Baharın geldiğini müjdeleyen sebzelerin başında enginar gelir.
Enginarın tezgahları şenlendirdiği bugünlerde, etli patatesli enginar yemeği yapmaya ne dersiniz?
Etli patates yemeğini hemen hemen herkes sever.
Enginarla birlikte de bence çok güzel oluyor.
Bu yemeği dibi geniş bir tencerede ocakta pişirdim.
Enginarları tencereye bütün olarak ilave ettim.
Yemek piştikten sonra enginarları çanak olarak kullanıp, etli patatesi içine yerleştirdim.
Rengini kaybetmesin diye maydanozu pişerken değil servis sırasında ekledim.
Enginarla hazırlanan diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
29 Nisan 2015 Çarşamba
27 Nisan 2015 Pazartesi
MUZLU, ÇİKOLATALI KREP ŞİŞ
Bir önce ki yazımda kahvaltılık olarak hazırladığım minik krepli şişlerin tarifini verirken, meyveli ve çikolatalı olarak da hazırladığımdan bahsetmiştim.
Bugün o tatlı olan tariflerden ilkini vereyim.
Bu tarifte başrol yine minik kreplerin :)
Krepleri hazırladıktan sonra bir yüzüne Nutella-Çokokrem yani kakaolu fındık ezmesi sürüyorsunuz ve sırasıyla bir krep, bir muz dilimi olarak şişe diziyorsunuz.
Bu kadar basit bir tarif.
Mevsime uygun olarak bir de çileklisini yaptım.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;
Kahvaltılık Krepli Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
Çokokremli Krep Sandviç
"Afiyetle Kalın"
Bugün o tatlı olan tariflerden ilkini vereyim.
Bu tarifte başrol yine minik kreplerin :)
Krepleri hazırladıktan sonra bir yüzüne Nutella-Çokokrem yani kakaolu fındık ezmesi sürüyorsunuz ve sırasıyla bir krep, bir muz dilimi olarak şişe diziyorsunuz.
Bu kadar basit bir tarif.
Mevsime uygun olarak bir de çileklisini yaptım.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;
Kahvaltılık Krepli Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
Çokokremli Krep Sandviç
"Afiyetle Kalın"
26 Nisan 2015 Pazar
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ
Bugünkü tarifim Pazar kahvaltısına, değişik sunum aradığınız misafir masasına, çocuklarla ilgili parti ve organizasyonlara çok yakışacak bir tarif.
Yapımı biraz el oyalasa da görüntüsü ile hemen kendisini affettiriyor.
Domates ve salatalığın en güzel hali ile tezgahlarda boy gösterdiği bu günlerde bu tarifi seveceğinizi umuyorum.
Bu tarifi Pinterest'te gördüğüm çokokremli, minik krepli ve çilekli bir tariften esinlenerek hazırladım.
Çokokremle, çilekle hazırlanan orjinal tarifi de yaptım.
Bu minik krepler o kadar kullanışlı ki dün kendimi bir anda 4 çeşit minik krepli tarif yaparken buldum :)
Şimdilik biri tuzlu, üçü tatlı 4 tarif hazırladım ama eminim ben bu krepleri daha çok tarifte kullanırım :)
Bu tarifin ana malzemesi minik pişirilen kreplerden oluşuyor.
Krepleri pişirmek tarifin en oyalayıcı kısmı, pişen krepleri bu şekilde kahvaltılık malzemelerle (domates-salatalık-sert beyaz peynir) peşpeşe şişe diziyorsunuz.
Ben cherry domates-Çengelköy bademi-sert Ezine peyniri kullandım.
İsterseniz krem peynir, salam-sosis veya sucuk, kırmızı biberli yeşil zeytin gibi pek çok kahvaltılık ürünle çeşit oluşturabilirsiniz.
Tatlı olarak hazırlamak isterseniz, kreplere sürdüğünüz çokokremin üzerine mevsim meyveleri dizebilirsiniz.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;
Muzlu, Çikolatalı Krep Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
Çokokremli Krep Sandviç
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Cherry domates,
Salatalık,
Sert beyaz peynir,
Maydanoz yaprakları,
Ayrıca;
Çöp şiş.
