Eşimin abisi Mayıs ayında Feshane de düzenlenen Hatay günlerinden "Zahter" almış, bize de bol bol taze zahter vermişti.
Zahteri (taze kekik) yıllardır duyarım ama hiç zahter alıp bir şey yapmamıştım.
Biz Karadeniz'liyiz, bizim aile zahteri çok kullanmaz.
Bende bu tazecik zahterle en iyi salata yapılır diye düşünerek salatasını yapmaya karar verdim.
Zahterin tadına baktığım zaman hafif bir burukluk vardı, acaba bizim damak tadımıza uyar mı? yenilir mi? diye düşündüm.
Sonra
Meliha'nın sayfasında tuzla ovup, bir kere sudan geçirmenin burukluğu alacağını öğrendim.
Meliha'nın dediği yöntemle ve tarifle salatayı hazırladım.
Nar ekşili, yeşil zeytinli yaptım, tuzla ovulduğu için acılığı gitmiş, nar ekşisi sayesinde çok nefis olmuştu, tadına bayıldık.
Şimdi artık Zahteri tezgahlarda gördüğüm an alıp, bu güzel salatayı tekrar tekrar yapacağım.
"Afiyetle Kalın"