Pastırma ve humus, iki nefis lezzet bu tarifte bir araya geliyor, ortaya nefis bir tarif çıkıyor.
Humus bizim evde sade hali ile pek yenmez.
Biz daha çok içinde veya üzerinde ayrıca bir malzeme olan humusu seviyoruz.
Mesela kırmızı pancarlı, kırmızı biberli ve bugünkü hali olan pastırmalı humus bizde daha çok seviliyor.
Birde humus paçası varki onunda lezzeti bambaşka😍
Bahsettiğim diğer humus tariflerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
30 Mart 2019 Cumartesi
26 Mart 2019 Salı
ÇAY DAVETİ-39
Çay misafirlerimi genellikle masada ağırlarım.
Fakat kalabalık misafirlerde ve akşam çayı misafirlerinde bu pek mümkün olmuyor.
Bugünkü çay menüsü, akşam çayı misafirlerim için hazırladığım ürünlerden oluşuyor.
Geçenlerde gelen gündüz çay misafirlerim için hazırladığım masanın resmini de en kısa zamanda paylaşacağım.
Fakat kalabalık misafirlerde ve akşam çayı misafirlerinde bu pek mümkün olmuyor.
Bugünkü çay menüsü, akşam çayı misafirlerim için hazırladığım ürünlerden oluşuyor.
Geçenlerde gelen gündüz çay misafirlerim için hazırladığım masanın resmini de en kısa zamanda paylaşacağım.
20 Mart 2019 Çarşamba
MANTAR PANE
Mantar sever misiniz?
Ben kültür mantarını çok severim.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar konusunda ise ailece pek cesaretimiz yok.
Doğada yetişen mantarları seyretmeyi ve resimlerini çekmeyi çok severim ama iyi mantar olduğunu bilsem de toplayamam.
Bugünkü tarifimiz olan mantar paneyi hazırlarken, kültür mantarı kullandım.
Fakat bu tarif geniş yüzeyi olan istiridye mantarı, kanlıca mantarı gibi mantar çeşitleriyle de çok güzel olur.
Pane malzemesi olarak galeta unu ve mısır unu kullandım.
Ben en çok galeta unlu olan halini seviyorum.
Galeta ununu, Etimeği mutfak robotundan çekerek kendim hazırladım.
Bu sebeple daha pütürlü ama daha çıtır bir pane oldu.
Ben kültür mantarını çok severim.
Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar konusunda ise ailece pek cesaretimiz yok.
Doğada yetişen mantarları seyretmeyi ve resimlerini çekmeyi çok severim ama iyi mantar olduğunu bilsem de toplayamam.
Bugünkü tarifimiz olan mantar paneyi hazırlarken, kültür mantarı kullandım.
Fakat bu tarif geniş yüzeyi olan istiridye mantarı, kanlıca mantarı gibi mantar çeşitleriyle de çok güzel olur.
Pane malzemesi olarak galeta unu ve mısır unu kullandım.
Ben en çok galeta unlu olan halini seviyorum.
Galeta ununu, Etimeği mutfak robotundan çekerek kendim hazırladım.
Bu sebeple daha pütürlü ama daha çıtır bir pane oldu.
13 Mart 2019 Çarşamba
İŞKEMBE PİLAKİ
İşkembe pilaki mi?
Evet, yanlış okumadınız, işkembe pilaki.
Pilaki; kuru fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerden veya balık çeşitleri ile hazırlanır.
Geçenlerde çorbasını pişirmek için marketten işkembe aldım.
Fakat eve gelinceye kadar "değişik bir şekilde nasıl pişirsem" diye düşündüm durdum.
Eve gelince önce sirkeli bir su ile ön pişirme yaptım.
İlk pişirimi bitince aklıma bir kaç gün önce "Palamut Pilaki" yaptığım için pilaki olarak yapmak geldi.
İşkembe yahni olarak pişiriliyor fakat pilaki olarak pişirildiğini hiç görmedim.
Hemen malzemelerimi hazırladım, işkembeden pilaki yaptım😊
Daha önce balıkla pek çok kez pilaki yapıp, tarifini vermişim.
Fakat bakliyatla yapılan pilakiyi evde yaptığım halde burada tarifini vermemişim.
En kısa zamanda bakliyat ile pilaki hazırlayıp, yayınlayayım.
Evet, yanlış okumadınız, işkembe pilaki.
Pilaki; kuru fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerden veya balık çeşitleri ile hazırlanır.
Geçenlerde çorbasını pişirmek için marketten işkembe aldım.