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa tekrar su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün hamuru bitirdiğinizde, domatesleri ikiye bölün, salatalıkları dilimleyin, peyniri küp küp doğrayın.
Hazırladığınız malzemeleri çöp şişe (önce krepten başlayarak) sıra ile dizin.
Şişe en son yine krep geçirin, tepesine maydanoz yaprağı takın, servis tabağına dizin.
Yapımı biraz el oyalasa da görüntüsü ile hemen kendisini affettiriyor.
Domates ve salatalığın en güzel hali ile tezgahlarda boy gösterdiği bu günlerde bu tarifi seveceğinizi umuyorum.
Bu tarifi Pinterest'te gördüğüm çokokremli, minik krepli ve çilekli bir tariften esinlenerek hazırladım.
Çokokremle, çilekle hazırlanan orjinal tarifi de yaptım.
Bu minik krepler o kadar kullanışlı ki dün kendimi bir anda 4 çeşit minik krepli tarif yaparken buldum :)
Şimdilik biri tuzlu, üçü tatlı 4 tarif hazırladım ama eminim ben bu krepleri daha çok tarifte kullanırım :)
Bu tarifin ana malzemesi minik pişirilen kreplerden oluşuyor.
Krepleri pişirmek tarifin en oyalayıcı kısmı, pişen krepleri bu şekilde kahvaltılık malzemelerle (domates-salatalık-sert beyaz peynir) peşpeşe şişe diziyorsunuz.
Ben cherry domates-Çengelköy bademi-sert Ezine peyniri kullandım.
İsterseniz krem peynir, salam-sosis veya sucuk, kırmızı biberli yeşil zeytin gibi pek çok kahvaltılık ürünle çeşit oluşturabilirsiniz.
Tatlı olarak hazırlamak isterseniz, kreplere sürdüğünüz çokokremin üzerine mevsim meyveleri dizebilirsiniz.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;
Muzlu, Çikolatalı Krep Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
Çokokremli Krep Sandviç
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Cherry domates,
Salatalık,
Sert beyaz peynir,
Maydanoz yaprakları,
Ayrıca;
Çöp şiş.
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa tekrar su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün hamuru bitirdiğinizde, domatesleri ikiye bölün, salatalıkları dilimleyin, peyniri küp küp doğrayın.
Hazırladığınız malzemeleri çöp şişe (önce krepten başlayarak) sıra ile dizin.
Şişe en son yine krep geçirin, tepesine maydanoz yaprağı takın, servis tabağına dizin.
"Afiyet Olsun"
23 Nisan 2015 Perşembe
KANDİLİMİZ KUTLU, BAYRAMIMIZ MUTLU OLSUN!
Bugün Mübarek Regaib kandili, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.
Kandilimiz kutlu, bayramımız mutlu olsun :)
MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Bugün, yapılan hayırların, iyilik ve ibadetlerin her birine
yüz sevap yazılan üç ayların başlangıcı olan Recep ayının Perşembe'yi Cuma'ya
bağlayan gecesi olan bu ilk Cuma gecesi Regaib Kandili'dir.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca
dost eli,
Küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad, rızgı dar olanlara
bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.
Bugün çocukluğum da en sevdiğim çocuk şarkılarından birisi olan "Çocuklar Kardeş Oldu mu" şarkısının sözlerini paylaşmak istiyorum.
Bugün çocukluğum da en sevdiğim çocuk şarkılarından birisi olan "Çocuklar Kardeş Oldu mu" şarkısının sözlerini paylaşmak istiyorum.
ÇOCUKLAR KARDEŞ OLDU MU...
Daha bir ballanır uyku
Çocuklar kardeş oldu mu.
Barışır artık kurt kuzu
Çocuklar kardeş oldu mu.
Düşler denizine doğru
Mutluluk bir yelken açar
Her yürek bir altın pınar
Çocuklar kardeş oldu mu.
Daha bir ışıldar akarsu
Çocuklar kardeş oldu mu
Kucaklaşır batıyla doğu
Çocuklar kardeş oldu mu
Ne açlık kalır ne korku
Korudaki fidanlar gibi
Sevip sevip birbirini
Çocuklar kardeş oldu mu.
