MUHTEREM'LE AFİYETLE 1 YAŞINDA!... 29 Haziran 2006 tarihinde ilk yazımla blog dünyasına "merhaba" dedim. İlk günlerde acemiliğimden ve resim boyutları yüzünden neredeyse bu işten vazgeçecektim. Önceden yapamadığım şeyleri araştırarak yavaş yavaş öğrendim. Hâlâ öğrenmem gereken şeyler var. Buradan kurduğumuz dostluklar ve arkadaşlıklar ise bambaşka. Birbirimizi daha iyi tanımak için bloglar arası ziyaretler yaptık, birbirimize yorumlar yazdık. Yemek etkinliklerinde tariflerimizi birbirimizle paylaştık. Birbirimizi şahsen tanımasakta birimizin sevinci hepimizin sevinci, birimizin üzüntüsü, hepimizin üzüntüsü oldu. Hüznümü de, sevincimi de sizlerle paylaştım. Kısaca ben bu blog işini çok sevdim ve hiç pişman değilim. Blog yazarı olsun yada olmasın, sayfama uğrayan, yayınladığım tarifler için güzel yorumlarını eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim. Sizleri tanıdığım ve bu blog sayesinde kendimi ifade edebildiğim için çok mutluyum. Güzel arkadaşlıklar kurup, bağlandığımız ama sonra terk edilen bloglar beni çok üzüyor. İnşaAllah ben de onlardan biri olmam ve daha nice seneler bu sayfadan sizlerle buluşabilirim. Yeni yazı ve tariflerimin devamında buluşmak üzere!...
"Afiyetle Kalın"
|
|
29 Haziran 2007 Cuma
MUHTEREM'LE AFİYETLE 1 YAŞINDA!
25 Haziran 2007 Pazartesi
KURU ÜZÜMLÜ KEK
Bu günlerde bilgisayarın başına fazla geçemedim,10 günlük bir aradan sonra sayfayı güncelleyebiliyorum.
Sıcak havalar, vantilatörün önünde geçen saatler.
Haziran ayında bunları yaşıyorsak,Temmuz ve Ağustos aylarında ne yapacağız acaba?
Dışarıda işi olan ve çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun.
"Afiyetle Kalın"
Sıcak havalar, vantilatörün önünde geçen saatler.
Haziran ayında bunları yaşıyorsak,Temmuz ve Ağustos aylarında ne yapacağız acaba?
Dışarıda işi olan ve çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun.
"Afiyetle Kalın"
15 Haziran 2007 Cuma
ETLİ YAYLA KABAĞI
23. Yemek etkinliğimizin konusu;Diyabetik tarifler.
Ev sahibimiz; "Defne Nur" Hanım.
Kendisine teşekkür edip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Diyabet hastalığı diyetine uyulduktan sonra insana kaliteli bir yaşam veren, ömür boyu devam edecek bir yaşam biçimidir.
Diyabet hastanesinde ki doktorlar diyete artık Tıbbi Beslenme Tedavisi diyorlar.
Diyabet hastalığı ile 20 yıl önce kayınvalidemin hastalığı ile tanıştım.
Diyetimizin ana maddesi hastanın hiç aç kalmaması ve 3 ana-3 ara öğüne uyulmasıydı.
Şekerli-tatlı türü gıdalar ve aşırı yemek yemek yasaktı.
Aslında şöyle bir bakarsak şeker hastası olsun olmasın, herkesin sağlıklı olması için uyması gereken bir kaç önemli maddedir bunlar.
Fakat günümüzde televizyonlarda ki reklamlarla gözümüzün içine kadar sokulan şekerli yiyecek ve içecekler-abur cuburlar hepsi diyabeti tetikleyecek unsurlar.
Ne yazık ki çocuklarımızı bırakın kendimizi bile alıkoyamıyoruz bu jan janlı ürünlerden.
"Afiyetle Kalın"
Ev sahibimiz; "Defne Nur" Hanım.
Kendisine teşekkür edip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Diyabet hastalığı diyetine uyulduktan sonra insana kaliteli bir yaşam veren, ömür boyu devam edecek bir yaşam biçimidir.
Diyabet hastanesinde ki doktorlar diyete artık Tıbbi Beslenme Tedavisi diyorlar.
Diyabet hastalığı ile 20 yıl önce kayınvalidemin hastalığı ile tanıştım.
Diyetimizin ana maddesi hastanın hiç aç kalmaması ve 3 ana-3 ara öğüne uyulmasıydı.
Şekerli-tatlı türü gıdalar ve aşırı yemek yemek yasaktı.
Aslında şöyle bir bakarsak şeker hastası olsun olmasın, herkesin sağlıklı olması için uyması gereken bir kaç önemli maddedir bunlar.
Fakat günümüzde televizyonlarda ki reklamlarla gözümüzün içine kadar sokulan şekerli yiyecek ve içecekler-abur cuburlar hepsi diyabeti tetikleyecek unsurlar.
Ne yazık ki çocuklarımızı bırakın kendimizi bile alıkoyamıyoruz bu jan janlı ürünlerden.
"Afiyetle Kalın"
8 Haziran 2007 Cuma
PUDİNG SOSLU KEK
Bu keki yaptığım gün beyaz çikolata sosu bulamamıştım.
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"
PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"
PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm
6 Haziran 2007 Çarşamba
YUMURTALI PAZI KAVURMASI
Pazının tam mevsimi, sıcak havalarda yoğurtlusu, sarması, pirinçli yemeği ve yumurtalı kavurması çok iyi gidiyor.
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
4 Haziran 2007 Pazartesi
SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR
Bu minik pizzaların tarifini "Thesuuur" blogundan arkadaşım Yıldız'dan aldım.
Yıldız, domates-biber ve kaşar rendesi ile hazırlamış, ben sosisli hazırladım.
Bu minik pizzaları kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım.
O gün, bir tepsi de sebzeli pizza yapmıştım, bunları da değişiklik olsun diye sosisli yaptım.
İlk denememdi ama hamur hiç sorun çıkarmadan kıvama girdi, kolayca şekil verebildim.
Bir daha ki sefere ben de domates-biber ve kaşarla deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"
SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR;
Malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta,sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için,aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
1 kase doğranmış sosis,
1 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp,yoğurup,yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Tepsiye aralıklarla dizip,15 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarını havuz gibi açın.
İçine sosisleri ve biraz kaşarı ekleyin.
Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sıcakken tekrar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunu-Laleleri ve koruda ki sincapları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan Korusu
Yıldız, domates-biber ve kaşar rendesi ile hazırlamış, ben sosisli hazırladım.
Bu minik pizzaları kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım.
O gün, bir tepsi de sebzeli pizza yapmıştım, bunları da değişiklik olsun diye sosisli yaptım.
İlk denememdi ama hamur hiç sorun çıkarmadan kıvama girdi, kolayca şekil verebildim.
Bir daha ki sefere ben de domates-biber ve kaşarla deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"
SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR;
Malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta,sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için,aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
1 kase doğranmış sosis,
1 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp,yoğurup,yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Tepsiye aralıklarla dizip,15 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarını havuz gibi açın.
İçine sosisleri ve biraz kaşarı ekleyin.
Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sıcakken tekrar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunu-Laleleri ve koruda ki sincapları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan Korusu
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)