Etimek salatasının pek çok tarifi, süsleme ve sunumlarında ise çok emek verilerek hazırlanan nefis yöntemler var.
Ben Etimek'li salatamı hazırlarken iç malzemesi olarak tavuk ve kavrulmuş havuç kullandım.
Misafirlerim gelmeden önce masaya yerleştirmek istediğim için süslemesine fazla önem veremedim.
Bu salatanın menüsünde yer aldığı kahvaltı masasını görmek için,
tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
ETİMEK SALATASI;
Malzemeler;
1,5 paket Etimek,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
3 adet orta boy havuç,
4 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
3 diş sarımsak,
1 su bardağı mısır konservesi,
Yarım demet maydanoz,
1 adet cherry domates,
Tuz, karabiber, zeytinyağ.
TARİFİ;
Yoğurdun içine mayonez ve ezilmiş sarımsak ekleyin ve çırpın.
Etimekleri önlü-arkalı yoğurdun içine batırıp, tepsiye dizin.
Tavuk göğsünü haşlayıp, didin.
Didilmiş tavuk etlerini tepside ki etimeklerin üzerine yerleştirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Havuçları yıkayıp, dışını kazıyın.
Rendenin büyük tarafında rendeleyin.
Tavada az zeytinyağı ve tuz ile birlikte soteleyin.
Hazırladığınız havucu tavuk etlerinin üzerine yerleştirin.
En son tekrar etimekleri yoğurtlu karışıma bulayıp, havuçların üzerine dizin.
Salatanın üst tarafını yoğurtlu karışımla tamamen kaplayın.
Tepsinin üzerini kapatıp, etimekler yumuşayıncaya kadar 3-4 saat bekletin.
Ben salatamı gece hazırladım, sabah kahvaltıda servis yaptım.
Tam kıvamında yumuşamıştı.
Salatayı servis yapacağınız zaman, üzerine ince ince doğradığınız maydanoz serpin.
Tam ortasına mısır tanelerinden çiçek, cherry domatesten çiçeğin ortasını yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sonbahar en güzel hali ile şehrin her tarafını sardı.
Sonbahar gezilerimizin ikincisini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Kemerburgaz-Belgrad Ormanı