Muhterem'le Afiyetle 6 yaşında!
Bir yılı daha bitirdik ve blog dünyasında dolu dolu 6 yılı geride bıraktık.
Hep beraber daha nice yıllara!
Her yıl yazdığım gibi;
Rabbim ömür ve sağlık verdiği müddetçe,
bizim evde yemek piştiği sürece ben buradayım, beklerim efendim : )
*Kolaj resimlerini son 1 senede yaptığım bazı yemeklerin resimlerinden oluşturdum.
"Afiyetle Kalın"
29 Haziran 2012 Cuma
27 Haziran 2012 Çarşamba
BEBEK ŞEKERİ YAPIMI
Geçen yıl kızkardeşimin kızı Eslem için "Hoş Geldin Bebek" partisi yapmaya niyetlendiğim zaman bir kaç değişik süsleme almak için Eminönü'nde ki parti malzemeleri dükkanlarını dolaştım.
O kadar güzel ürünler vardı ki aralarında seçim yapmak çok zor oldu.
Alışverişe çıkarken bebek şekeri içinde bir şeyler bakmak istiyordum.
Fakat bu elbise şeklinde ki ürünü görünce başka hiç bir şeye bakmadan hemen bunu aldım.
Eslem için mevlidden bir kaç hafta önce ailece bende bir araya geldik, günün anısına bu şekerleri hazırladım.
Tüllerle, kurdelalarla böyle sevimli bir ürün hazırlamak çok zevkliydi.
İçine isterseniz badem şekeri, isterseniz çikolata yerleştirebilirsiniz.
Benimkisi küçük bir çay daveti olduğu için sadece 12 adet hazırladım ama mevlid gibi kalabalık bir davet için çok daha fazla bebek şekeri hazırlamanız gerekiyor, bu da ciddi bir zaman ve emek demek.
Bebek şekeri son yıllarda bebek mevlidlerinin vazgeçilmez bir unsuru oldu.
Bende bebek şekeri fikrine çok sıcak bakıyorum, bu şekerlerle hem günün hatırasını yaşatmış oluyorsunuz, hemde son yıllarda çocuğa değişik isim verme sevdası yüzünden akılda kalmayan bebek isimlerini herkese yazılı vermiş oluyorsunuz : )
BEBEK ŞEKERİ;
Malzemeler; (12 adet için)
12 adet bebek şekeri yapmak için malzeme (bu ürünün model seçimi tamamen size kalmış, ben elbise şeklinde ürün kullandım)
1 kese Koska para çikolata,
İnce kurdela,
Pembe tül,
Küçük çengelli iğne,
Çengelli iğneye takmak için, nazar boncuğu,
BEBEK ŞEKERİ YAPIMI;
Tülleri 25 x 25 ebatlarında kare kesin.
Tam ortasına 2-3 adet para çikolata yada badem şekeri yerleştirin.
Tülün uçlarını birleştirip, ortasından ince kurdela ile bağlayıp, fiyonk yapın.
Hazırladığınız çikolatalı tül keselerini bebek şekeri ürünün içine yerleştirin.
Bilgisayarda bebeğin adını ve doğum tarihini (hazırlayacağınız şeker sayısı adedinde) yazıp, yazıcıdan çıkartın.
Hazırladığınız yazıyı küçük kağıtlar halinde kesin.
Yazıcınız yoksa el yazısı ile de yazabilirsiniz.
Küçük çengelli iğnelere bir adet nazar boncuğu ve bebeğin isminin yazdığı kağıdı geçirin ve tülün üzerine takın.
Benimkisi çay daveti olduğu için, bebek şekerini servis tabağının üzerinde ki peçetenin üzerine yerleştirdim.
Mevlid için hazırladıklarınızı süslü sepetlerin içinde dağıtabilirsiniz.
Resimde görünen Hoş Geldin Bebek Pastası için, tıklayın.
Hoş Geldin Bebek Pastası (erkek bebek için)
Hoş Geldin Bebek Pastası (kız bebek için)
Hoş Geldin Bebek Partisi için hazırladığım menüyü ve resimleri görmek için, tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
O kadar güzel ürünler vardı ki aralarında seçim yapmak çok zor oldu.
Alışverişe çıkarken bebek şekeri içinde bir şeyler bakmak istiyordum.