Fakat eve gelinceye kadar "değişik bir şekilde nasıl pişirsem" diye düşündüm durdum.
Eve gelince önce sirkeli bir su ile ön pişirme yaptım.
İlk pişirimi bitince aklıma bir kaç gün önce "Palamut Pilaki" yaptığım için pilaki olarak yapmak geldi.
İşkembe yahni olarak pişiriliyor fakat pilaki olarak pişirildiğini hiç görmedim.
Hemen malzemelerimi hazırladım, işkembeden pilaki yaptım😊
Daha önce balıkla pek çok kez pilaki yapıp, tarifini vermişim.
Fakat bakliyatla yapılan pilakiyi evde yaptığım halde burada tarifini vermemişim.
En kısa zamanda bakliyat ile pilaki hazırlayıp, yayınlayayım.
8 Mart 2019 Cuma
KURU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI
Yemekleriniz de kuru domates kullanır mısınız?
Ben kuru domatesi çok severim.
Çorbalara, bulgur pilavına eklerim.
Ayrıca sadece kuru domatesle, yoğurtlu kuru domates hazırlarım.
Kuru domatesli tarifleri hazırlarken kullanacağınız domatesin biraz etli olmasına dikkat edin.
Bazen aşırı ince ve kuru domatesler görüyorum, onlarla yapacağınız tarifler size hiç lezzet vermeyecektir.
Kuru domates etli de olsa, kuru da olsa ben onu özellikle salata için kullanırken 5 dakika kadar kaynatıyorum.
Bazı tariflerde sıcak suda ıslatmak yeterli deniliyor ama ben ıslattığım zaman sonuçtan memnun kalmıyorum.
5 dakikalık kaynama ile daha iyi oluyor.
Tabii bu durum domatesinizin cinsine ve durumuna göre değişir.
Pirinçten bahsedecek olursam;
Ben bu tarif için "yasemin kokulu pirinç" kullandım.
Bu pirinç, diğer pilavlık pirinç çeşitlerine göre ince ve uzun oluyor.
Lapa olma durumu neredeyse hiç yok.
Bu pirinci genellikle yaş veya kuru sebze gibi bir şeyler ekleyerek kullanıyorum.
Tek başına olunca tadı bana kuru ve yavan oluyormuş gibi geliyor.
"Afiyetle Kalın"
Ben kuru domatesi çok severim.
Çorbalara, bulgur pilavına eklerim.
Ayrıca sadece kuru domatesle, yoğurtlu kuru domates hazırlarım.
Kuru domatesli tarifleri hazırlarken kullanacağınız domatesin biraz etli olmasına dikkat edin.
Bazen aşırı ince ve kuru domatesler görüyorum, onlarla yapacağınız tarifler size hiç lezzet vermeyecektir.
Kuru domates etli de olsa, kuru da olsa ben onu özellikle salata için kullanırken 5 dakika kadar kaynatıyorum.
Bazı tariflerde sıcak suda ıslatmak yeterli deniliyor ama ben ıslattığım zaman sonuçtan memnun kalmıyorum.
5 dakikalık kaynama ile daha iyi oluyor.
Tabii bu durum domatesinizin cinsine ve durumuna göre değişir.
Pirinçten bahsedecek olursam;
Ben bu tarif için "yasemin kokulu pirinç" kullandım.
Bu pirinç, diğer pilavlık pirinç çeşitlerine göre ince ve uzun oluyor.
Lapa olma durumu neredeyse hiç yok.
Bu pirinci genellikle yaş veya kuru sebze gibi bir şeyler ekleyerek kullanıyorum.
Tek başına olunca tadı bana kuru ve yavan oluyormuş gibi geliyor.
"Afiyetle Kalın"
7 Mart 2019 Perşembe
REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Yapılan hayırların, iyilik ve
ibadetlerin her birine yüz sevap yazılan üç ayların başlangıcı olan
Recep ayının Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesi olan bu ilk Cuma
gecesi Regaib Kandili'dir.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
Küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad, rızgı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
5 Mart 2019 Salı
AKŞAM YEMEĞİ-15
Bugün sömestr tatilinde ailem için hazırladığım akşam yemeği masasının resimlerini paylaşacağım.
Akşam yemeği resimlerini çekmenin en sıkıntılı tarafı, o saatlerde gün ışığı olmadığı için yetersiz ışıkta resim çekmek.
Flaş kullandığınız zaman yüzeyde ki her şeyde aşırı parlama olduğu için ben sevmiyorum.
