı.
Okul başlamadan önce çocuklar da, biz büyükler de hep beraber güzel bir gün geçirmiş olduk.
"Afiyetle Kalın"
Tabii çocuklarının yaramazlıklarından bıkıp, okulun açılmasını dört gözle bekleyen velilerde var.
Biz tatilin kısa geldiğini düşünen gruptayız.
Kızımla bu tatil boyunca, Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret ettik, Eminönü'ne gittik.
Yatılı misafir ağırladık, 2 günlüğüne ablama ve kızkardeşime Sarıyer'e gittik.
Birde annem, yengem ve yeğenlerim ile bizde kahvaltıyla başlayan, akşama kadar çeşitli oyunlar oynadığımız keyifli bir gün geçirdik.
Şimdi yavaş yavaş şehir dışında ki öğrenciler okula dönmeye başlayacak.
Evlerde ister istemez hasretli günler başlayacak.
Rabbim evlatlarımıza başarılarla dolu güzel bir eğitim dönemi nasip etsin.
KAHVALTI MASASINDA YER ALANLAR;
Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Burger Peynir, Karper Peynir, Salam, Yeşil ve Siyah Zeytin.
Mantarlı Pide
Peynirli Börek
Mantarlı Börek
Peynirli Roka Salatası
Haşhaşlı Limonlu Kek
Öğleden sonra güne okey ve diğer oyunları oynayarak devam ettik.
Bu sefer menümüzde cips, kuruyemiş ve meyve suyu vardı.
Okul başlamadan önce çocuklar da, biz büyükler de hep beraber güzel bir gün geçirmiş olduk.
"Afiyetle Kalın"
10 Şubat 2011 Perşembe
HAŞHAŞLI LİMONLU KEK
3 Şubat 2011 Perşembe
ÇİĞ KÖFTELİ-PEYNİRLİ LAVAŞ RULOLARI
Bizim evde acı sevilmediği için çiğ köfte alışkanlığı yoktu, ne yapardım nede hazır alırdım.
Ama bu aralar kızım çiğ köfte düşkünü oldu.
Her gün yese bıkmıyor.
Alışverişe çıktığımda benden bir tek çiğ köfte istiyor.
Geçenlerde de yine onun için hazır çiğ köfte aldım.
Eşimle biz yemediğimiz için kendimize krem peynirli, kızıma çiğ köfteli olarak lavaşa sarıp, bu ruloları hazırladım.
Not;
Hazır çiğ köfte olarak, Bim'in sattığı ürünü kullanıyorum.
İsterseniz dürüme sarılmış olarakta satıyorlar.
"Afiyetle Kalın"
LAVAŞ RULOLARI;
Malzemeler;
5-6 adet lavaş yufkası,
Yarım paket çiğ köfte,
Maydanoz,
Krem peynir,
İnce salam dilimleri,
Domates,
Kıvırcık yaprakları,
Biberli yeşil zeytin.
TARİFİ;
Lavaş yufkalarının içine çiğ köfteyi bıçak yardımı ile sürün.
Üzerine incecik doğradığınız maydanozları serpin.
İsterseniz ince şeritler halinde kornişon turşuda ekleyebilirsiniz.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
İstediğiniz genişlikte kesin.
Açılmaması için maydanoz taktığınız kürdanla tutturun.
Peynirli hazırlamak için;
Lavaş yufkasının üzerine krem peynir sürün.
İnce dilimler halinde ki salamı, domatesi, yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık yaprağını yerleştirin.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
Açılmaması için dilimlenmiş biberli yeşil zeytin taktığınız kürdanla tutturun.
"Afiyet Olsun"
Ama bu aralar kızım çiğ köfte düşkünü oldu.
Her gün yese bıkmıyor.
Alışverişe çıktığımda benden bir tek çiğ köfte istiyor.
Geçenlerde de yine onun için hazır çiğ köfte aldım.
Eşimle biz yemediğimiz için kendimize krem peynirli, kızıma çiğ köfteli olarak lavaşa sarıp, bu ruloları hazırladım.
Not;
Hazır çiğ köfte olarak, Bim'in sattığı ürünü kullanıyorum.
İsterseniz dürüme sarılmış olarakta satıyorlar.
"Afiyetle Kalın"
LAVAŞ RULOLARI;
Malzemeler;
5-6 adet lavaş yufkası,
Yarım paket çiğ köfte,
Maydanoz,
Krem peynir,
İnce salam dilimleri,
Domates,
Kıvırcık yaprakları,
Biberli yeşil zeytin.
TARİFİ;
Lavaş yufkalarının içine çiğ köfteyi bıçak yardımı ile sürün.
Üzerine incecik doğradığınız maydanozları serpin.
İsterseniz ince şeritler halinde kornişon turşuda ekleyebilirsiniz.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
İstediğiniz genişlikte kesin.
Açılmaması için maydanoz taktığınız kürdanla tutturun.
Peynirli hazırlamak için;
Lavaş yufkasının üzerine krem peynir sürün.
İnce dilimler halinde ki salamı, domatesi, yıkayıp kuruttuğunuz kıvırcık yaprağını yerleştirin.
Yuvarlayıp, sararak rulo yapın.
Açılmaması için dilimlenmiş biberli yeşil zeytin taktığınız kürdanla tutturun.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)