28 Şubat 2015 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-47

kahvaltı menüsü
Hafta sonları kahvaltı resimleri paylaşmayı seviyorum.
Pazar kahvaltısı için fikir almak isteyenlere, misafiri için menü oluşturmak isteyenlere faydam oluyordur umarım :)
Bu kahvaltı masasını Pazar kahvaltısı olarak  misafirlerime hazırladım.
Bu kahvaltı menüsünde diğer masalarımdan farklı bir kaç tarif var.
Gül kalıbında poğaça, garnitürlü zarf böreği, kahvaltılık patates püresi ve tatlı olarak yaprak çikolatalı tart keki kahvaltı masası için ilk kez hazırladım.
Kahvaltılık patates püresini tek porsiyonluk değil daha büyük hazırladım, servis sırasında kaşıkla tabaklarımıza aldık. Et kavurmanın yanına çok yakıştı.
Son aylarda sık sık meyveli tart kek hazırlıyorum, o gün kahvaltı için hazırladığım tart keki yaprak çikolata ile süsledim.

breakfast
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 
 




Domates-Salatalık-Biber-Maydanoz

Yaprak Çikolatalı Tart Kek
Farklı meyvelerle tart kek yapıyorum, ilk defa bu menüde tart kekin süslemesinde yaprak çikolata kullandım.
Tart kek tarifini uygulayıp, süslemesini yaprak çikolata ile yapabilirsiniz.

1- Böğürtlen Reçeli
 

"Afiyetle Kalın"

25 Şubat 2015 Çarşamba

MANDALİNA PELTELİ KUP

tangerine kup
Mandalina kış aylarının ilk akla gelen meyvelerinden birisi, özellikle çocukların çok sevdiği bir meyve.
Kışın bizim evin meyveleri arasında mandalina mutlaka yer alır.
Geçenlerde eşim biraz fazla! (4 kilo) mandalina almış, gelmiş.
Bu kadar çok mandalinayı yemeye kalksak biz bitiremeden bozulmaya başlayacaklardı.
Bende yiyeceğimiz kadarını ayırdıktan sonra, 1 kilosu ile reçel yaptım.
2 kilosunun suyunu sıktıktan sonra derin dondurucuya kaldırdım.
Daha sonra halis muhlis saf mandalina suyu ile pelte hazırladım.
Bu pelteyi muhallebi ile birlikte sunarak kuplar hazırladım.
Bir de mandalina peltesi kullanarak tart kek hazırladım.
Mandalinayı hiç ziyan etmeden değerlendirmiş oldum.
Mandalina reçelinin tarifi burada
Mandalinalı tart kekin tarifi burada
"Afiyetle Kalın"

tangerine orange
MANDALİNA PELTELİ KUP;
Malzemeler; (5 adet kup için)
1 litre süt,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 çay bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
100 gram labne peyniri,
Mandalinalı Pelte için;
2 su bardağı mandalina suyu,
Yarım çay bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Üzerini süslemek için;
Mandalina dilimleri,
Nane yaprakları veya ceviz içi, antep fıstığı gibi kuru yemişler.

mandalinalı muhallebi
MANDALİNA PELTELİ KUP TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Sütü ve diğer malzemeleri (vanilya ve labne peyniri hariç) tencerede iyice karıştırın.
Dibini tutmaması için düşük ısıda ki ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Pişen muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikserle iyice çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi kuplara yada kaselere paylaştırın.
Not;
Mandalina peltesinin üzerini dolduracağı bölüm için kupları tamamen değil 1 parmak eksik doldurun.
Muhallebinin soğuyup, üzerinin kabuk tutması için 10 dakika bekletin.
Mandalinalı pelteyi pişirmek için;
2 su bardağı mandalina suyunu, yarım bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine kaşıkla mandalina peltesinden 1-2 kaşık döküp, üzerini düzleştirin.
Servis yaparken üzerini mandalina dilimi veya kuruyemişle süsleyin.
Soğuk olarak servis yapın.

nasıl yapılır?
"Afiyet Olsun"

21 Şubat 2015 Cumartesi

ZARF BÖREĞİ

Hazır yufka ile çeşit çeşit börek yapabilirsiniz.
Misafir hazırlığında, sıkışık zamanda can kurtarır : )
Canınız börek çektiğinde hazır yufkanız varsa kısa zamanda hazırlayabilirsiniz.
Bazısının iç malzemesi farklıdır, bazısının şekli, bazısının sosu, bazısının da sunumu farklıdır.
Zarf böreği de hazır yufka ile yapılan börek çeşitlerinden birisi, yapımı ve servisi kolay.
Bu arada şunu da belirteyim, zarf böreğinin iki çeşidi var.
1.si yufkayı bütün olarak zarf şeklinde katladıktan ve pişirdikten sonra servis esnasında kesilen zarf böreği, 2.si de bugün tarifini verdiğim küçük zarf böreği.
Geçtiğimiz günlerde zarf böreği ile misafir ağırlayınca daha önce tarifini vermediğimi fark ettim.
Hemen yapılış aşamalarının resmini çekerek tarifi hazırladım.
Menüsünde zarf böreği olan çay masası BURADA
Kahvaltı masaları BURADA  ve BURADA
"Afiyetle Kalın"

11 Şubat 2015 Çarşamba

KARDAN ADAM CUPCAKE

snowman cupcake
Bugünlerde İstanbul kar yağışlı, yurdumuzun önemli bir kısmı da kar altında, hatta bugün İstanbul'da okullar tatil edildi.
Son yıllarda İstanbul'a yeteri kadar kar yağmadığı için, kar yağdığında büyük bir özlemle resimler çekip, kar yağışını seyrediyoruz😍
Fakat işin bir de trafik boyutu var, ne yazık ki yağışlı havalarda bile çileden çıkan trafik kar yağışında iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor 😊


9 Şubat 2015 Pazartesi

ÇANAK KÖFTE

meatball
Bugün tarifini vereceğim çanak köfte çok kullanışlı bir tarif.
Köfte hamurunuza çanak şeklini verdikten sonra içini istediğiniz malzeme ile doldurabiliyorsunuz.
Ben bu tarifte çanak köftenin içini bezelye-havuç-mısır-biberden oluşan garnitür ile doldurdum.
İç malzemesi için kavrulmuş ıspanak, mantar, patates püresi, iç bakla gibi pek çok farklı ürün kullanabilirsiniz.
Mesela Hasanpaşa Köftesi, çanak köftenin içinin patates püresi ile doldurdurulması ile hazırlanır.
Diğer köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler 
"Afiyetle Kalın"


3 Şubat 2015 Salı

KAHVALTI MASASI-46

Breakfast Table
Bu aralar sık sık kahvaltı misafirim oluyor.
Peş peşe kahvaltı resimleri yayınlarsam şaşırmayın.
Bugün resimlerini paylaştığım kahvaltı masasında daha çok kahvaltılık ürünlere (peynir-zeytin çeşitleri) yer verdim.
Kahvaltıyı böreksiz düşünemediğim için börek menüde yer aldı.
Son günlerde ki favori tatlım cocostar kek bu menüye de dahil oldu :)