31 Mart 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE KARNABAHAR

Muhterem'le AfiyetleBahar geldi, kış sebzelerine yavaş yavaş veda ediyoruz.
Ülkemizin 4 mevsimi de yaşaması bizim için ne büyük bir lütuf.
Her mevsimin ayrı sebze ve meyvesi var.
Her mevsimde tezgahlar farklı ürünlerle dolup, taşıyor.
Pek çok ülkeye bakarak sayısız çeşitte ki meyve ve sebzeyi bol bol bulup, uygun fiyata yiyebiliyoruz.
Rabbim ülkemizi açlıkla, yoklukla, kıtlıkla sınamasın, hepimize bu güzel sebzeleri alacak bereketli paralar ve sağlıklı bir beden nasip etsin.(Amin)
"Afiyetle Kalın"


30 Mart 2010 Salı

PATATESLİ TURŞU KAVURMASI

Muhterem'le AfiyetleKış için hazırladığımız turşuların sonuna gelmek üzereyiz.
Turşunun en dipte kalan bölümü genellikle tuzlu oluyor.
Ben son turşularımı önce bir gece önceden bol suda ıslatıp, ertesi gün bol soğan ve patates ile kavururum.
Eskiden sadece soğanla kavuruyorduk, daha sonra yengemden patatesle birlikte kavrulduğu halini öğrenince patatesle de yapmaya başladım.
Patates, turşu kavurmasına soğan kadar yakışıyor, hatta çocuklar patatesli halini daha çok seviyor.
Karadeniz'li olanlar turşu kavurmasını çok iyi bilir.
Turşu kavurması genellikle fasulye turşusundan, özellikle beyaz fasulye turşusundan hazırlanır.
Ama biz her çeşit turşuyu kavuruyoruz.
Normalde turşuyu ağzına sürmeyen eşim, bu bol soğanlı, patatesli turşuyu severek yer.
Bu haliyle misafirlerinize salata olarak ikram edebilirsiniz, biz çay davetlerimiz de turşu kavurmasını salata olarak ikram ediyoruz.
"Afiyetle Kalın"


29 Mart 2010 Pazartesi

NARLI JÖLELİ PUDİNG

Tuz Biber dergisinin Mart sayısında konuk blog yazarı bendim.
Bakınız; Muhterem'le Afiyetle Tuz Biber Dergisinde
Bu tarif, dergi için hazırladığım tariflerden birisi.
Görüntüsü şık, yapımı çok kolay olan bu tatlıyı istediğiniz renkte jöle ve meyva ile hazırlayabilirsiniz.
Ben "jöleli tatlılar" etkinliği için birde limonlu hazırladım.
Limonlusunun tarifi burada
"Afiyetle Kalın"


27 Mart 2010 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BALIK

poşette balıkDışarıda çok güzel, güneşli bir hava var.
Güneş henüz içimizi ısıtmasa da, görüntüsü yetiyor.
Bu havada evde mi durmalı? yoksa kızımın ısrarları ile dışarı mı çıkmalı, bilmem?
Bu arada balık tarifi vermek için hafta sonları çok iyi oluyor.
Sanırım bu sezonun son balık tarifi bu olacak.
Tabi ki eşime balık pişirmeye devam edeceğim ama resmini çekebileceğim, yeni tarif deneyeceğim balıkları artık önümüzde ki sezonda pişireceğim.
Bu tarifte ki balıkları fırın poşeti kullanarak pişirdim.
Daha önce de buna benzer bir tarif yayınlamıştım.
İçinde patates, soğan, domates vardı.
Bakınız; Fırında Çipura Balığı

Bu sefer poşetin içine sebze olarak kereviz yaprakları, soğan, kırmızı biber kullandım.
Baharat olarak kırmızı pul biber ve biberiye ekledim.
Balıkları mısır ununa bulayarak poşetin içine yerleştirdim.
Hiç bir yere yağ sıçramadan gayet güzel pişti.
"Afiyetle Kalın"

fırın poşetinde balık nasıl yapılır?FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BALIK;
Malzemeler;
4 adet çipura,
Yarım su bardağı mısır unu,
1 kase kereviz yaprağı,
2 adet kırmızı biber,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kuru biberiye,
Tuz, zeytinyağı,
2 adet fırın poşeti.


FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BALIK TARİFİ;
Çipuraları balıkçınızda temizletip, karnına bir kesik attırın.
İyice yıkayıp, süzün.
Sebzeleri iri iri doğrayın.
Baharatları, tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip, karıştırın.


Fırın poşetinin altına sebzeleri yerleştirin.
Ben denemek için poşetlerden birinin altına balık, birinin altına sebze yerleştirdim.
Sebzenin altta olduğu balık poşeti daha iyi oldu.
Onun için poşetin altına sebzeleri yerleştirin.
Balıkları mısır ununa bulayıp, sebzelerin üzerine yerleştirin.
Fırın poşetlerini kendi klipsleri ile bağlayın, bıçakla poşetin üzerine bir kaç yerinden delik açın.
Poşetleri fırın tepsisine yerleştirin.


Önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin.
Servis tabağına poşetin içinden çıkararak yerleştirin ve sebzeleri ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

YARATICI BLOG YAZARI ÖDÜLÜ


Annemin Eli blogunun sahibi olan Zehra ablacığım, beni Kreativ Blogger Ödülüne layık görmüş.
Çok teşekkür ediyorum.
Benimde 7 arkadaş seçmem gerekiyormuş ama sanırım bu ödülü almayan arkadaşım kalmamıştır.
Pek çok Blog yazarının bu ödülü hak ettiğine inanıyorum.
Hepimiz sayfalarımızı güncel tutmak için yepyeni fikirler üretip, sayfalarımızda yayınlıyoruz.
Onun için bu ödülü emek hırsızlığı yapmadan kendi çabasıyla sayfalarını güncelleyen bütün blog yazarlarına gönderiyorum.
"Afiyetle Kalın"

25 Mart 2010 Perşembe

KÖFTELİ NOHUT SALATASI

Nohut salatasını arada sırada yapıyordum ama köftelisini hiç denememiştim.
Bu tarifi geçen yaz Sofra dergisinde görünce denedim.
Bizim evde sevilerek yeniyor.
Köftesi sayesinde çocuklarda beylerde seve seve yiyecektir.
Köftenin yağlarının salatanın içinde donacağını düşünmüştüm ama köfteler yağsız kıymadan hazırlandığı için böyle bir sorun olmuyor.
Köfteler kimyonlu tadı ile salataya ayrı bir lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
KÖFTELİ NOHUT SALATASI;
Malzemeler;
200 gram yağsız köftelik kıyma,
Tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon ve karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
2 su bardağı nohut,
1 kutu mısır konservesi,
1 adet kırmızı biber,
Yarım demet dereotu,
1 su bardağı doğranmış kornişon ve havuç turşusu,
2 dal taze soğan,
Sosu için;
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisi.
Tarifi;
Nohutları akşamdan ıslatın.
Yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
Köfte malzemelerini (kıyma-kimyon-tuz-karabiber) iyice yoğurup, fındık büyüklüğünde yuvarlayın.
Kızgın yağda kızartıp, kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Haşlanmış nohutların içine köfteleri ve mısırları karıştırın.
Taze soğanı, dereotunu ince ince kıyın, salataya ekleyin.
Kornişonu, havuç turşusunu, kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayın ve salataya ekleyin.
Sos için;
Zeytinyağını, tuzu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek sosu hazırlayın.
Dilediğiniz kadar nar ekşisi ekleyerek sosunuzu tamamlayıp, salatanın üzerine dökün.
Sosu her tarafına dağılacak kadar iyice karıştırın ve servis yapın.
"Afiyet Olsun"

22 Mart 2010 Pazartesi

ENGİNAR BURGER

Muhterem'le AfiyetleEnginar sezonunu geçen hafta açtım.
Pazardan çanak şeklinde enginar aldım.
Her zaman ki tarifleri mi yapsam yoksa yeni bir tarif mi denesem diye düşünürken aklıma bostan patlıcanı ile yaptığım "patlıcan burger" geldi.
Aldığım enginar çanak şeklinde olduğu için üzerine yerleştireceğim köfteyi çok rahat taşıyabilir diye düşündüm.
Oldukça pratik, çok kolay hazırlanan bir tarif oldu.
Sizi oyalayacak tek şey köfteyi hazırlamak olacak.
Köfte olarak "kırmızı biberli köfte" tarifimde ki köfteyi hazırladım.
"Afiyetle Kalın"


20 Mart 2010 Cumartesi

BAHAR GELDİ!