Fakat bu elbise şeklinde ki ürünü görünce başka hiç bir şeye bakmadan hemen bunu aldım.
Eslem için mevlidden bir kaç hafta önce ailece bende bir araya geldik, günün anısına bu şekerleri hazırladım.
Tüllerle, kurdelalarla böyle sevimli bir ürün hazırlamak çok zevkliydi.
İçine isterseniz badem şekeri, isterseniz çikolata yerleştirebilirsiniz.
Benimkisi küçük bir çay daveti olduğu için sadece 12 adet hazırladım ama mevlid gibi kalabalık bir davet için çok daha fazla bebek şekeri hazırlamanız gerekiyor, bu da ciddi bir zaman ve emek demek.
Bebek şekeri son yıllarda bebek mevlidlerinin vazgeçilmez bir unsuru oldu.
Bende bebek şekeri fikrine çok sıcak bakıyorum, bu şekerlerle hem günün hatırasını yaşatmış oluyorsunuz, hemde son yıllarda çocuğa değişik isim verme sevdası yüzünden akılda kalmayan bebek isimlerini herkese yazılı vermiş oluyorsunuz : )
BEBEK ŞEKERİ;
Malzemeler; (12 adet için)
12 adet bebek şekeri yapmak için malzeme (bu ürünün model seçimi tamamen size kalmış, ben elbise şeklinde ürün kullandım)
1 kese Koska para çikolata,
İnce kurdela,
Pembe tül,
Küçük çengelli iğne,
Çengelli iğneye takmak için, nazar boncuğu,
BEBEK ŞEKERİ YAPIMI;
Tülleri 25 x 25 ebatlarında kare kesin.
Tam ortasına 2-3 adet para çikolata yada badem şekeri yerleştirin.
Tülün uçlarını birleştirip, ortasından ince kurdela ile bağlayıp, fiyonk yapın.
Hazırladığınız çikolatalı tül keselerini bebek şekeri ürünün içine yerleştirin.
Bilgisayarda bebeğin adını ve doğum tarihini (hazırlayacağınız şeker sayısı adedinde) yazıp, yazıcıdan çıkartın.
Hazırladığınız yazıyı küçük kağıtlar halinde kesin.
Yazıcınız yoksa el yazısı ile de yazabilirsiniz.
Küçük çengelli iğnelere bir adet nazar boncuğu ve bebeğin isminin yazdığı kağıdı geçirin ve tülün üzerine takın.
Benimkisi çay daveti olduğu için, bebek şekerini servis tabağının üzerinde ki peçetenin üzerine yerleştirdim.
Mevlid için hazırladıklarınızı süslü sepetlerin içinde dağıtabilirsiniz.
Resimde görünen Hoş Geldin Bebek Pastası için, tıklayın.
Hoş Geldin Bebek Pastası (erkek bebek için)
Hoş Geldin Bebek Pastası (kız bebek için)
Hoş Geldin Bebek Partisi için hazırladığım menüyü ve resimleri görmek için, tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
26 Haziran 2012 Salı
HOŞ GELDİN BEBEK PASTASI
Bugün ailemizin en küçük ve en sevimli üyesi olan Eslem'in 1. yaş günü.
Eslem, kızkardeşimin kızı, geçen yıl dünyaya gelişini yine buradan sizinle paylaşmıştım.
Eslem dünyaya geldiğinde "Hoş Geldin Bebek" partisi planlamıştım ama doğumdan sonra araya giren düğünler, tatiller, sonrasında Ramazan ve Bayram derken sonunda Eylül ayında partiyi yapmıştık.
Parti için hazırladığım menü de pasta da vardı.
Pastanın tarifini vermeye önce sıra gelmedi, sonrasında da "doğum gününde yayınlarım" diyerek ben erteledim.
O gün menüde ki yemeklerin çok uğraştırıcı olması ve bir de evin süslenmesi gibi artı işler çıkınca pastayı olabilecek en çabuk ve pratik şekilde hazırladım.
Mecburen hazır pasta tabanı kullandım, alışveriş için Eminönü'ne gitmeye fırsat bulamadığım için evde olan süsleme malzemeleri ile pastayı süsledim.
Bu pasta tarifi ile daha önce annemin doğum günü için pasta hazırlamıştım.
