31 Temmuz 2017 Pazartesi

VİŞNELİ TART KEK

Muhterem'le Afiyetle
Yaz aylarının göz alıcı renkli ama ekşi meyvesi olan vişne tezgahlarda yerini aldı.
Kış ayları için buzluklara yerleşti.
Tazesi ile bol bol kompostolar, reçeller, tatlılar hazırlandı.
Meyve olarak ekşi olduğu için, çiğ olarak kaç kişi severek yer bilemiyorum ama tatlı ve reçel olarak çok lezzetli oluyor.
Rengi göz alıcı olduğu için beyaz kremalı tatlıların üzerine de çok yakışıyor.
Geçen kış evlilik yıldönümüm için tart kek hazırladım ve üzerine vişneyi nişasta ile pişirerek  hazırladığım bir krema döktüm.
Gayet lezzetli ve güzel bir tart oldu, tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifte ise vişne tanelerine çekirdeklerini çıkarmak dışında bir işlem yapmadım.
Özel bir güne hazırladığım için üzerine minik kalpler yerleştirdim.
"Afiyetle Kalın"

26 Temmuz 2017 Çarşamba

ÇAY MASASI-36

Muhterem'le Afiyetle
Bu masayı köyde hazırladığım gün sabahtan bir yere kahvaltıya gitmiştik.
Kahvaltı masasından geç kalkınca bütün gün canımız bir daha yemek yemek istememişti.
O günlerde yatılı misafirimiz vardı, akşam üzeri çay ve yemek karışık bu masayı hazırladım.
Yaz aylarında, sıcak havalarda menüde olabilecek ürünlerle menüyü oluşturdum.
Menüde yoğurtlu bir salata olan buğday cacığı, zeytinyağlı bol domatesli taze fasulye, bahçeden taze koparılan kıvırcık ve taze soğan ile hazırladığım kıvırcık salata ve Kastamonu pastırması kullanarak hazırladığım paçanga böreği vardı.

23 Temmuz 2017 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDAN PAÇANGA BÖREĞİ

Muhterem'le Afiyetle
Köyde ki evimizde hazırladığım paçanga böreği tarifi ile merhaba 🙋
Halen Kastamonu'da köyde ki evimizdeyim.
Burada İstanbul'un sıcağından ve karmaşasından uzak olmak çok güzel fakat telefonda ki internet dışında, yazılarımı yazdığım laptobu interenete bağlayabilecek bir internet olmadığı için ne yazık ki internetten uzak kalıyorum😒
Bloglarımda güncellemeler seyrekleşmişse bilin ki köyde olduğum için yazamamışımdır.
Arada bir Merkez de oturan oğluma gidince internete kavuşuyorum ve hemen burayı güncelliyorum.  
Gelelim bugünkü tarifimize;
Bu tarifi köyde bir ikindi çayı masası için hazırladım.
Köyde ki evimizde olduğum zaman buzdolabından hazır baklava yufkasını hiç eksik etmem.
Ani bir misafir durumunda elimin altında olması çok işe yarıyor.
Biliyorsunuz baklava yufkası ile sadece tatlı yapılmıyor.
Pek çok börek tarifini baklava yufkası ile yapabilirsiniz.
Bende pastırmanın hası olan Kastamonu pastırmasına bu kadar yakınken onunla paçanga böreği yapmaya karar verdim.
Paçanga böreği baklava yufkası ile çıtır çıtır nefis oldu.
"Afiyetle Kalın"

12 Temmuz 2017 Çarşamba

LİMONLU CHEESECAKE

Muhterem'le Afiyetle
Bugün size çok ferah ve lezzetli olan limonlu cheesecake (çizkek) tarifi vereceğim.
Limonlu cheesecake yaparken kullanacağınız limonun kabuklarının rengi ve kalınlığı çizkekinizin rengi için önemli bir unsur.
Eğer istediğiniz koyulukta sarı renk elde edemezseniz çay kaşığının ucu ile zerdeçal kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

8 Temmuz 2017 Cumartesi

BUĞDAY CACIĞI

Muhterem'le Afiyetle
Buğday ile yemek veya salata yapar mısınız?
Bazı evlere buğday sadece aşure yapılacağı zaman giriyor.
Ben aşurelik buğdayı salata ve çorba yapmak için evden eksik etmem.
Buğday ile 2 çeşit salata hazırlıyorum.
Birisi yaz sebzeleri olan patlıcan-kabak-biber kızartması ekleyerek hazırladığım bir tarif, diğeri ise maydanoz-dereotu gibi bol yeşillik ekleyerek hazırladığım daha hafif olan bir tarif.
Bugünkü buğdaylı tarifi Ramazan'dan önce eski Lezzet dergilerime bakarken fark ettim.
Hemen  tarifi not aldım ve denedim, çok beğendik.
Tam anlamıyla yazlık, ferah bir tarif.
Adı cacık ama su eklenmediği için yoğurtlu salata sınıfına giriyor.
Ramazan da İstanbul'da ki evimizde iftar masaları için bir kaç kere hazırladım.
Bayramdan önce köye gelince, köyde ki evde de iftar ve sahur için sık sık hazırladım.
Geçen hafta köydeki evimizde bir ikindi çayı masası için hazırladığım mönüye buğday cacığı ekledim.
İkindi çayı masasının resimleri 👉BURADA
Daha sonra yine köyde bir akşam yemeği için hazırladım.
Akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA

5 Temmuz 2017 Çarşamba

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA

Muhterem'le Afiyetle
Yaz ayları ve sıcaklarla aranız nasıl?
Biz 18 Haziran'dan beri Kastamonu'da olduğumuz için geçen haftaki aşırı sıcakları çok şükür daha serin atlattık.
Köyde olmak, doğanın içinde olduğumuz için ve daha serin olduğu için çok güzel ama internete kolay giremediğim için bloglarımı sık sık güncelleyememek üzücü😔