TAHSİN SARAÇ
21 Nisan 2015 Salı
KAHVALTI MASASI-49
Bu kahvaltı masasını geçen Pazar hazırladım.
Bir önce ki akşam misafirlerim vardı, tatlı yapmak için ayrıca vaktim olmadı.
Bu masada ağırladığım misafirlerim sağlıklı ürünleri sevdiği için yumurtalı pırasa, yer elması salatası, domates salatası gibi bol sebzeli bir kahvaltı oldu.
Şarküteri ürünleri yenilmediği için et kavurmayı tercih ettim.
Alışverişe çıkacak vaktim olmadığı için buzlukta bulunan 2 adet yufkadan minik sigara börekleri sardım, fırında pişirdim.
Tatlım yoktu ama kendi yaptığım 4 çeşit reçelle kahvaltıyı tatlıya bağladık :)
Bende en sonunda süt reçeli yaptım.
Son dönemde ki bütün kahvaltılarımda kullanıyorum, çok sevdiğim bir tarif oldu.
Eminim bundan sonra evi süt reçelsiz bırakmayacağım :)
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Bir önce ki akşam misafirlerim vardı, tatlı yapmak için ayrıca vaktim olmadı.
Bu masada ağırladığım misafirlerim sağlıklı ürünleri sevdiği için yumurtalı pırasa, yer elması salatası, domates salatası gibi bol sebzeli bir kahvaltı oldu.
Şarküteri ürünleri yenilmediği için et kavurmayı tercih ettim.
Alışverişe çıkacak vaktim olmadığı için buzlukta bulunan 2 adet yufkadan minik sigara börekleri sardım, fırında pişirdim.
Tatlım yoktu ama kendi yaptığım 4 çeşit reçelle kahvaltıyı tatlıya bağladık :)
Bende en sonunda süt reçeli yaptım.
Son dönemde ki bütün kahvaltılarımda kullanıyorum, çok sevdiğim bir tarif oldu.
Eminim bundan sonra evi süt reçelsiz bırakmayacağım :)
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Fırında Sigara Böreği
Söğüş Domates-Salatalık
4- Gül Reçeli
"Afiyetle Kalın"
16 Nisan 2015 Perşembe
YER ELMASI SALATASI
Geçen hafta Brüksel lahanası tarifi verirken kışlık sebzelerle hazırlanan tariflere mevsimi gelinceye kadar ara vereceğimi söylemiştim.
Fakat hafta sonu kahvaltı misafirlerime yer elması salatası hazırlayıp, resmini çekince hemen yayınlamak istedim.
Kahvaltı masasının resimleri burada
Yer elması salatasını kereviz salatası gibi hazırlarım, ailece severek yeriz.
Kereviz gibi kokusu olmadığı için kızım kerevizden daha çok sever.
Daha önce çorbasını ve zeytinyağlı yemeğinin tarifini vermiştim.
Yoğurtlu salatasının resimlerini çekmeye yeni fırsatım olduğu için salatasının tarifini vermek bugünlere kaldı.
"Afiyetle Kalın"
YER ELMASI SALATASI;
Malzemeler;
Yarım kilo yer elması,
2 adet havuç,
1 yemek kaşığı mayonez,
2 su bardağı yoğurt,
5-6 dal maydanoz veya dereotu,
Tuz, zeytinyağı.
YER ELMASI SALATASI TARİFİ;
Yoğurt ve mayonezi çırpın.
İsterseniz mayonez yerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Yer elmasını soyup, iyice yıkayın ve rendeleyin.
Kararmaması için hemen yoğurt ile karıştırın.
Havucu da rendeleyip, yer elmasının içine ekleyin.
Maydanoz veya dereotunun yapraklarını iyice yıkayıp, ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
Tuzunu ve zeytinyağını ekleyin, iyice karıştırıp servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Fakat hafta sonu kahvaltı misafirlerime yer elması salatası hazırlayıp, resmini çekince hemen yayınlamak istedim.
Kahvaltı masasının resimleri burada
Yer elması salatasını kereviz salatası gibi hazırlarım, ailece severek yeriz.