Yaşasın!
Bahar geldi : )
Parlak ve güneşli gökyüzünü görmek, çiçek açan ağaçları, park ve bahçelerde ki çeşit çeşit, renk renk çiçekleri görmek insana yaşama sevinci veriyor.
1. resimde gördüğünüz erik ağacı evimin yan tarafında ki bahçede dikili, ağacın dalları balkonuma doğru büyüdü.
Kışın kuru dal parçasından başka bir görüntüsü olmayan ağaç 1-2 haftadır bir kıpırdanış, bir uyanış içinde.(Kuru dal parçasına can veren Rabbim, sen her şeye Kâdirsin)
Hergün yeni görüntüsü ile beni şaşırtmaya devam ediyor.
Güneşi gördükçe yavaş yavaş açmaya başlayan çiçekleri hafta başında doruk noktasına ulaştı ve gelin gibi bembeyaz çiçeklere büründü.
Bende baharla ilgili bir yazı hazırlamak ve bahar sebzeleri ile ilgili tariflerimi tekrar yayınlamak istiyordum.
Bahar yazısı için bu erik ağacından daha güzel resim olamazdı deyip, ağacın resmini kullandım.

19 Mart 2010 Cuma

E.R FİNAL SEZONU İLE CNBC-E'DE!


E.R'ın final sezonu bu akşam başlıyor!
E.R benim yıllardır vazgeçemediğim, severek izlediğim bir diziydi.
Diziyi Türkiye'de ilk defa, üstelik prime time'da atv ekranlara getirdi.
Fakat bir sezon bile devam edemedi.
Sonraki yıllarda TGRT ekranlara getirdi.
5 Nisan 2004 tarihinden itibaren de Cnbc-e'de 1. sezondan itibaren bütün sezonları yayınlandı.
Bu akşam saat 21'de, 15. sezon yani final sezonu başlıyor.
Final sezonunda eski oyunculardan diziye konuk olarak dönecek pek çok oyuncu var.
Bu akşam 21'de ekranımın başındayım : )


18 Mart 2010 Perşembe

KIRMIZI BİBERLİ KÖFTE

Eti, bazı çocuklara kolay yediremezsiniz ama işin içine köfte girince akan sular durur.
Köfteye hemen hemen hiç bir çocuk hayır demez.
Köfteyi her şekilde yapıp, içine çeşit çeşit malzeme ekleyebilirsiniz.
Bu tarifteki köftelerin içinde küçük küçük doğranmış kırmızı biber var.
Yumuşacık ve içinde ki kırmızı biberin etkisi ile hafif nemli bir köfte oldu.
Fırında pişirdiğim için dağılmadan pişti ve hiç yağ çekmedi.
Köftenin içine kırmızı biberin dışında mısır ve garnitür ekleyerek rengarenk sebzeli köfte hazırlayabilirsiniz.
Bakınız; Sebzeli Köfte
"Afiyetle Kalın"

KIRMIZI BİBERLİ KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
Bayat ekmeğiniz yoksa 1 paket Etimek'i rondodan geçirip, 2 küçük çay bardağı su ekleyerek ekmek işini halledebilirsiniz.
Ben genellikle köftelerimi Etimek ile hazırlıyorum.
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
2 adet kırmızı biber,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, acı kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya yağlı kağıt.
Tarifi;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, küçük küçük doğradığınız kırmızı biberleri, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Köfteye oval veya yuvarlak şekiller vererek, tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Alışveriş merkezlerinde ki gezimizin son durağı, oldukça popüler olan İstinye Park.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-İstinye Park

16 Mart 2010 Salı

FIRINDA CİPSLİ MISIR

Bu tarif Lezzet dergisinin Temmuz 2008 sayısında yayınlandı.
Mısırı çok sevdiğim için hemen bu tarifi denemiştim.
Mısırı domates, soğan, biberle pişirip, başka bir şey yapmadan o şekilde bile yiyebilirsiniz.
Tadı nasıldı? diye soracak olursanız;
Cipslerin mısırın domatesli suyu ile ıslanıp, tekrar fırında pişmesi ile mısır ekmeği gibi bir tat oluşuyor.
Değişik tarifler ve lezzetler arayan herkese öneririm.
"Afiyetle Kalın"

FIRINDA CİPSLİ MISIR;
Malzemeler;
2 kutu tane mısır konservesi,
2 adet domates,
1 adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı pul biber,
Tuz, karabiber,
1 buçuk su bardağı kaşar peynir rendesi,
1 paket (180 gr) baharatlı mısır cipsi.


