Bugün küçük, mütevazi bir çay masası resimleri paylaşacağım.
Bu menü de börek ve tatlı dışında çay davetlerinde olan hamur işlerinden yok.
Menü de kıymalı patatesli börek, fırında kaşarlı domates, tavuk kokoreç, kokoreç için minik sandviç ekmekleri ve dilimlenmiş salata malzemeleri vardı.
Tatlı olarak imam sarığı pastası vardı ama pasta bütün halde değil dilimlenmiş olarak masada yer aldı.
Hani bazen öğle yemeği yememişsinizdir ama akşama kadar sabredecek haliniz olmaz ya, işte tam o zamanlar da ikindi vakti bir masa kurarsınız hem akşam yemeğini erken yersiniz, hemde ikindi çayı içmiş olursunuz, işte bu masa tam öyle bir zamanda kuruldu.
Bir gün önce gelen misafirlerden börek ve tatlı vardı, o gün kaşarlı domatesi ve tavuk kokoreçi pişirip blogda yayınlamak için resimlerini çekmiştim.
Sonra "neden bu elimdekiler ile bir ikindi çayı masası kurmuyorum" diye düşündüm, ortaya bu masa çıktı :)
28 Mayıs 2016 Cumartesi
26 Mayıs 2016 Perşembe
TAVUK KOKOREÇ
22 Mayıs 2016 Pazar
KAHVALTI MASASI-58
Bu masayı 19 Mayıs'ta hazırladım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
Resmi tatil olduğu için o günü değerlendirdik, okul ve iş yerlerinin tatil olması vesilesi ile hafta içi toplandık.
Menü de börek, poğaça, salata, kızartma, reçel çeşitleri ve tatlı vardı.
Ayrıntıya girersem;
İlk önce Kastamonu'luların çok iyi bildiği Hodan (bazı yerlerde ıspıt veya kaldirik olarak bilinir) ile yumurtalı hodan pişirdim.
Biz Kastamonu'luyuz, yenilebilir otların arasında en sevdiğimiz ot olan hodanı pazarda bulmuşken hemen menüye dahil ettim.
Bol soğan ile birlikte haşlanmış hodanı kavurup, üzerine yumurta kırdım.
Poğaça için kesme poğaçaya karar verdim, bu poğaçanın en iyi tarafı neredeyse hiç el işçiliği yok, çok çabuk şekil verip hazırlayabiliyorsunuz.
O gün poğaçayı hazırlarken normalinden farklı olarak düz değil, üçgen şeklinde kestim.
Böreği kıymalı olarak, yine el işçiliği fazla olmayan tepsiye dizerek hazırladım.
Patates ve biberleri küp küp doğrayarak kızarttım.
Domates-salatalık en güzel zamanlarında olduğu için bol bol salatasını hazırladım.
Reçellerim ise benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazı, bu masada 6 çeşit reçel vardı.
Bu reçellerden birisi de o gün ilk defa misafir önüne çıkan çikolatalı süt reçeliydi.
Tatlı olarak son dönemde misafirlerime farklı tarif yapmadığımı fark ettim.
Uzun zamandır denemeyi istediğim karagöz tatlısı yaptım.
21 Mayıs 2016 Cumartesi
BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Mübarek Berat Kandilimiz kutlu olsun!
Beraat gecesinde okunacak en değerli dua “Allahümme inneke
afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” yani, “Allahım! Sen affedicisin,
affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.
*Resim Sultanahmet Camii
"Afiyetle Kalın"
13 Mayıs 2016 Cuma
ANTEP FISTIKLI, NARLI ÇİKOLATA
Pek çok kişi için (özellikle kadınlar ve çocuklar) çikolata vazgeçilmez bir besin kaynağı.
Çikolatanın mutluluk vermediği kişi çok azdır sanırım :)
Piyasa da çeşit çeşit, model model çikolata var.