Kereviz gibi kokusu olmadığı için kızım kerevizden daha çok sever.
Daha önce çorbasını ve zeytinyağlı yemeğinin tarifini vermiştim.
Yoğurtlu salatasının resimlerini çekmeye yeni fırsatım olduğu için salatasının tarifini vermek bugünlere kaldı.
"Afiyetle Kalın"
YER ELMASI SALATASI;
Malzemeler;
Yarım kilo yer elması,
2 adet havuç,
1 yemek kaşığı mayonez,
2 su bardağı yoğurt,
5-6 dal maydanoz veya dereotu,
Tuz, zeytinyağı.
YER ELMASI SALATASI TARİFİ;
Yoğurt ve mayonezi çırpın.
İsterseniz mayonez yerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Yer elmasını soyup, iyice yıkayın ve rendeleyin.
Kararmaması için hemen yoğurt ile karıştırın.
Havucu da rendeleyip, yer elmasının içine ekleyin.
Maydanoz veya dereotunun yapraklarını iyice yıkayıp, ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
Tuzunu ve zeytinyağını ekleyin, iyice karıştırıp servis yapın.
"Afiyet Olsun"
13 Nisan 2015 Pazartesi
BELİŞ TATLISI
Hazır baklava yufkası ile yapılan klasik tariflerden sıkıldınız mı?
Peki hazır baklava yufkasını keserken çok mu zorlanıyorsunuz?
Bu sorulara cevabınız "evet" ise o zaman tam size göre bir tarifim var :)
Beliş tatlısını yıllar önce Gülcan'da görmüş not almıştım ama denemek için fırsatım olmamıştı.
Geçen ay misafirlerim için farklı tatlı tarifi ararken not aldığım kağıt önüme çıktı.
Evde de başka bir tarif için aldığım hazır baklava yufkasının yarısı vardı, hemen tarifi uyguladım.
Şahsen ben çoook beğendim :)
Misafirlerim de beğendi, geçen hafta annemin misafirlerine hazırladım, onlarda beğendi ve pek çok kişiye tarif verdim.
Daha fazla ertelemeden buradan tarifi vereyim, herkes bu güzel tariften faydalansın :)
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Peki hazır baklava yufkasını keserken çok mu zorlanıyorsunuz?
Bu sorulara cevabınız "evet" ise o zaman tam size göre bir tarifim var :)
Beliş tatlısını yıllar önce Gülcan'da görmüş not almıştım ama denemek için fırsatım olmamıştı.
Geçen ay misafirlerim için farklı tatlı tarifi ararken not aldığım kağıt önüme çıktı.
Evde de başka bir tarif için aldığım hazır baklava yufkasının yarısı vardı, hemen tarifi uyguladım.
Şahsen ben çoook beğendim :)
Misafirlerim de beğendi, geçen hafta annemin misafirlerine hazırladım, onlarda beğendi ve pek çok kişiye tarif verdim.
Daha fazla ertelemeden buradan tarifi vereyim, herkes bu güzel tariften faydalansın :)
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
10 Nisan 2015 Cuma
TAVUKLU, GARNİTÜRLÜ SALATA
Yakında havalar ısınmaya başlayacak İnşaallah : )
O zaman bize sağlıklı, hafif ve serin salatalar lazım olacak.
Özellikle Ramazan ayında, sıcak günlerde bu tarz yoğurtlu salatalar çok iyi oluyor.
Bu salatanın içeriği tavuk, garnitür ve yoğurttan oluşuyor, bence yoğurt tavuğa çok yakışıyor.
Bu salatayı sadece yemekte değil, çay davetlerinizde de kullanabilirsiniz.
İsterseniz tepside değil, tek kişilik kaselerde de hazırlayabilirsiniz.
Ben dikdörtgen bir servis tabağı kullandım, süslemesinde ince dilimlenmiş turp, maydanoz yaprakları ve nane yaprakları kullandım.
O zaman bize sağlıklı, hafif ve serin salatalar lazım olacak.
Özellikle Ramazan ayında, sıcak günlerde bu tarz yoğurtlu salatalar çok iyi oluyor.