"Afiyetle Kalın"
Eslem, kızkardeşimin kızı, geçen yıl dünyaya gelişini yine buradan sizinle paylaşmıştım.
Eslem dünyaya geldiğinde "Hoş Geldin Bebek" partisi planlamıştım ama doğumdan sonra araya giren düğünler, tatiller, sonrasında Ramazan ve Bayram derken sonunda Eylül ayında partiyi yapmıştık.
Parti için hazırladığım menü de pasta da vardı.
Pastanın tarifini vermeye önce sıra gelmedi, sonrasında da "doğum gününde yayınlarım" diyerek ben erteledim.
O gün menüde ki yemeklerin çok uğraştırıcı olması ve bir de evin süslenmesi gibi artı işler çıkınca pastayı olabilecek en çabuk ve pratik şekilde hazırladım.
Mecburen hazır pasta tabanı kullandım, alışveriş için Eminönü'ne gitmeye fırsat bulamadığım için evde olan süsleme malzemeleri ile pastayı süsledim.
Bu pasta tarifi ile daha önce annemin doğum günü için pasta hazırlamıştım.
"Afiyetle Kalın"
24 Haziran 2012 Pazar
BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ
Tavuk göğsü pek çok kişinin yavan bulduğu tat almadığı bir bölüm.
Bense ızgara ya da haşlanmış fark etmez, tavuk göğsünü çok severim.
Bu şekilde pişirmek ise yavan bulanlar için iyi bir fikir oluyor.
Baharatla marine edip, ızgarada ya da tavada yağsız olarak pişirin.
İsterseniz pilav eşliğinde, salatanın üzerinde veya noodle gibi makarnanın üzerinde servis yapabilirsiniz.
Bakınız;
Tavuklu Salata
Tavuklu Noodle
"Afiyetle Kalın"
BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ;
TARİFİ;
Bense ızgara ya da haşlanmış fark etmez, tavuk göğsünü çok severim.
Bu şekilde pişirmek ise yavan bulanlar için iyi bir fikir oluyor.
Baharatla marine edip, ızgarada ya da tavada yağsız olarak pişirin.
İsterseniz pilav eşliğinde, salatanın üzerinde veya noodle gibi makarnanın üzerinde servis yapabilirsiniz.
Bakınız;
Tavuklu Salata
Tavuklu Noodle
"Afiyetle Kalın"
BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ;
Malzemeler;
2 adet kemiksiz tavuk göğsü,
Tavuk göğsünü marine etmek için;
Zeytinyağ, kuru nane, kekik, kırmızı pul biber, 2 diş sarımsak. TARİFİ;
Tavuk göğsünü yıkayıp, süzün.
İnce dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir
kasenin içinde tavukları, rendelenmiş sarımsak, kuru nane, kekik, kırmızı biber,
3-4 kaşık zeytinyağı ve tuz ilave ederek 15-20 dakika bekletin.
İnce dilimler halinde doğrayıp, marine ettiğiniz tavukları ızgarada yada teflon tavada pişirin.
"Afiyet Olsun"
23 Haziran 2012 Cumartesi
2012 İSMEK FESHANE SERGİSİ-YEMEK BRANŞI
Her yıl gezi blogum Muhterem'le Geziye
için İsmek Feshane Sergisini ziyaret ediyorum.
Sergi resimlerini gezi blogumdan
paylaşıyorum ama aşçılık ve yemek branşı söz konusu olunca aynı resimleri yemek
blogumda da paylaşıyorum.
Yiyecek-İçecek Hizmetleri adı altında pek çok yan dallarda eğitim veren branşa ben eskisi gibi Yemek Branşı demek istiyorum.
2012 İsmek Feshane Sergisi "Yemek" branşına ait resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum.
21 Haziran 2012 Perşembe
ENGİNAR EZMESİ
Sezonun son enginar tarifini verip, enginara şimdilik veda ediyorum.
Enginarı her hâli ile pişirdim, gördüğüm pek çok tarifi denedim.
Püre halinde ezmesini yapmak bu seneye kısmet oldu.
Bazen pazarda küçük boyda enginar oluyor, içini dolduramayacağınız kadar küçük olabiliyorlar.