Tarifi;
Mısır cipslerini fırın kabının dibine dizin.
Ben fırın kabı olarak küçük boydaki oval Borcam kullandım.


Soğanları küçük doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğana ekleyin.
Yine biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Sebzeler kavrulup, pişince tane mısırları, tuzunu ve baharatını ekleyin.
Bir kaç taşım kaynatıp, ocağı kapatın.
Hazırladığınız mısır sotesini cipslerin üzerine dökün.


1 buçuk su bardağı kaşar rendesini en üste yerleştirin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

DOSTLUK BİLDİRİMİ

"Umutlu Hayat" blogundan Sevgili Berna bana Dostluk Bildirimi gönderdi.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Benimde dostlukla ilgili bir yazı yazıp, 10 arkadaş seçmem gerekiyor ama bu aralar hiç vaktim olmadığı için bende emeği ile blogunu güncelleyen herkese bu ödülü gönderiyorum.

"Afiyetle Kalın"

10 Mart 2010 Çarşamba

İRMİKLİ BONBONLAR

Bu bonbonları klasik irmik tatlısının koyu pişirilmiş muhallebisi ile hazırladım.
Üzerlerini çeşitli kuruyemiş (ceviz içi-antep fıstığı-hindistan cevizi) ve pastacılık malzemeleri ile süsledim.
İçinde hiç yağ yok.
Tadını ve kokusunu kaybetmemesi için portakal kabuğunu pişirdikten sonra ilave ettim.
"Afiyetle Kalın"

YAMAN ETKİNLİK= BİR DİLİM LEZZETLER
Bu tarif ile bu ay ki Yaman etkinliğe katılıyorum.
Etkinliğin ev sahibi Uzak Köşe blogunun sahibi Alev Hanım.
Konumuz; 1 dilim lezzetler yani tek kişilik minik tatlılar.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, tarife geçiyorum.

İRMİKLİ BONBONLAR;
Malzemeler;
1 litre süt,
200 gram irmik,
15 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Süslemek için;
Hindistan cevizi-çekilmiş antep fıstığı ve ceviz, renkli drajeler.
Tarifi;
Portakal kabuğu dışında ki bütün muhallebi malzemelerini karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Rendenin en ince tarafında rendelediğiniz portakal kabuğunu muhallebiye ekleyip, karıştırın.
Muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın ve istediğiniz malzemeye bulayarak minik kağıt kapsüllerin içine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

9 Mart 2010 Salı

KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA

Kerevizi kışın bol bol pişirmeyi ve salatasını yapmayı seviyorum.
Fakat farkında mısınız bilmiyorum ama kerevizin fiyatı hiç aşağıya düşmüyor.
Bu hafta pazarda kereviz fiyatları 2.5-3 liraydı.
Bir tezgahta 1.5 liraydı fakat o da suda kalıp, suyu emmiş ve yarı çürümüş haldeydi.
Yarısından fazlası çöpe gidecek olan kerevizi almak akıllıca olmayacağı için 3 liralık bol yapraklı olan kerevizlerden aldım.
Kış sebzesi olduğu için kereviz 1 yada 2 hafta içinde tezgahlardan kalkar.
Tarifimize gelirsek, eşim bu sefer kızarmış değil buğulanmış hamsi yemek istediğini söyleyince onun için bu şekilde hamsi buğulama yaptım.
Bol kereviz yaprağı ve dilimlenmiş kerevizin üzerine kılçıkları çıkarılmış hamsileri dizip, pişirdim.
Klasik hamsi buğulama tarifi için, bakınız;

Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"
KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
Yarım kilo bol yapraklı kereviz,
2 adet kuru soğan,
Zeytinyağı ve tuz.
Tarifi;
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, bol suda yıkayın ve süzün.
Kerevizlerin yapraklarını iyice yıkayıp, doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yerleştirin.
Kerevizleri ve soğanları soyup, yıkayın ve dilimleyip, yaprakların üzerine dizin.
Temizlediğiniz hamsileri kerevizlerin üzerine dizin.
Tuzunu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 su bardağı su ilave edin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış, sıcak fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel lahanasının yoğun lahana tadı herkesin hoşuna gitmeyebilir ama minik bir lahanaya benzeyen görüntüsü herkesin çok hoşuna gider.
Bizim aile içinse kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir.
Brüksel lahanasını pişirmek için çok fazla seçeneğimiz yok.
Ben ya bu şekilde parça etle pişiriyorum, yada haşladıktan sonra zeytinyağında şöyle bir çevirip, sote yaparak veya yoğurtlu olarak servis yapıyorum.
Birde hepimizin ve misafirlerimin çok sevdiği "Fırında Köfteli Brüksel Lahanası" var ki mutlaka tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket brüksel lahanası,
200 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy patates,
10 adet arpacık soğan,
2 adet orta boy havuç,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Brüksel lahanalarının uzunsa dibinde ki sapını kesin.
Bir kaç dış yaprağını koparıp, yıkayın.
Eti yıkayıp, tencereye yerleştirin, suyunu salıp çekince eğer hâla pişmemişse 1-2 su bardağı su ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Etler yumuşayınca içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Etleri bu yağda biraz çevirdikten sonra salçasını ilave edin.
Kabuklarını temizleyip, yıkadığınız arpacık soğanlarını ve brüksel lahanasını ekleyin.
Havuçların dışını kazıyıp, yıkayın, doğrayıp, yemeğe ekleyin.
Patateslerinde kabuklarını soyup, yıkayın ve istediğiniz şekilde doğrayıp, yemeğe ekleyin.
Yemeğinizin tuzunu ve istediğiniz baharatı (kırmızı pul biber vs.) ve 2 su bardağı suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
Ocak hararetli yanarsa suyunuz çabucak buharlaşıp, yemeğiniz susuz kalabilir.
Kısık ateşte brüksel lahanaları ve sebzeler pişinceye kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

5 Mart 2010 Cuma

YABAN MERSİNLİ KEK

Muhterem'le afiyetleYaban mersini, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir meyve.
Yaban mersini kurusunu ilk defa geçen yıl annemde gördüm, açıkçası ilk önce vişne kurusu zannettim, annem yaban mersini olduğunu söyleyince "bu göz alıcı rengi olan meyveyi mutlaka keklerde ve tatlılarda kullanmalıyım" diye düşündüm.
İlk icraatım kek yapmak oldu.
Bu güzel meyvenin güzelliğinin yanı sıra pek çok faydası olduğunu da belirtmek isterim.
Sizi, yaban mersini hakkında çok açıklayıcı bir yazı yazan sağlıklı ve helal beslenme ve gıdalarda ki katkı malzemeleri ile ilgili yazdığı yazılarını severek ve güvenerek takip ettiğim Handenur'un sayfası olan Sarmaşık Eczanesi'ne yönlendiriyorum.
"Afiyetle Kalın"


3 Mart 2010 Çarşamba

MİLFÖY ÇELENKLER

Bu tarif, milföyle börek yaptığım bir gün, fırın tepsisine sığmadığı için dışarıda kalan ve yumuşayan milföy yapraklarını "nasıl değerlendirsem?" derken doğaçlama ortaya çıktı.
Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"

1 Mart 2010 Pazartesi

MUHTEREM'LE AFİYETLE TUZ BİBER DERGİSİNDE

dergi kapağıTuz Biber Dergisi'nin Mart sayısında blogum Muhterem'le Afiyetle konuk olarak yer aldı.
Bana dergide yer verdikleri için Ferah Hanım'a ve Sevgili Yasemin'e çok teşekkür ediyorum.
Derginin bu sayısında benim hazırladığım 6 adet tarifi ve Yasemin'in benimle yaptığı röportajı, ayrıca; birbirinden güzel yazı ve tarifleri bulabilirsiniz.

 

Dergide yayınlanan tariflerim;

Kuzu Şiş

Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi

Marine Edilmiş Tavuk Eşliğinde Buğday Pilavı

Taze Zencefil Şerbeti

Endivyen Salatası

Narlı Jöleli Puding


"Afiyetle Kalın"