Yaz sıcağında dondurma resmi çekmenin çok zahmetli bir iş olduğunu belirtmek isterim :(
Onlar erimeden resimleri çekmeniz, işinizi çabucak bitirmeniz gerekiyor.
Bu tarifte yoğurt ana malzemelerden birisi.
Yoğurda istediğiniz meyvenin püresini ve arzunuza göre pudra şekeri veya bal, bir de 1 poşet krem şanti ekliyorsunuz.
Kalıplara doldurup buzlukta 4-5 saat bekletiyorsunuz, dondurmanız hazır.
Ben bu tarifle daha önce çilekli, karadutlu ve muzlu hazırladım.
Birde frambuazlı hazırladım ama onu henüz yayınlamadım.
Bu tarifte vişne püresi kullandım.
Yoğurt ve krem şantinin etkisi ile rengi pembe oldu, açıkçası ben daha koyu bir renk elde edeceğimi düşünmüştüm.
Birde bu sefer dondurma kalıplarına doldurmadan önce damla çikolata da ekledim.
Vişne ile hazırladığım ve yayınlanmayı bekleyen 3 tarifim daha var ve bu tariflerden birisi yemek, İnşaallah sezonu bitmeden hepsini yayınlayabilirim :)
Vişne ile hazırladığım diğer tarifler BURADA
"Afiyetle Kalın"