Kırmızı biber közler misiniz?
Közlediğiniz bu biberleri hemen mi kullanırsınız, yoksa kışlık olarak dondurucuya kaldırmak yada turşu yapmak gibi işlemlerden mi geçirirsiniz?
Ben her sonbahar buzluğa közleyerek yada haşlayıp zarını soyarak biber koyuyorum.
Bu biberlerin her türlü kullanım alanı var.
Çorbadan, salata yapımına, garnitür yapmaya kadar çok çeşitli kullanım alanı var.
Benim buzluğumda yer alma sebebi ise daha çok Sebzeli Börek yapmak için oluyor.
Sebzeli böreğin en önemli malzemesi kırmızı biber olduğu için onu dondurucumda bulundurmam gerekiyor.
Fırında biber közlemek hiç gözünüzü korkutmasın.
Fırında kızarıp, yumuşayan biberleri kapaklı bir kapta veya poşetin içinde bekletiyorsunuz.
Daha sonra kolayca zarını soyuyorsunuz.
Közleme yapacağınız biberleri mutlaka etli kalın kırmızı biberlerden seçin.
İnce olan biberler közlenince çok iyi olmuyor.
Bu biberleri hazırladıktan sonra bazı tarifler hazırladım, onları da önümüzdeki günlerde yayınlayacağım.
Biberleri közledikten sonra kullanmayacaksanız; porsiyonlara ayırıp, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına yerleştirip buzluğa kaldırabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"