Bu tarifi görüntüsü ve boyutları çok iyi olmayan enginarla yapabilirsiniz.
Sonuçta haşlandıktan sonra robotun içinde püre haline geliyorlar.
Pek çok ezme tarifi var ama bu tarif birazda doğaçlama ortaya çıktı.
Enginar ile hünkar beğendi yaptığım gün, kavrulmuş unun, enginarla bir arada çok güzel olduğunu fark ettim.
Hemen ertesi hafta aldığım enginarları bu şekilde hazırladım.
Servis için kase halinde enginarda kullanabilirsiniz, servis tabağında da sunum yapabilirsiniz.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ENGİNAR EZMESİ;
Malzemeler;
4 adet enginar,
Yarım Limon,
2 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
Ayrıca üzeri için;
Tereyağ,
Kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Enginarları limon ile ovun ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Mutfak robotunda haşlanan enginarları püre haline getirin.
Tencereye tereyağ ekleyin, içine unu ilave edip, un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Üzerine püre halinde ki enginarları ilave edip, biraz daha kavurun.
İçine ılık halde ki sütü ve tuzunu ilave edip, karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Topaklanma olursa el blenderi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin, kırmızı pul biber serpin.
Sıcak veya ılık halde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Enginarı her hâli ile pişirdim, gördüğüm pek çok tarifi denedim.
Püre halinde ezmesini yapmak bu seneye kısmet oldu.
Bazen pazarda küçük boyda enginar oluyor, içini dolduramayacağınız kadar küçük olabiliyorlar.
Bu tarifi görüntüsü ve boyutları çok iyi olmayan enginarla yapabilirsiniz.
Sonuçta haşlandıktan sonra robotun içinde püre haline geliyorlar.
Pek çok ezme tarifi var ama bu tarif birazda doğaçlama ortaya çıktı.
Enginar ile hünkar beğendi yaptığım gün, kavrulmuş unun, enginarla bir arada çok güzel olduğunu fark ettim.
Hemen ertesi hafta aldığım enginarları bu şekilde hazırladım.
Servis için kase halinde enginarda kullanabilirsiniz, servis tabağında da sunum yapabilirsiniz.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ENGİNAR EZMESİ;
Malzemeler;
4 adet enginar,
Yarım Limon,
2 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
Ayrıca üzeri için;
Tereyağ,
Kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Enginarları limon ile ovun ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Mutfak robotunda haşlanan enginarları püre haline getirin.
Tencereye tereyağ ekleyin, içine unu ilave edip, un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Üzerine püre halinde ki enginarları ilave edip, biraz daha kavurun.
İçine ılık halde ki sütü ve tuzunu ilave edip, karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Topaklanma olursa el blenderi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin, kırmızı pul biber serpin.
Sıcak veya ılık halde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Uzun zamandır merakla beklenen İsmek Feshane Sergisi 5-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlendi.
Sergiye ait tüm resimleri bölümler halinde yayınlamaya başlıyorum.
İlk bölümde sergi hakkında ki izlenimlerimi yazdım, ayrıca sergide çektiğim resimlerin kısa bir özetini ilk bölümde görebilirsiniz.
18 Haziran 2012 Pazartesi
KARPUZ KOKTEYLİ
Geçen hafta İstanbul'da çok bunaltıcı bir hava vardı.
Bugünler de ise sıcak ama en azından rüzgarlı bir hava var, rüzgar biraz olsun sıcağa dayanma gücü veriyor.
Sıcak yaz aylarında ferahlatacak içecek arayışına gireriz.
En favori içeceğimiz de limonatadır.
Gazlı içecekler ise sağlıklı yaşama önem verenlerin masasında kendisine yer bulamaz.
Meyvelerin suyu ile bir kaç farklı malzemeyi bir araya getirip, farklı içecekler elde edebilirsiniz.
Bu tarif Sofra Dergisinden, adının karpuz kokteyli olduğuna aldanmayın, içinde kesinlikle alkollü bir şey yok.
Eve aldığınız karpuz çok büyükse, bitiremiyorsanız bu tarifle karpuzunuzu içeceğe dönüştürebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bugünler de ise sıcak ama en azından rüzgarlı bir hava var, rüzgar biraz olsun sıcağa dayanma gücü veriyor.
Sıcak yaz aylarında ferahlatacak içecek arayışına gireriz.