Bugünkü tarifle kendi çikolatanızı kendiniz yapabilirsiniz.
Tabii çikolata yapmak derken tarifin hammaddesi olan çikolatayı yapmayacağız.
Malzeme listemizde çikolata olacak ama siz içine istediğiniz kuruyemişi ve taze meyveyi ekliyorsunuz, istediğiniz kalıplara döküp şekil veriyorsunuz.
Çikolatanın mutluluk vermediği kişi çok azdır sanırım :)
Piyasa da çeşit çeşit, model model çikolata var.
Bugünkü tarifle kendi çikolatanızı kendiniz yapabilirsiniz.
Tabii çikolata yapmak derken tarifin hammaddesi olan çikolatayı yapmayacağız.
Malzeme listemizde çikolata olacak ama siz içine istediğiniz kuruyemişi ve taze meyveyi ekliyorsunuz, istediğiniz kalıplara döküp şekil veriyorsunuz.
10 Mayıs 2016 Salı
KARABAŞ OTU REÇELİ
Mevsim taptaze otların mevsimi, pek çok pazarda bu güzelim otları satan tezgahlar var.
Bugün bahsedeceğim otlu tarifimiz daha çok çayı ile bilinen "Karabaş Otu" ile hazırlanıyor.
Karabaş otunu pazarda gördüğüm zaman sadece çayının yapıldığını zannediyordum.
Önce çayını yaptım sonra internetten reçelinin de yapıldığını öğrenince hemen reçelini de yaptım.
Karabaş otunun Adaçayına benzeyen değişik bir aroması var.
Reçelde de bu aromayı alıyorsunuz.
Reçelin çok hoş pembe-lila karışımı bir rengi var.
Reçel için çiçekli olan baş kısımlarını kullanıyoruz, yeşil kısımları ile çay yapabilirsiniz.
Daha önce tarifini verdiğim Karabaş otu çayı BURADA
Bugün bahsedeceğim otlu tarifimiz daha çok çayı ile bilinen "Karabaş Otu" ile hazırlanıyor.
Karabaş otunu pazarda gördüğüm zaman sadece çayının yapıldığını zannediyordum.
Önce çayını yaptım sonra internetten reçelinin de yapıldığını öğrenince hemen reçelini de yaptım.
Karabaş otunun Adaçayına benzeyen değişik bir aroması var.
Reçelde de bu aromayı alıyorsunuz.
Reçelin çok hoş pembe-lila karışımı bir rengi var.
Reçel için çiçekli olan baş kısımlarını kullanıyoruz, yeşil kısımları ile çay yapabilirsiniz.
Daha önce tarifini verdiğim Karabaş otu çayı BURADA
7 Mayıs 2016 Cumartesi
KAHVALTI MASASI-57
Pazar aile kahvaltısı resimleri ile karşınızdayım.
Bu masayı Kasım ayında hazırlamıştım fakat resimler "aile" resimleri arasında olunca gözümden kaçmış.
O gün benim ailem ablam, kızkardeşim, eşleri çocukları, yeğenlerim ile birlikteydik.
Hatta oğlum o hafta sonu izinli gelip aramıza katılmıştı.
Bu masanın dışında diğer odaya da küçük bir masa daha kurmuştum.
Annem, abim, yengem de bizimle olacaklardı ama 1 gece önce gelen cenaze haberi ile memlekete gitmişlerdi.
Aile kahvaltısı için menü oluştururken bizim ailenin çok sevdiği sebzeli böreği menünün başına yazdım.
Sebzeli börek biraz zahmetli bir börek olduğu için iftarlarda yada bir araya geldiğimiz böyle özel günlerde pişiriyorum.
Ayrıca poğaça yapmaktansa bir de farklı çeşit olması için paçanga böreği yaptım.
Patatesleri de dahil, bütün sebzelerini küp küp doğrayıp kızarttığım karışık kızartma hazırladım.