Bu salatanın içeriği tavuk, garnitür ve yoğurttan oluşuyor, bence yoğurt tavuğa çok yakışıyor.
Bu salatayı sadece yemekte değil, çay davetlerinizde de kullanabilirsiniz.
İsterseniz tepside değil, tek kişilik kaselerde de hazırlayabilirsiniz.
Ben dikdörtgen bir servis tabağı kullandım, süslemesinde ince dilimlenmiş turp, maydanoz yaprakları ve nane yaprakları kullandım.
7 Nisan 2015 Salı
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI
Havalar soğuk olsa da mevsim olarak bahar ayındayız.
Bugün kışlık sebzelerden olan Brüksel lahanası tarifi vermek istiyorum.
Birde pancarla hazırlanan bir içecek tarifi verip, kışlık sebzelerle hazırlanan tariflerin yayınına mevsimi gelinceye kadar ara vereyim.
Brüksel lahanası pek çok kişinin yoğun lahana tadı olduğu için sevmediği bir sebze.
Fakat kendisi çok şirin bir sebzedir, özellikle et-tavuk-köfte gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışır.
Bizim evde çok şükür sevilerek yenir, en çok köfte ile birlikte pişirdiğim hali sevilir.
Diğer Brüksel Lahanalı tariflerim;
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte
Etli Brüksel Lahanası
Köfte Mantolu Brüksel Lahanası
Bu tarifi hazırladığınız zaman isterseniz et-köfte-tavuk gibi yemeklerin yanında tereyağı ile soteleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Birde zeytinyağı ile soteleyerek makarna veya sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
Tereyağ veya zeytinyağ,
Tuz.
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ;
Brüksel lahanalarının dışında ilk yaprakları koparın.
Dibinde ki sapı uzunsa çok az keserek düzleştirin.
Yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız yoksa lahanaları makarna süzgecinin içine yerleştirin.
Süzgeci içinde kaynar su olan tencerenin içine yerleştirin.
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Lahanaların üzerini bir kapakla kapatın.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman brüksel lahanalarının yaprakları dağılmadan pişecektir.
Dibi geniş bir tencerede veya tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Not;
Eğer soğuk olarak tüketecekseniz tereyağ yerine yarım çay bardağı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Buharda pişmiş lahanaları, kesik kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Çok yüksek olmayan ısıda kesik yüzleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız lahanaları istediğiniz yemekle birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Bugün kışlık sebzelerden olan Brüksel lahanası tarifi vermek istiyorum.
Birde pancarla hazırlanan bir içecek tarifi verip, kışlık sebzelerle hazırlanan tariflerin yayınına mevsimi gelinceye kadar ara vereyim.
Brüksel lahanası pek çok kişinin yoğun lahana tadı olduğu için sevmediği bir sebze.
Fakat kendisi çok şirin bir sebzedir, özellikle et-tavuk-köfte gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışır.
Bizim evde çok şükür sevilerek yenir, en çok köfte ile birlikte pişirdiğim hali sevilir.
Diğer Brüksel Lahanalı tariflerim;
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte
Etli Brüksel Lahanası
Köfte Mantolu Brüksel Lahanası
Bu tarifi hazırladığınız zaman isterseniz et-köfte-tavuk gibi yemeklerin yanında tereyağı ile soteleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Birde zeytinyağı ile soteleyerek makarna veya sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
Tereyağ veya zeytinyağ,
Tuz.
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ;
Brüksel lahanalarının dışında ilk yaprakları koparın.
Dibinde ki sapı uzunsa çok az keserek düzleştirin.
Yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız yoksa lahanaları makarna süzgecinin içine yerleştirin.
Süzgeci içinde kaynar su olan tencerenin içine yerleştirin.
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Lahanaların üzerini bir kapakla kapatın.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman brüksel lahanalarının yaprakları dağılmadan pişecektir.
Dibi geniş bir tencerede veya tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Not;
Eğer soğuk olarak tüketecekseniz tereyağ yerine yarım çay bardağı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Buharda pişmiş lahanaları, kesik kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Çok yüksek olmayan ısıda kesik yüzleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız lahanaları istediğiniz yemekle birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)