En favori içeceğimiz de limonatadır.
Gazlı içecekler ise sağlıklı yaşama önem verenlerin masasında kendisine yer bulamaz.
Meyvelerin suyu ile bir kaç farklı malzemeyi bir araya getirip, farklı içecekler elde edebilirsiniz.
Bu tarif Sofra Dergisinden, adının karpuz kokteyli olduğuna aldanmayın, içinde kesinlikle alkollü bir şey yok.
Eve aldığınız karpuz çok büyükse, bitiremiyorsanız bu tarifle karpuzunuzu içeceğe dönüştürebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
16 Haziran 2012 Cumartesi
14 Haziran 2012 Perşembe
GOFRET PASTA
Gofret pastayı Sofra Dergisinin kapağında gördüğüm zaman "ben bunu mutlaka yapmalıyım" demiş ve tarifin olduğu dergiyi elimin altında tutmuştum.
Fakat tarifi uzunca bir süre deneme fırsatı bulamamıştım.
Tarif, bildiğiniz sütlü irmik tatlısının pastaya dönmüş bir hali.
Fakat tarifi uzunca bir süre deneme fırsatı bulamamıştım.
Tarif, bildiğiniz sütlü irmik tatlısının pastaya dönmüş bir hali.
11 Haziran 2012 Pazartesi
ÇİLEKLİ, KOLAY STRUDEL
Strudel, yufkanın içine mevsim meyveleri, kuru yemiş, hatta kuru meyve, biraz şeker yerleştirilip, rulo halinde sarılan ve piştikten sonra mutlaka üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılan, ılıkken daha güzel olan pratik bir tatlı.
Bugünkü tarifte klasik yufka kullandım ama baklavalık yufka ile , milföy ile hatta vaktiniz varsa strudel hamurunu kendiniz yoğurup, açarak hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifi börek yaptığım bir gün elimin altında ki yufkalarla hemen hazırladım.
En bilinen ve benimde en çok yaptığım çeşidi elmalı strudeldir.
Elmalı strudel de elmalar çok fazla erimiyor ama çilekler ısının etkisi ile püre gibi oluyor.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, KOLAY STRUDEL;
Malzemeler,
2 adet yufka,
Yarım kilo çilek,
1 çay bardağı badem içi veya ceviz içi,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tarçın,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı,
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri.
TARİFİ;
Çileklerin saplarını kesip, yıkayın ve süzün.
Yufkayı tezgaha yayın, yarısına eritilmiş tereyağ sürün, diğer yarısını üzerine kapatın.
Tekrar eritilmiş tereyağ sürün, çileklerin yarısını doğrayıp yufkanın üzerine yerleştirin.
Üzerine 3-4 tatlı kaşığı toz şeker ve tarçın serpin.
Kuru yemişi ufalayarak ekleyin.
Yufkanın yan kenarlarını 2 parmak kadar içeri doğru katlayın.
Sararak rulo yapın, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürün.
Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirin.
Üzerinin çok fazla kızarmasına gerek yok, meyve karamelize olsun yeter.
Fırından çıkan tatlının üzerine pudra şekeri serpin.
10 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Tekrar üzerine pudra şekeri serpin ve ılıkken servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lale festivalinin düzenlendiği günlerde Hıdiv Korusunda ki laleleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Hıdiv Korusu Lale Zamanı
Bugünkü tarifte klasik yufka kullandım ama baklavalık yufka ile , milföy ile hatta vaktiniz varsa strudel hamurunu kendiniz yoğurup, açarak hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifi börek yaptığım bir gün elimin altında ki yufkalarla hemen hazırladım.
En bilinen ve benimde en çok yaptığım çeşidi elmalı strudeldir.
Elmalı strudel de elmalar çok fazla erimiyor ama çilekler ısının etkisi ile püre gibi oluyor.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, KOLAY STRUDEL;
Malzemeler,
2 adet yufka,
Yarım kilo çilek,
1 çay bardağı badem içi veya ceviz içi,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tarçın,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı,
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri.
TARİFİ;
Çileklerin saplarını kesip, yıkayın ve süzün.
Yufkayı tezgaha yayın, yarısına eritilmiş tereyağ sürün, diğer yarısını üzerine kapatın.
