Bugünkü tarifim, mevsimin getirdiği lezzetlerden olan Mürdüm eriği ile hazırlanıyor.
Köyde muhteşem meyveleri olan Mürdüm Eriği ağacımız var.
Eğer bol ürün verdiği bir sezon olursa erikle bol bol tarifler hazırlıyorum.Bu yılda çok şükür bol meyve verdi.
Aile, akraba ve komşularımıza dağıttıktan sonra bize kalanları değerlendiriyorum.
Eskiden kış için reçel de hazırlıyordum ama geçen yıldan beri şekersiz marmelat hazırlıyorum.
*Erikle hazırladığım tariflerin linkini aşağıya ekledim.
Bu yıl bu tarifi internette gördüğüm zaman çok hoşuma gitti.
Hem sağlıklı, hemde çok pratik bir tarif.
Evde bol bol mürdüm eriği olunca onu kullandım ama Anjelik erik gibi kırmızı renkli eriklerle de çok güzel olacaktır.
Eriği fırında pişirdikten sonra isterseniz ılık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Ya da dondurma, muhallebi gibi yiyeceklerin üzerine sos gibi yerleştirip, servis yapabilirsiniz.