Salonda bulunan bütün lambaları açarak resimleri çekmeye çalışıyorum.
Akşam yemeğinin menüsünden bahsedecek olursam;
Çorba olarak abim, yengem, yeğenlerim ve eşimin çok sevdiği Paça çorbası pişirdim.
Paça yemeyenler için kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
Sebze yemeği olarak, haşlanmış lahana yaprakları yufka gibi kullanılarak hazırlanan "Lahana Böreği" hazırladım.
Geçen yıl aynı grup için Lahana Bohçası yapmıştım, bu yıl lahana böreği yapmaya karar verdim.
Geçen yılın sömestr tatili yemeği 👉BURADA
Börek olarak mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek yaptım.
Yoğurtlu salata olarak kabak salatası, ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurma ile yemek menüsünü tamamladım.
Tabii ki tatlısız yemek olmaz, hele aile yemeklerinde çay, tatlı ile servis edilir.
Akşam yemeği resimlerini çekmenin en sıkıntılı tarafı, o saatlerde gün ışığı olmadığı için yetersiz ışıkta resim çekmek.
Flaş kullandığınız zaman yüzeyde ki her şeyde aşırı parlama olduğu için ben sevmiyorum.
Salonda bulunan bütün lambaları açarak resimleri çekmeye çalışıyorum.
Akşam yemeğinin menüsünden bahsedecek olursam;
Çorba olarak abim, yengem, yeğenlerim ve eşimin çok sevdiği Paça çorbası pişirdim.
Paça yemeyenler için kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
Sebze yemeği olarak, haşlanmış lahana yaprakları yufka gibi kullanılarak hazırlanan "Lahana Böreği" hazırladım.
Geçen yıl aynı grup için Lahana Bohçası yapmıştım, bu yıl lahana böreği yapmaya karar verdim.
Geçen yılın sömestr tatili yemeği 👉BURADA
Börek olarak mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek yaptım.
Yoğurtlu salata olarak kabak salatası, ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurma ile yemek menüsünü tamamladım.
Tabii ki tatlısız yemek olmaz, hele aile yemeklerinde çay, tatlı ile servis edilir.
2 Mart 2019 Cumartesi
BUĞDAYLI, BROKOLİ SALATASI
Aşurelik buğday ve farklı sebzelerle hazırladığım salata tariflerine bugün yenisini ekliyorum.
Bu seferki sebzemiz, fazla tarif seçeneği olmayan brokoli oldu.
Brokoliyi ufak parçalara ayırıp, sapları yumuşayıncaya kadar suda, yada buharda pişiriyoruz.
Haşlanmış buğday ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve baharat ekleyip servis yapıyoruz.
Brokoliyi severek yemiyorsanız bu tarz bir tarifle daha kolay tüketebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıllarda aşurelik buğday dediğimiz beyaz buğdayı sık sık kullanıyordum.
Son 1 yıldır da hayatımıza daha sağlıklı olan Karabuğday (Greçka) girdi.
Bu aralar mutfağımda karabuğday ile hazırlanan tariflere daha çok yer vermeye başladım.
Tat olarak beyaz buğday çok lezzetli ama fazla tüketmek kilo alımına sebep olabiliyormuş.
Karabuğday'ın isli gibi değişik bir aroması var, onun verdiği tadı herkes sevmeyebiliyor.
Bugünkü tarifte daha sağlıklı olduğu için beyaz buğday yerine karabuğday kullanabilirsiniz.
Bu seferki sebzemiz, fazla tarif seçeneği olmayan brokoli oldu.
Brokoliyi ufak parçalara ayırıp, sapları yumuşayıncaya kadar suda, yada buharda pişiriyoruz.
Haşlanmış buğday ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve baharat ekleyip servis yapıyoruz.
Brokoliyi severek yemiyorsanız bu tarz bir tarifle daha kolay tüketebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıllarda aşurelik buğday dediğimiz beyaz buğdayı sık sık kullanıyordum.
Son 1 yıldır da hayatımıza daha sağlıklı olan Karabuğday (Greçka) girdi.
Bu aralar mutfağımda karabuğday ile hazırlanan tariflere daha çok yer vermeye başladım.
Tat olarak beyaz buğday çok lezzetli ama fazla tüketmek kilo alımına sebep olabiliyormuş.
Karabuğday'ın isli gibi değişik bir aroması var, onun verdiği tadı herkes sevmeyebiliyor.
Bugünkü tarifte daha sağlıklı olduğu için beyaz buğday yerine karabuğday kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)