Tekrar eritilmiş tereyağ sürün, çileklerin yarısını doğrayıp yufkanın üzerine yerleştirin.
Üzerine 3-4 tatlı kaşığı toz şeker ve tarçın serpin.
Kuru yemişi ufalayarak ekleyin.
Yufkanın yan kenarlarını 2 parmak kadar içeri doğru katlayın.
Sararak rulo yapın, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürün.
Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirin.
Üzerinin çok fazla kızarmasına gerek yok, meyve karamelize olsun yeter.
Fırından çıkan tatlının üzerine pudra şekeri serpin.
10 dakika dinlendirip, dilimleyin.
Tekrar üzerine pudra şekeri serpin ve ılıkken servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lale festivalinin düzenlendiği günlerde Hıdiv Korusunda ki laleleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Hıdiv Korusu Lale Zamanı
8 Haziran 2012 Cuma
ENGİNARDAN HÜNKAR BEĞENDİ
Patlıcan ile yapılan Hünkar Beğendi'yi bilmeyen yoktur.
Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan nefis bir yemektir, misafir masalarını tam bir ziyafete dönüştürür.
Bugün kü tarifim ise hünkar beğendinin enginar ile hazırlanmasından oluşuyor.
Bu tarifte hiç patlıcan yok, püre bölümü haşlanmış enginar ile hazırlanıyor.
Beğendide et pürenin üzerine yerleştirilir, ben eti pürenin üzerine yerleştirmek yerine enginar çanaklarının içinde servis yaptım.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan nefis bir yemektir, misafir masalarını tam bir ziyafete dönüştürür.
Bugün kü tarifim ise hünkar beğendinin enginar ile hazırlanmasından oluşuyor.
Bu tarifte hiç patlıcan yok, püre bölümü haşlanmış enginar ile hazırlanıyor.
Beğendide et pürenin üzerine yerleştirilir, ben eti pürenin üzerine yerleştirmek yerine enginar çanaklarının içinde servis yaptım.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
4 Haziran 2012 Pazartesi
KAHVALTI MASASI-22
Bu kahvaltı masasını Nisan ayının başında hazırlamıştım.
Kızkardeşim ve annemler misafirim olmuştu.
Portakalın son zamanlarıydı, portakallı bir kek yaparak portakal sezonunu kapatmıştım.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTI MENÜSÜ;
TATLILAR;
Reçellerim;
Bademli Kuru Kayısı Reçeli
Kivi Reçeli
Ayva Reçeli
"Afiyetle Kalın"
2 Haziran 2012 Cumartesi
ÇİLEKLİ MİLKSHAKE
Haziran demek yaz demek, havalarda gün geçtikçe ısındığına göre buz gibi içecek tarifleri vermeye başlayabiliriz.
İlk buz gibi içeceğimiz Çilekli Milkshake, taze çileklerle yapıldığı için çilekli değil vanilyalı dondurma kullandım.
Malum bugünlerde rengi pembe yada kırmızı olan ürünlerin güvenirliği biraz sarsılmış durumda.
Çilek ile hazırladığım tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
İlk buz gibi içeceğimiz Çilekli Milkshake, taze çileklerle yapıldığı için çilekli değil vanilyalı dondurma kullandım.
Malum bugünlerde rengi pembe yada kırmızı olan ürünlerin güvenirliği biraz sarsılmış durumda.
Çilek ile hazırladığım tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
1 Haziran 2012 Cuma
ENGİNAR TARİFLERİ
Sebze dosyalarıma "Enginar" ile devam ediyorum.
Enginarı tatlı hariç her yerde, her şekilde (özellikle çanak halini) kullanmışım.
Kızım yemese de eşimle birlikte biz severek yediğimiz sürece daha pek çok şekilde pişirmeye devam edeceğim.
Bu dosyada şimdilik 28 adet enginar tarifi var, birisi mutlaka size uygundur : )
Enginarı tatlı hariç her yerde, her şekilde (özellikle çanak halini) kullanmışım.
Kızım yemese de eşimle birlikte biz severek yediğimiz sürece daha pek çok şekilde pişirmeye devam edeceğim.
Bu dosyada şimdilik 28 adet enginar tarifi var, birisi mutlaka size uygundur : )
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)