Bol roka salatası, kahvaltılıklar ve şarküteri ürünleri menüde yerini aldı.
Tatlı olarak kendi hazırladığım 4 çeşit reçel ve pileli, irmikli baklava vardı.
Bu masayı Kasım ayında hazırlamıştım fakat resimler "aile" resimleri arasında olunca gözümden kaçmış.
O gün benim ailem ablam, kızkardeşim, eşleri çocukları, yeğenlerim ile birlikteydik.
Hatta oğlum o hafta sonu izinli gelip aramıza katılmıştı.
Bu masanın dışında diğer odaya da küçük bir masa daha kurmuştum.
Annem, abim, yengem de bizimle olacaklardı ama 1 gece önce gelen cenaze haberi ile memlekete gitmişlerdi.
Aile kahvaltısı için menü oluştururken bizim ailenin çok sevdiği sebzeli böreği menünün başına yazdım.
Sebzeli börek biraz zahmetli bir börek olduğu için iftarlarda yada bir araya geldiğimiz böyle özel günlerde pişiriyorum.
Ayrıca poğaça yapmaktansa bir de farklı çeşit olması için paçanga böreği yaptım.
Patatesleri de dahil, bütün sebzelerini küp küp doğrayıp kızarttığım karışık kızartma hazırladım.
Bol roka salatası, kahvaltılıklar ve şarküteri ürünleri menüde yerini aldı.
Tatlı olarak kendi hazırladığım 4 çeşit reçel ve pileli, irmikli baklava vardı.
5 Mayıs 2016 Perşembe
PATATES YATAĞINDA HAVUÇ TARATOR
Patates yatağında havuç tarator :)
İsmi çok afilli olsa da bu tarif bildiğiniz patates püresinin üzerine yoğurtlu havuç yerleştirmenizle oluşuyor.
Çok hafif, lezzetli bir salata.
İsterseniz bu tarifte olduğu gibi küçük muffin kaplarında, veya daha büyük bir servis tabağında bütün olarak veya tart kalıbında hazırlayabilirsiniz.
Ben bu tarifi kalabalık bir misafir grubuna hazırlamıştım.
Masa kurmamıştım, servis tabağında olanın servisi zor olacağı için küçük muffin kaplarında tek kişilik porsiyonlar halinde hazırladım.
Aynı tarifi patatesi çanak şekline getirerek de hazırlayabilirsiniz fakat o zaman ciddi bir emek ve zaman istiyor.
En kolayı bu muffin kaplar, hem hazırlanması hemde sunumu çok kolay.
Bu salatanın içinde olduğu çay menüsünün resimleri 👉BURADA
Ayrıca bakınız;
Patates Salataları Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
İsmi çok afilli olsa da bu tarif bildiğiniz patates püresinin üzerine yoğurtlu havuç yerleştirmenizle oluşuyor.
Çok hafif, lezzetli bir salata.
İsterseniz bu tarifte olduğu gibi küçük muffin kaplarında, veya daha büyük bir servis tabağında bütün olarak veya tart kalıbında hazırlayabilirsiniz.
Ben bu tarifi kalabalık bir misafir grubuna hazırlamıştım.
Masa kurmamıştım, servis tabağında olanın servisi zor olacağı için küçük muffin kaplarında tek kişilik porsiyonlar halinde hazırladım.
Aynı tarifi patatesi çanak şekline getirerek de hazırlayabilirsiniz fakat o zaman ciddi bir emek ve zaman istiyor.
En kolayı bu muffin kaplar, hem hazırlanması hemde sunumu çok kolay.
Bu salatanın içinde olduğu çay menüsünün resimleri 👉BURADA
Ayrıca bakınız;
Patates Salataları Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
3 Mayıs 2016 Salı
MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Miraç Kandilimiz Mübarek olsun!
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, kimin gönlünde ne varsa gerçekleşme umudu versin.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, kimin gönlünde ne varsa gerçekleşme umudu versin.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)